Winst op Oirschot Vooruit bevestigt goede vorm

Op de druilerige zondag van 18 februari 2024 stond de inhaalwedstrijd tussen de huidige nummer één Oirschot Vooruit en de nummer drie Reusel Sport/CoTrans op het programma. Waar je zou denken dat door het slechte weer menig supporter het wel goed zou vinden en lekker thuis achter de warme kachel zou blijven zitten, bleek niets minder waar. Zowel uit Reusel als Oirschot waren de fans in grote getale afgekomen op deze kraker. De tribune zat dan ook meer dan vol. Er viel dan ook wel wat te halen voor onze vrienden uit Oirschot: bij winst zouden zij namelijk de eerste periodetitel behalen. Dat liep ietsje anders.

Na de nodige plichtplegingen werd om half drie afgetrapt. Oirschot liet meteen zien wat de intenties waren door direct vol druk te zetten op het spel van de Reuselnaren. Onze jongens waren hier niet heel erg van onder de indruk, want in de 3e minuut diende zich de eerste kans al aan. Na een goede snelle combinatie op het middenveld tussen Jorg Dickens en Mathijs Bel, gaf laatstgenoemde een mooie steekpass naar de van links opkomende Wout Vosters. Die aarzelde geen moment met afwerken. Zijn schot ging maar net rechts naast. Vervolgens hielden we het initiatief wat in de 10de minuut resulteerde in een afstandsschot van Steef Vosters. Hij onderschepte een afvallende bal op een meter of 5 buiten het 16 meter gebied, maar in zijn enthousiasme schoot hij de bal hoog over het doel van doelman Niels Stockman.


Reusel Sport bleef gedisciplineerd spelen en probeerde door goed combinatievoetbal een opening te forceren in de defensie van Oirschot Vooruit. Met name buitenspelers Davy Verbaant en Frenk Hendrikx werden meerdere malen vooruit gestuurd en hielden de backs van Oirschot goed aan het werk. Het was weliswaar niet zo dat de groenwitten daar helemaal niets tegenover stelden. Maar de hoge voorzetten en lange ballen naar voren veroorzaakten nauwelijks gevaar voor het Reuselse doelgebied. Het eerste echte schot op doel kwam pas in de 25e minuut, maar hier had de uitstekend keepende Brent van de Heijden geen moeite mee. Hij kon de inzet makkelijk pareren.

In de 29ste minuut volgt een – weliswaar nuttige – overtreding op Wout Vosters door Harm Ketelaars, die hem de eerste gele kaart van de wedstrijd oplevert. De daarop volgende vrije trap zullen we maar weer snel vergeten, want deze zeilde tussen alle spelers door zo over de achterlijn. Reusel hield het veld groot en bleef goed combineren wat met vlagen een genot was om te zien. Zo ook in de 30e minuut waarin Jorg Dickens de bal aan de zijlijn aanneemt, in een vloeiende beweging zijn tegenstander door de benen speelt en vervolgens Davy Verbaant met een steekpass wegstuurt. Jammer genoeg was de pass net iets te hard waardoor de goed uitkomende doelman van Oirschot de bal ver buiten de 16 weg kon trappen.


Ondanks het overwicht van de thuisploeg was de stand op het scorebord nog steeds 0-0 en loerde Oirschot nog steeds op een snelle uitbraak. In de 33e minuut kwam die er. Door balverlies aan Reuselse kant kon Oirschot via de linkerkant razendsnel opkomen. Gelukkig voor ons ging de voorzet ver over het doel van Reusel Sport. Hier had voor Oirschot meer in gezeten. Even later kwamen de voorwaartsen van Reusel weer opzetten. Wout Vosters onderschepte de bal aan de linkerkant en wilde een schot op doel afleveren. Maar in plaats van een schot werd het een soort van voorzet die op het hoofd van Dirk de Koning viel. Via de grond kopte hij raak en zette ons daarmee in de 38e minuut op een verdiende 1-0 voorsprong.

Nog voor rust hadden we kans om die voorsprong te vergroten. Eerst met een een snelle aanval in de 40e minuut. Wout Vosters’ schot eindigde dit keer echter recht in de handen van de keeper. En daarna nog via een discutabel moment aan het einde van de eerste helft waarbij Vosters in het 16 meter gebied met twee handen in de rug geduwd en daardoor ten val gebracht werd. Een op het oog duidelijke penalty, maar de op zich prima fluitende scheidsrechter wuifde het weg. Laten we het er maar op houden dat hij het beter zag.


