Weer dure verliespunten na 2-2 op Naastenbest

Met de temperatuur rond het vriespunt of net iets daar boven heeft onze hoofdmacht afgelopen zondag opnieuw onnodig puntverlies geleden. Na een 0-0 ruststand in Best tegen Wilhelmina Boys kwamen onze jongens op een comfortabele 0-2 voorsprong. De veerkrachtige Rood-wit-blauwen namen daarna echter het roer over en sleepten met hard werken nog een gelijkspel uit het vuur. De waarschuwing in ons verslag van vorige week dat Wilhelmina Boys nog maar 1 keer heeft verloren en dat ze kampioen gelijkspelen zijn bleek onvoldoende te zijn om dit te voorkomen. Na de 0-2 verzuimden onze jongens om door te drukken. En omdat de Bestenaren het geloof nog niet hadden verloren gebeurde uiteindelijk het onvermijdelijke. De vierde plaats kwam niet in gevaar. Maar samen met Gestel dat thuis met 2-1 van Acht verloor raakten we hierdoor weer verder achterop bij koploper Bladella (9 punten) en nummer 2 Acht (7 punten). Midweeks op donderdag gaan we nog voor de beker op bezoek bij Zwaluw VFC in Vught. Daarna breekt de winterstop aan en is er tijd om even goed terug te kijken naar de eerste seizoenshelft en hier en daar wellicht wat verbeterpunten te benoemen.

Zoals nagenoeg elke wedstrijd zagen we een goed startend Reusel Sport/CoTrans dat meteen vanaf het begin goed druk wist te zetten en de nodige aanvallende impulsen tentoonspreidde. Al in de 2e minuut leverde dat een eerste kans op voor Wout Vosters. August Mathijsen, de rechter spits van Wilhelmina Boys leverde daarentegen in de 5e minuut ook al een goed schot af vanaf de 16. Gevolgd door een maar net naast geschoten bal in de 10e minuut van opnieuw Mathijsen, na een te korte terugspeelbal van Tom Dickens. Daarna was het een hele tijd voornamelijk geel-zwart in de aanval. Het hoogtepunt daarbij was een geweldige knal van Jorg Dickens die vanaf een meter of 18 de bal tegen de lat uiteen liet spatten. De nodige corners werden verdiend maar leverden allemaal niets op. Nick Wouters kon in de 20e minuut wel een goed schot op goal afleveren van meer dan 30 meter. Keeper Tycho Berings kon de goed ingeschoten bal maar net tot corner verwerken.

Pas na een half uur zagen we weer een speldenprikje aan de andere kant, dit keer uitmondend in een corner. Die werd goed weggekopt door de betrouwbare laatste man Melle Huijbregts. Behalve een steekbal de 16 in op Tijs Meeske, die daar niet bij kon komen, was er tot dan toe erg weinig stootkracht van Wilhelmina Boys te zien. Onze aanvalslinie lukte het echter ook weer niet om het verschil al te maken. Mogelijkheden waren er weer voldoende, maar goals bleven uit. Ook kort voor rust lukte dat met een vrije trap van Mathijs Bel, gevolgd door twee corners die beiden leidden tot een schot op goal, niet. De eerste ging weer corner. De tweede werd een prooi voor Berings. Aan de andere kant was Tijs Meeske in de 43e minuut ineens heel dicht bij de openingstreffer voor de thuisploeg. Tuur de laat kon zijn inzet na een vrije trap vanaf het halfveld nog maar net voor de lijn wegwerken. Daarmee brak de rust aan.

Kort na de rust verruilde Tijs Meeske bij Wilhelmina Boys zijn plek aan Michael Koning. Deze linkspotige nummer 11 liet zich in de loop van de tweede helft een paar keer goed zien. Voordat het zover kon komen echter viel eerst de 0-1. In de 49e minuut pakte Jorn van Zantvoort geel. Uit de vrije trap die daaruit volgende schoot Wout Vosters schitterend over de muur in de rechter onderhoek de 0-1 binnen. In het kwartier dat na de 0-1 volgde zagen we het spel flink op en neer golven. Wilhelmina Boys kwam al wat beter voor de dag dan in de eerste helft. Bas Postuma bijvoorbeeld kon in de 52e minuut op links een keer goed doorgaan, maar zijn schot belandde in de handen van Boudewijn van Buggenum. In de 55e minuut stopte Leandro Rodrigues een schot van Dirk de Koning van dichtbij op de lijn. Het volgende wisselmoment voor Wilhelmina Boys was in de 64e minuut: captain Koen Leijtens maakte plaats voor Ward van Rooij. Maar net als aan het begin van de tweede helft volgde een minuut later het doelpunt voor ons. Dirk de Koning werd weggestuurd op links, kon goed doorgaan en leverde een fraaie voorzet af op Nick Wouters. Die kon vrij inkoppen. De keeper zat er nog wel aan, maar kon een doelpunt niet voorkomen: 0-2!

De boys leken even rijp voor de slachtbank. Een minuut na de 0-2 had ook de 0-3 er al in kunnen (of misschien wel moeten) liggen. Steef Vosters ging goed door en leverde de bal op een presenteerblaadje af aan Jorg Dickens. Zijn lage schuiver ging echter recht in de handen van de keeper. En die slachtbank, die bleek ineens toch weer heel ver weg te zijn. In de 68e minuut viel eigenlijk pardoes de aansluitingstreffer. Robbie Baeten maakte die 1-2. Het geloof bij de Bestenaren kwam daarmee terug en de wedstrijd kwam helemaal in balans. Wilhelmina Boys was op meerdere momenten zelfs de betere ploeg. En ook al kregen onze jongens nog diverse mogelijkheden, toch voelde het Reuselse publiek op een of andere manier al dat het wel weer eens mis zou kunnen gaan.

Met nog twee wissels in de persoon van Stijn van der Riet (voor Leandro Rodrigues) en Yusuf Ogutcu (voor Yoran Bouwmans) bracht coach Walter van Ommeren nog meer verse krachten binnen de lijnen. En in de 85e minuut kwam ook de op dat moment verdiende gelijkmaker. Een voorzet van links werd ongenadig hard door opnieuw Robbie Baeten met links onhoudbaar binnengeschoten. Direct na de 2-2 bracht Marc Post stormram Matt van Gompel voor Dirk de Koning om daarmee te proberen de wedstrijd alsnog in ons voordeel te beslechten. Verder dan twee schoten van Wout Vosters kwamen we echter niet meer. Na 93 minuten hield de goed leidende scheidsrechter Arno Mathon het voor gezien en verlieten we – opnieuw teleurgesteld – het veld.

Op donderdag 15 december dus treedt Reusel Sport om 20:15 uur in Vught voor de beker aan tegen Zwaluw VFC. Die wonnen hun laatste wedstrijd voor de winterstop nog met 0-3 uit bij DBN’22 uit Den Bosch. Met de volle winst uit 10 wedstrijden en een doelsaldo van +20 staan zij fier bovenaan in de derde klasse C. Een geduchte tegenstander zal ons dus donderdag staan te wachten. Het zou een mooie opsteker zijn om die ploeg uit het bekertoernooi te kinkelen. Onze jongens zullen er, hoe moeilijk dat op voorhand ook lijkt, opnieuw alles aan doen om aan die opdracht te voldoen. U zijt van harte welkom op Sportpark Bergenshuizen aan De Kikvorsch 5 in Vught. Graag tot dan!

Ander nieuws