Wilhemina ’08 met lege handen terug naar Weert

Na de 1-0 nederlaag in de openingswedstrijd van deze competitie hadden onze jongens nog een appeltje te schillen tegen de Weertenaren. En dat lukte met verve. We speelden zelfs één van de betere wedstrijden dit seizoen. Het publiek liet het zondag – wellicht ingegeven door de weersvoorspellingen – enigszins afweten. Jammer voor degenen die er niet waren, want Marc’s mannen speelden echt een hele puike wedstrijd. De vorige week voorgestelde stapjes beter bleken deze zondag inderdaad te zijn gezet. Wel bleek het afwerken van de kansen opnieuw veel moeite te kosten waardoor het onnodig lang spannend bleef. De Weerter bestuursleden beaamden tijdens de rust, de stand was op dat moment 2-0, dat ze deze middag voetballes kregen van ons en zagen al voor zich met een flink grote jas huiswaarts te moeten keren. Het werd uiteindelijk slechts 3-0. Een uitslag die wel volledig terecht was en waarmee we, mede door de afgelasting van SV Laar, nu zelfs even de 3e plaats bezetten; ruim achter De Valk en Oirschot Vooruit.

De eerste minuten van de wedstrijd ging het nog enigszins gelijk op. Onze verdediging stond als een muur en zorgde dat eventuele aanvallende impulsen van Wilhelmina-zijde snel de kop in werden gedrukt. Het middenveld was heer en meester. Technisch veel begaafder en positioneel was er geen kruid tegen gewassen. En ook de aanvallers lieten regelmatig van zich horen. Tot heuse kansen leidde dat allemaal nog niet. De eerste echt goede aanval kwam in de 17e minuut en werd meteen een prooi voor Dirk de Koning. Mathijs Bel kwam vanuit het middenveld opzetten en speelde Dirk op links aan. Die wist met een lage schuiver in de lange rechterhoek keeper Steijvers te verschalken en 1-0 aan te tekenen. De periode daarna tot vlak voor de rust werd het soms een heuse voetbalshow. Met flink wat kansen om de voorsprong te vergroten. Waaronder een schot op de linkerpaal van Jorg Dickens, een open kans voor Wout Vosters alleen voor de keeper die hij jammerlijk voorlangs schoot, een soloactie van Wout met een goed schot linksonder in de hoek waarop keeper Steijvers goed redding bracht en een corner die goed ingekopt werd, maar waarbij Steijvers opnieuw een doelpunt voorkwam. Tussendoor zagen we één kans van Wilhelmina ’08: Youssef Mephtah schoot maar net over de kruising.


In de 42e minuut kreeg Wilhelmina ’08 een corner. Die werd goed genomen, maar de bal belandde via via voorbij de tweede paal. Daar werd hij opgepikt door Annas Mephtah die over de achterlijn naar binnen dribbelde en de bal hard voor het doel schoot. Via een rug van een Reuselnaar ging de bal het doel in voor de 1-1. Maar dat feestje ging toch niet door; de bal bleek bij het naar binnen trekken over de achterlijn te zijn geweest. Scheidsrechter Rick Nelemans volgde het vlagsignaal van onze assistent scheidsrechter en keurde derhalve het doelpunt af. De mannen in het blauwwit waren het daar natuurlijk niet mee eens. Aanvoerder Niels Roijakkers liet daarbij blijkbaar zijn onvrede over de beslissing iets te nadrukkelijk blijken wat hem een gele prent opleverde. In een wedstrijd overigens die verder heel erg sportief verliep. Enkele minuten na dit voorval gingen de geelzwarten nog maar weer eens ten aanval. Opnieuw was Mathijs Bel degene die met een fantastische steekpass Wout Vosters vrij voor de keeper zette. Dit keer maakte Wout geen fout en schoof hij in de 46e minuut onberispelijk de 2-0 binnen. En dat voelt toch direct een stukje ontspannender aan tijdens de rust die daarna aanbrak.


De suprematie voor rust was groot. En de 2-0 heel terecht. Dan denk je dat er aan het doelsaldo kan gaan worden gewerkt. Helaas bleek niets minder waar. Zeker, Reusel Sport/CoTrans was ook in de tweede helft veruit de betere partij. Maar kansen creëren ging moeilijk. Ze waren in de gehele tweede helft op 1 hand te tellen. En als ze dan kwamen werden ze niet benut. Dat gebeurde pas bij de laatste kans in de 86e minuut. Na een corner werd de bal weggewerkt, maar opnieuw ingebracht door Wout. Diens inzet belandde op de paal. De terug in het veld stuiterende bal kwam voor de voeten van aanvoerder Steef Vosters. En die wist eindelijk de 3-0 op het bord te zetten door keihard van een meter of 7 binnen te werken. Nog niet zo’n makkelijke bal overigens, maar hij raakte hem precies goed.


Voordat die goal viel dus nog maar een handje vol kansen. Wout Vosters gaf Mathijs Bel in de 54e minuut een goede kans. De keeper redde. Frenk Hendrikx kreeg kort daarop ook nog een kansje, maar Mathijs had hem al moeten maken. Een schot van Wout van ver dat naast ging in de 63e minuut en een kans helemaal alleen voor de keeper van Davy Verbaant na een goede actie van hemzelf in de 71e minuut was wat het publiek nog voorgeschoteld kreeg. Heel jammer dat de score niet hoger uitviel. Dat hadden de jongens deze middag echt verdiend. Wilhelmina ’08 wist daar in de gehele 2e helft maar 1 keer iets serieus tegenover te stellen. Invaller Arman Melkonjan leverde in de 72e minuut een geweldig afstandsschot af. Brent van der Heijden moest zich strekken, maar stompte de bal fraai tot corner. Opmerkelijk was deze middag nog dat O19-speler Jens van den Borne zijn debuut mocht maken voor de hoofdmacht; hij verving in de 81e minuut Frenk Hendrikx.


Midweeks op dinsdagavond stond er nog een oefenwedstrijd gepland tegen 1e klasser SV Valkenswaard. En waar afgelopen zondag het spel al van zeer goede kwaliteit was, zo was het die dinsdag misschien nog wel een groter genot om naar te kijken. Op het nieuwe kunstgrasveld werd een zeer puike partij op de mat gelegd en werd een mooie 2-1 overwinning behaald. En daarmee is er tot op dit moment alles aan gedaan om de koploper te gaan ontvangen. Het komend weekend eerst de carnaval en dan komt op 18 februari Oirschot Vooruit op bezoek. Marc en zijn mannen rekenen dan weer volop op de supporters. Alaaf voor nu en tot de 18e!

Opstellingen

Reusel Sport/CoTrans:
Brent van der Heijden, Steef Vosters, Tuur de Laat, Melle Huijbregts, Nick Wouters, Jorg Dickens, Mathijs Bel, Wout Vosters, Davy Verbaant (81′ Yimo Bogaars), Dirk de Koning, Frenk Hendrikx (81′ Jens van den Borne).

Wilhelmina ’08:
Teun Steijvers, Nick Koopmans, Bas Rijkers (84′ Amine Benter), Lesley van der Stoep (46′ Mats Stienen), Rick Kunnen, Yassine El Arguioui (46′ Mohamed El Arguioui), Edwin Vaas, Niels Roijakkers, Anass Mephtah, Sherry Kindo Kamara (68′ Arman Melkonjan), Youssef Mephtah (68′ Gijs Linssen).


Ander nieuws