ZSV bezorgt Reusel Sport eerste puntverlies thuis

Na 3 thuisoverwinningen was ZSV uit Zeilberg afgelopen zondag de eerste ploeg die het lukte om Reusel Sport/CoTrans thuis van winst af te houden. In een gelijkopgaande wedstrijd kwam ZSV in de eerste helft via een pingel op 0-1. In een wat betere tweede helft van de thuisploeg tekende Steef Vosters uit een vrije trap voor de gelijkmaker. Na de promotie van afgelopen seizoen kende het team van Marc Post een goede seizoenstart. Na het slippertje in de openingswedstrijd tegen Wilhelmina ’08 werd in de 6 daaropvolgende competitiewedstrijden niet meer verloren. Uit werd echter nog niet gewonnen. Een week eerder liepen onze jongens tegen NWC tegen hun tweede nederlaag aan. Het begin van een wat mindere periode met nu dit gelijkspel achter die nederlaag aan. Nog altijd echter doen we heel leuk mee in de tweede klasse. Waar na die goede start menigeen wellicht al dacht dat we het hele seizoen om de bovenste plaatsen mee konden doen, ontstaat daarmee wel een wat reëler beeld van de werkelijkheid. Na de twee resterende wedstrijden voor de winterstop, uit naar Hilvaria en thuis tegen die van hierneffe, zal de stand een naar verwachting aardige weergave zijn van een haalbaar eindresultaat. Hoewel na de winterstop dan met Oirschot Vooruit en RKSV Heeze nog twee zeer sterke tegenstanders staan te wachten.

De eerste helft zondag speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Met slechts af en toe een uitbraak van één van de teams. Onze mannen begonnen wel als beste aan de wedstrijd. Mathijs Bel had in de 6e minuut de 1-0 al op de slof. In plaats van direct af te werken wilde hij echter nog een speler passeren. Wat niet lukte waardoor de kans voorbij ging. ZSV werd in de 25e minuut pas voor het eerst gevaarlijk uit een vrije trap. Brent van der Heijden kon de bal echter redelijke eenvoudig uit de kruising tikken. Na 36 minuten kon Tim van der Steijn onze 16-meter inlopen. Daar werd hij op een wat onhandig manier door Tuur de Laat naar de grond gewerkt waarop scheidsrechter Tom Dragstra resoluut naar de penaltystip wees. Koen Kuunders wist dit appeltje goed te schillen en zette de bezoekers op 0-1.


Kort na die achterstand kreeg Frenk Hendrikx een redelijke kans, maar zijn schot ging een heel eindje voorlangs. Dat het even wat minder gaat met het team bleek uit het feit dat het zo goed verzorgde voetbal waar de geelzwarten bekend om staan wederom niet goed uit de verf kwam. Ballen sprongen te vaak te ver van de voet af en er werd te makkelijk balverlies geleden. De ZSV’ers waren ook iets feller in de duels. Dat alles leidde dan weer tot wat frustratie zo links en rechts en dan ga je tegen jezelf voetballen in plaats van tegen de tegenstander. Tegen het einde van de eerste helft kopte Tuur de Laat nog wel een voorzet van Dirk de Koning van dichtbij in. Maar keeper Leon Thijs stond op zijn post en behoedde zijn team voor de gelijkmaker. Jorg Dickens kreeg in de 46e minuut nog geel na het onnodig wegtrappen van de bal.

Marc zal in de rust gehamerd hebben op het feit dat er wat meer rust moest komen in het spel. Dat zou de kwaliteit van het spel alleen ten goede kunnen komen. Een slap excuus zou zijn dat het door de vele gevallen regen zware veld niet in het voordeel van onze jongens was. Maar ach, vanuit Reusel Sport oogpunt tellen we dat gewoon als factor wel mee. Het was Tim van der Steijn die direct na de rust op links goed door kon komen. Zijn actie kon net niet in een kans omgezet worden, maar maakte wel de bedoelingen van ZSV duidelijk: de voorsprong uitbouwen en de punten meenemen. Zover kwam het niet. Een minuut later kon Van de Steijn weer door komen, maar werd hij hard gestuit. Omdat de scheidsrechter zijn fluitje stilhield reageerde Tim daar op. Waarop we de scheidsrechter aan hem zagen duidelijk maken dat dat afgelopen moest zijn. Weer een minuut later een stevig duel tussen Nick Wouters en, jawel, Tim van der Steijn. De scheids maakte zijn sommetje compleet en toonde hem geel.