Na de rust verschenen beide teams ongewijzigd aan 2de helft. In het begin van de tweede helft golfde het spel nog wat op en neer. Naar mate de tijd verstreek leek het er op dat Reusel Sport iets meer gas terug nam. Terwijl Oirschot er juist nog een schepje bovenop deed. Om nog meer energie in het spel te brengen volgden in de 59e minuut dan ook de eerste twee wissels aan de zijde van Oirschot. Onze jongens kwamen zelf niet echt meer tot aanvallend voetbal. De aanvalsgolven van Oirschot Vooruit daarentegen werden telkens met klasse afgewend. Onze verdediging gaf geen krimp en liet meerdere malen duidelijk zien waarom het – samen met de Valk – de minst gepasseerde verdediging van 2D is.

Het veld werd ondertussen steeds zwaarder en de spelers raakten ook wat vermoeid. Reusel Sport kwam niet verder meer dan enkele speldenprikjes. Bijvoorbeeld in de 65e minuut toen Jorg Dickens een steekpass gaf op de vooruitsnellende Frenk Hendrikx. Die ging op volle snelheid alleen op de keeper af, maar schoot net iets te gehaast naast. Oirschot gaf zich nog niet gewonnen. Vanuit een corner viel de bal twee meter voor het doel in een scrimmage voor de voeten van een Oirschot speler. Gelukkig was Melle Huijbregts net iets sneller bij de bal en kon hij het schiettuig buiten de 16 werken. Oirschot wisselde nog een keer om te proberen het tij te keren maar de Reuselse verdediging bleef geconcentreerd haar mannetje staan en het onheil af te houden.


In de 81e minuut volgde de eerste wissel aan de zijde van Reusel Sport: de moegestreden Frenk Hendrikx werd gewisseld voor Hein Biemans. Hoewel de CoTrans-mannen niet echt meer aan aanvallen toe kwamen bleven ze wel goed combineren. Dat leidde in de 86e minuut dan ook tot de bevrijdende 2-0. Dirk de Koning kreeg op de rand 16 de bal vanaf links aangespeeld en draaide prima weg van zijn man om vervolgens met een droog schot de 2-0 aan te tekenen. Meteen volgt er nog de wissel van de moegestreden Davy Verbaant voor Tijn van Dooren maar de strijd lijkt op dat moment gestreden. Oirschot Vooruit maakte geen aanstalten meer en na 92 minuten fluit de prima leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een prima wedstrijd met een terechte winnaar.

Volgende week zondag moet ons vaandelteam afreizen naar SV Laar in Weert. Hopelijk zetten onze mannen het goede spel van deze zondag daar weer voort. De resultaten in de laatste weken geven in elk geval veel vertrouwen. Maar elke week zullen de messen opnieuw geslepen moeten worden. Ook voor komende zondag. We kennen SV Laar immers nog van het tweeluik van het begin van het seizoen. Na eerste 57, maar uiteindelijk 58 wedstrijden ongeslagen te zijn waren wij de eerste ploeg die hen sinds 1 maart 2020 een nederlaag toebrachten. Weliswaar met een laatste kwartier dat opnieuw moest, maar de 3-2 winst was toen een hele mooie. SV Laar vinden we maar net onder ons terug op de ranglijst. Het zal dan ook opnieuw een wedstrijd worden waarin het uiterste van de spelers zal worden gevraagd in een poging weer een mooi resultaat neer te zetten. We zien u dan ook graag op sportpark Laarderveld in Wieërt.

Dank je wel HH voor het dit keer verzorgen van het verslag

Opstellingen

Reusel Sport/CoTrans:
Brent van der Heijden, Steef Vosters, Tuur de Laat, Melle Huijbregts, Nick Wouters, Jorg Dickens, Mathijs Bel, Wout Vosters, Davy Verbaant (86′ Tijn van Dooren), Dirk de Koning, Frenk Hendrikx (81′ Hein Biemans).

Oirschot Vooruit:
Niels Stockman, Koen van Heerebeek, Job van Gestel, Bram van Straten (70′ Mark van Dongen), Joris Swaanen, Koen Versteden, Max van de Wal, Koos Gloudemans, Daan Hagemeier, Tim Neggers (59′ Fons Meeuwis), Harm Ketelaars (59′ Jip Stam).

Ander nieuws