VV Gilze gedisciplineerd opzij gezet

Terwijl onder een snikhete zon in het dorp vanaf een uur of 1 de nodige gele rakkers al rijkelijk vloeiden en op het marktplein menig opa en oma met hun kleinkinderen genoot van de verschillende kermisattracties, floot om klokslag half 3 scheidsrechter Kaj Fonken voor het beginsignaal van de bekerwedstrijd tegen VV Gilze. Het was het begin van een mooie voetbalmiddag waarin de mannen van Marc Post op gedisciplineerde wijze een ruime overwinning tegen VV Gilze uit het vuur wisten te slepen. Na 45 minuten stonden onze helden met 3-2 voor, maar had de wedstrijd al min of meer beslist kunnen zijn. Van de vele kansen werden er “slechts” drie benut. Gilze toonde zich een standvastige tegenstander en was met 2 doelpunten uit 2 kansen een stuk effectiever dan de Reuselnaren. Na rust echter lieten onze jongens zien dat alleen zij vandaag recht hadden op de overwinning. Met nog eens 3 doelpunten werd een eindstand van 6-2 bereikt. Een zeer terechte overwinning waardoor Reusel Sport/CoTrans na twee wedstrijden fier leidt in poule L012 van de districtsbeker.

Lars Pijs was de enige ontbrekende in de basiself in vergelijking met de fraaie overwinning een week eerder tegen Bladella. Zijn plek links achterin werd ingenomen door Bas Oomen. Met in de verdediging verder de graag opkomende Nick Wouters op rechts en Tuur de Laat en Steef Vosters in het midden stond het achterin als een huis. Daar vóór een opnieuw ijzersterk middenveld met de technisch zeer begaafde Jorg Dickens op links, spelbepaler Mathijs Bel opererend vanaf het middenveld en stofzuiger Hein Biemans die op rechts wat naar binnen getrokken speelde. In de frontlinie kreeg Frenk Hendrikx op rechts opnieuw het vertrouwen van Post. Vanaf links kon de hardwerkende Davy Verbaant helaas net niet het verschil maken. Daar tussenin mocht Wout Vosters zijn linkerbeen weer menigmaal laten zien als teruggetrokken, maar opnieuw levensgevaarlijke spits.


In de 2e minuut al kregen de CoTrans-boys een corner die onberispelijk door Tuur de Laat werd binnengekopt: 1-0. Maar de Gilzenaren gingen niet bij de pakken neerzitten. Drie minuten later lag de gelijkmaker al in het netje. VV Gilze had zeker geen onaardig team namelijk en zorgde in de eerste helft toch wel enkele malen voor enig gevaar. Uit de eerste de beste uitval van Gilze volgde ook direct al de gelijkmaker. De gevaarlijke Chris van Alphen kon op links makkelijk opkomen en leverde een feilloze pass op de mee opgekomen Willem van Eijck af die Brent van der Heijden kansloos liet en simpel binnentikte. Dat lieten onze jongens vervolgens weer niet op zich zitten. Met soms oogstrelende combinaties werd telkens opnieuw de weg richting Gilze-doelman Finn Hoppenbrouwers gezocht. Én gevonden. Na goede kansen van Jorg Dickens en Frenk Hendrikx was het Wout Vosters die na 20 minuten voor een nieuwe voorsprong zorgde. De goal was een redelijk eenvoudige intikker. De assist was een voorzet van Mathijs Bel die zichzelf via de linkerkant prachtig vrijspeelde en makkelijk voor kon geven.

