Wat willen we weer graag – mét jou – aan de slag!

Afgelopen donderdag hebben we onderstaand verhaal per mail naar al onze leden gestuurd. Als bestuur staan we machteloos tegenover Corona en de maatregelen die door onze regering worden genomen om dit vreselijke virus een kopje kleiner te maken. Het is een grove terugblik op het voorbije jaar waarin we met Corona te maken kregen. Omdat we onze leden onmogelijk konden en nog steeds kunnen bieden waar ze bij ons lid voor zijn beloven we hierbij om, zodra het kan en mag, met een geweldige happening een comeback te gaan maken.

Met sportieve groet,
Bestuur Reusel Sport/CoTransOp 22 november 2020 is het Wuhan Zall gelukt om via een 1-0 overwinning op Zheijiang Greentown degradatie uit de Chinese Super League te ontlopen. De overwinning kwam tot stand via een door middenvelder Li Hang benutte penalty in de 30e minuut. In de uitwedstrijd 4 dagen eerder liet Wuhan Zall de mannen van trainer Xiong Zheng nog in de waan dat er nog wat te halen zou zijn: na een 0-2 voorsprong in de rust lieten ze hen terugkomen tot 1-2 en viel in de 99e (!) minuut ook nog de 2-2 via een penalty. Over twee wedstrijden was Wuhan wel de beste en daarom mogen zij vanaf april ’21 hun opwachting maken in het nieuwe seizoen.

In China werd al weer gevoetbald terwijl wij in een volledige lockdown zaten

Daar wel. Daar waar, hoogstwaarschijnlijk door een zieke vleermuis, het virus wat de hele wereld inmiddels al ruim een jaar in zijn greep houdt, uitbrak. We zijn Corona inmiddels kotsbeu. Ons dagelijkse leven is er volledig door op zijn kop komen te staan. De maatregelen vlogen en vliegen ons om de oren. Het samenkomen werd beperkt. De competities werden stilgelegd. We mochten niet meer naar school. We mochten niet meer op stap. We moesten gaan thuiswerken. We mochten niet meer sporten. De kapper, het theater, de festivals, de markt, de winkels, de horeca, de schoonheidsspecialiste, ze gingen allemaal dicht of niet door. In het begin alles in mindere mate of met kleinere aantallen. En alles op anderhalve meter en met constant overal ontsmetten. En we wasten onze handen er stuk bij. Het was niet genoeg. De mondkapjes kwamen, maar de virusvarianten kwamen ook. En de maatregelen waren onvoldoende of werden onvoldoende nageleefd. We gingen over op een volledige lockdown met zelfs een avondklok.

Sportief was het een rampjaar

Ruim een jaar geleden begon het allemaal. Toen konden we het einde van het seizoen helaas niet meer afmaken. Maar ach, veel meer dan vervelend en jammer vonden we dat niet. We begrepen het wel. Het zou wel over gaan. De zomer ging voorbij en we begonnen onder strenge voorwaarden aan het nieuwe seizoen. Helaas konden we daar maar kort van genieten. De riemen werden al snel strakker aangetrokken en onder andere het sporten werd in de ban gedaan. We konden – op wat uitzonderingen voor de jeugd na – niets meer! De KNVB zat en zit er, net als alle andere sportbonden, ook enorm mee in hun maag. En allemaal hebben ze gestreden voor meer versoepelingen. Sinds 3 maart zijn die er eindelijk, zij het nog steeds mondjesmaat en nog altijd niet voor iedereen. Als club hebben we het gelaten over ons heen moeten laten komen. Gelukkig hebben we wel wat vet op de botten en kunnen we – via diverse regelingen en vooral niet te vergeten de loyaliteit van onze leden – financieel gezien nog overeind blijven. En gelukkig ook hebben jullie het als lid allemaal fantastisch opgepakt en daar bedanken we jullie (nogmaals) enorm voor.

Terug naar normaal

En nu komt er al weer een nieuw einde van een seizoen aan. Een seizoen waarin we jullie maar weinig waar voor je contributiegeld hebben kunnen bieden. Met daar achteraan weer een nieuwe zomer en dan start er weer een nieuw seizoen. Onze hang terug naar het normale is enorm. Door de vaccinaties is de hoop dat dat onder bepaalde voorwaarden kan weer reëler dan hij ooit geweest is. Terug naar normaal. O wat willen we dat toch graag. Voor ons als voetbalclub weer gewoon lekker trainen en wedstrijden spelen. Vriendschappelijk, voor de beker en natuurlijk de competitie. Dat rot-einde uit naar Budel. Thuis tegen het altijd lastige EFC. Of op de fiets tegen de Blaalse wend in naar “ginds”. Lekker omkleden, potje ballen (met een goed of slecht resultaat) en daarna samen douchen en lachen (of soms huilen of boos zijn). En dan de kantine in. Trainers en leiders die zich weer druk kunnen maken over de opstelling en wie er reserve moet. Een vol sportpark op zaterdag én zondag met een kantine waar het gezellig vertoeven is. Waar menig frisje en pilsje genuttigd wordt en waar het vet altijd op 180 graden kan staan. Een Technische Commissie (Jeugd) die weer de handen vol heeft om de teams samen te stellen. Een activiteitencommissie voor jeugd én senioren die weer de nodige activiteiten buiten het voetbal om kan organiseren én ten uitvoer kan brengen.

Wiedergutmachungsfeesten

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Al die dingen deden we al jaren met en voor jou. En dat blijven we graag doen. Jij maakt immers mede onze vereniging. Jij bént onze vereniging. Onze mooie vereniging op ons mooie sportpark. Waar ook wel eens dingen gebeuren die minder leuk zijn of waar je het niet of niet helemaal mee eens bent. Maar weet: daar zijn wij heus niet uniek in. We hopen dan ook van harte dat we jou ook in het komende seizoen weer terug gaan zien. Als speler, leider, trainer, vrijwilliger (allen m/v) of in welke hoedanigheid als betrokkene bij de club dan ook. Want alleen sámen krijgen we Corona onder controle! En alleen mét jou kunnen we die mooie grote vereniging in De Kempen blijven en kunnen we die maatschappelijke waarde voor Reusel blijven toevoegen. Laat je dus niet kisten door dat vreselijke virus. Houd het nog even vol en vier straks mét ons de Wiedergutmachungsfeesten. Want die gaan er zeker komen! Zodra het weer kan en mag gaan we op niet mis te verstane wijze invulling geven aan het feit dát het weer kan en mag. Een datum hiervoor kunnen we natuurlijk nog niet noemen. En over de invulling moeten we het ook nog gaan hebben. We willen er een geweldige happening van gaan maken waaraan alle leden, van jong tot oud, mee kunnen doen. Te denken valt bijvoorbeeld aan (een combinatie van) een (mix)toernooi voor alle (jeugd)spelers, een penalty-toernooi, een feestavond, een BBQ, een pubquiz of een zeskamp. Heb jij ook nog een superidee en/of wil je graag meewerken aan de organisatie hiervan, meld je dan bij Jorg Heesters via secretaris@reuselsport.nl.

Ander nieuws