Reusel Sport/CoTrans

Zomersluiting sportpark D’n Hoek start op 1 juni 2021

Vanaf 1 juni 2021 is het sportpark gesloten en gaan de velden in onderhoud. Dat is de afspraak die we met Stibex gemaakt hebben. We hadden iedereen natuurlijk al veel eerder duidelijkheid willen verschaffen hierover. Spelbreker in deze was het uitblijven van een besluit over het wel of niet doorgaan van de Regio Cup. Wat we nóg altijd niet weten.

De KNVB besloot al eerder om de Regio Cup voor senioren niet meer door te laten gaan. We hadden verwacht dat een besluit voor de jeugd vorige week zou worden genomen. Maar tot ieders verbazing is dat opnieuw uitgesteld. Met momenteel zelfs geen uiterlijke datum waarop men wel zal besluiten.

Er werden en worden echter steeds meer vragen gesteld vanuit de teams. Waarop we als bestuur hebben ingezien niet langer meer te kunnen wachten. Het volgende geldt dan ook en is in overleg met Stibex tot stand gekomen:

Vanaf 1 juni 2021 is het sportpark gesloten. Dit geldt overigens voor alle sportparken in de Gemeente Reusel-De Mierden. Hierop zijn 2 uitzonderingen mogelijk:

 1. De Regio Cup
  • Als de Regio Cup toch nog door blijkt te gaan dan worden er velden beschikbaar gesteld om de wedstrijden daarvoor te spelen.
  • In dat geval, en dus ook alleen dan, kan er door de week ook nog getraind blijven worden.
  • Voor zowel de wedstrijden als de trainingen moeten we dan nog bekijken op welke velden dat mogelijk is.

 2. Afsluitende activiteiten
  • Op de eerste 3 zaterdagen in juni is er een dagactiviteit gepland voor de O8/O9, O10/O11 en O12/O13. Die is in plaats van de kampen die normaal gesproken georganiseerd worden.
  • Daarnaast is via Sacha Dirkx een inventarisatie gehouden onder alle teams om een “frietje-to-go” te komen halen op één van die 3 dagen. Mogelijk zijn er teams of een combinatie van teams dat nog vooraf willen laten gaan door een afsluitende activiteit. Een mix-toernooitje bijvoorbeeld. Dat kan, maar alleen na en in overleg met Rob Hermans van Stibex. Rob kan worden benaderd via r.hermans@stibex.com of mobiel: 06-22391148.
  • Let op dat zo’n afsluitende activiteit nog altijd moet voldoen aan de geldende Corona-maatregelen. Een wedstrijdje ouders-kinderen bijvoorbeeld mag niet. Publiek is nog altijd niet toegestaan.

En dan komt aan dit door Corona overschaduwde seizoen toch een eind. Laten we hopen dat de stijgende lijn der versoepelingen doorgezet kan worden. En dat we dan dit seizoen snel kunnen vergeten en vanaf augustus / september zo vrij als mogelijk maar wel weer met nieuw vergaarde goede en sportieve moed aan het seizoen ‘21/’22 kunnen beginnen. Daar kijken we allemaal heel erg naar uit!

Ander nieuws