Onze jongens kwamen als gezegd wel iets beter in hun spel, maar ook ZSV bleef er regelmatig gevaarlijk uit komen. Daarmee werd het wel een open wedstrijd waarin beide ploegen de aanval bleven zoeken. Wij voor die gelijkmaker, zij voor die beslissende 2e treffer. In de 54e minuut werd Davy Verbaant na een goed actie op links neergehaald door Rick Leenders die daardoor ook een gele prent te zien kreeg. De vrije trap leverde geen gevaar. Aan de andere kant mocht even later Ruud van der Vrande vanaf een meter of 18 aanleggen uit een vrije trap. Die miste doel. Op het uur kreeg Davy Althuizen een hele goede kans. Van dichtbij kon hij uit de draai inschieten. Het schot had, jammer voor ZSV, geen kracht en kon simpel opgeraapt worden door Brent. Twee minuten later was het de net ingevallen Stan van Helmond die ook te zacht inschoot. En diezelfde Van Helmond stoomde in de 67e minuut weer op vanaf links. Gelukkig voor ons wist hij met zijn voorzet geen medespeler te bereiken.

Nadat Frenk Hendrikx in minuut 68 werd gewisseld voor Hein Biemans kregen wij een minuut later een vrije trap iets links van het midden op zo’n kleine 30 meter van het ZSV-doel. Steef Vosters legde aan en raakte hem precies goed. De bal verdween snoeihard tegen het net. Je zag min of meer de verbazing bij keeper Thijs over hoe die bal in godsnaam langs zijn vuisten had kunnen gaan. Maar de 1-1 stond en dat was een opsteker voor ons. Na de goal deden beide teams eventjes een stapje terug. Om vervolgens in de laatste 10 minuten nog te proberen een overwinning uit het vuur te slepen. Het aantal kansen bleef echter beperkt.


Die laatste periode werd ingeleid met een wissel bij ZSV. De gevaarlijke Luc Matheij bleek na een duel niet verder te kunnen en werd vervangen door Thijs Meulendijks. In de 78e minuut zag de ingevallen Hein Biemans geel. Zo hard als Twente-speler Mees Hilgers er tegen Lozano inging was het niet, maar Hein’s gestrekte poot had ook zomaar met rood bestraft kunnen worden. In de 80e minuut kopte Mathieu van de Mortel een voorzet maar net naast. Dat was, zo bleek, ZSV’s één-na-laatste kans van de wedstrijd. In de 84e minuut stuurde Jorg Dickens, goed opgekomen door het midden, de bal van een meter of 20 precies naar de linkerbenedenhoek. Keeper Leon Thijs kon met een uiterste krachtsinspanning echter zeer fraai redding brengen. In de blessure-tijd wist ook Wout Vosters zich nog een keer goed vrij te spelen. Zijn schot met zijn rechter ging echter ver naast. Het slotakkoord was nog voor ZSV dat in de 95e minuut nog eens en masse naar voren ging. In een heuse scrimmage had de bal er zomaar in kunnen vliegen. Dat gebeurde gelukkig niet. En zo bleef het 1-1. Al met al een terechte uitslag.

Komende zondag mogen we op bezoek naar Hilvarenbeek. Die wisten nog maar 7 puntjes bij elkaar te sprokkelen. Afgelopen zondag boekte de nummer laatst FC Eindhoven AV ook nog eens haar eerste overwinning tegen de groenwitte Hilvarianen. Onderschatting ligt derhalve op de loer. Maar laat daar geen sprake van zijn jongens. Elke wedstrijd is een finale waarin weer tot het uiterste moet worden gegaan. Of het onze jongens lukt om de eerste uitoverwinning te gaan halen kunt u komende zondag zien. Let op: de aanvangstijd is vervroegd naar 14:00 uur. En een tweede let op: er rijdt deze zondag géén supportersbus. Graag tot zondag!

Opstellingen

Reusel Sport/CoTrans:
Brent van der Heijden, Mees van Veldhoven, Tuur de Laat, Steef Vosters, Nick Wouters, Jorg Dickens, Mathijs Bel, Wout Vosters, Davy Verbaant, Dirk de Koning (82′ Yimo Bogaars), Frenk Hendrikx (68′ Hein Biemans).

ZSV:
Leon Thijs, Dirk van Limpt, Ruud van der Vrande, Thijs Bouwmans, Rick Leenders, Mathieu van de Mortel, Koen Kuunders, Luc Matheij (74′ Thijs Meulendijks), Jordi van der Heijden, Davy Althuizen, Tim van der Steijn (62′ Stan van Helmond).

Ander nieuws