In de 10 minuten die daarop volgden had het al zo 3, 4 en 5 tegen 1 kunnen worden. Wat pech, een beetje nonchalance en goed keeperswerk van Hoppenbrouwers voorkwamen dat echter. Waarop de oude voetbalwet weer eens in werking trad. In de 32e minuut kreeg Gilze haar 2e echte kans en liet die opnieuw niet onbenut. Bart Oprins werd op rechts diep gestuurd en kon niet meer achterhaald worden door Steef Vosters. Zijn voorzet was goed en doordat Thomas Schilders slim over de bal stapte kwam achterin Chris van Alphen helemaal vrij om beheerst te zorgen voor de 2-2. Met nog een kwartier te gaan moesten onze jongens wéér opnieuw beginnen. En dat deden ze. De gehele wedstrijd immers waren wij de bovenliggende partij die het meeste aanspraak op de overwinning maakte. Niet elke kans kan een doelpunt worden. Maar het publiek, spelers en staf voelden ondanks de gelijke stand dat het waarschijnlijk toch wel goed zou komen. En zo geschiedde. In de 39e minuut ging het echter eerst nog even mis toen Hein Biemans geel pakte na een onnodige overtreding op de helft van Gilze. Dat wilde Hein daarna goedmaken en dat deed hij twee minuten later op fantastische wijze door met een klasse actie het hele middenveld over te steken en een geweldige pass op Frenk Hendrikx af te leveren. Als een vuurpijl ging Frenk met de bal aan de linkerkant de 16 in en verschalkte hij de keeper met een leep schotje in de rechter hoek: 3-2. De wedstrijd golfde zo de hele eerste helft mooi op en neer. Een minuut voor rust kreeg Gilze via de boomlange Thomas Schilders hun 3e opgelegde kans. Schilders kopte een goede voorzet nu echter recht in de handen van Brent. Met de 3-2 op zak brak de rust aan.


Het zonnetje kroop nog wat hoger aan de hemel. De eerste helft was door het snelle spel van de twee goed voetballende ploegen al een kleine uitputtingsslag geworden. Maar ja, een wedstrijd duurt nu éénmaal 90 minuten. Dat het conditioneel met onze jongens ook goed zit lieten ze in de tweede helft goed zien. Terwijl alle toeschouwers een plekje in de schaduw opzochten bleef de Reuselse machine ook na rust goed en snel lopen. En dat leverde in de 49e minuut al resultaat. Het was nu Mathijs Bel zelf die zich door het midden goed vrijspeelde en de bal vanaf een kleine 20 meter met links rechts onderin de hoek buiten het bereik van de keeper inschoot. Die 4-2 was voor Gilze al wel enigszins de genadeklap. Het kwartier wat daarop volgende was het dan ook nagenoeg eenrichtingsverkeer richting het Gilzer-doel. Daarin zag eerst Jorg Dickens een goed schot net naast gaan en zag Nick Wouters een schot op de paal belanden. Steef Vosters verliet kort daarop het veld en werd vervangen door de van vakantie teruggekeerde Melle Huijbregts. Vervolgens werd een inzet van opnieuw Jorg dichtbij het doel goed verdedigd en kon Frenk een voorzet vanaf rechts net niet goed met links afwerken. Daar tussendoor kreeg Chris van Alphen in de 60e minuut kans om de 4-3 te maken. Hij schoot een voorzet van Schilders goed in, maar zag Brent van der Heijden goed op zijn post staan en zijn inzet gedegen tegenhouden.

Nick Wouters kreeg in de 63e minuut loon naar werken. Eerder dus schoot hij nog op de paal, maar zijn pegel vanaf een kleine 25 meter verdween schitterend in de linker bovenhoek en betekende de 5-2. Gilze wisselde daarna aanvoerder en laatste man Remco van Hoek voor Stef Doorakkers die voorin nog mocht gaan proberen het blazoen van Gilze wat op te poetsen. Na een drinkpauze kreeg hij als eerste van een reeks kansen voor Gilze in de 71e minuut daarvoor een mogelijkheid na een mooie pass van Rick Kuijpers. Een minuutje later kon Willem van Eijck op links alleen op Brent af. Opnieuw was Brent een sta-in-de-weg en kon hij redding brengen op Van Eijck’s inzet. Met nog ruim een kwartier te spelen werden Bas Oomen en Hein Biemans gewisseld voor Lars Pijs en de eveneens van vakantie teruggekeerde Mees van Veldhoven. Maar Gilze ging nog even door. Na wat ongelukkig door het midden uitverdedigen van Lars kreeg Rick Kuijpers kans om van ver een schot te lossen. Het ging redelijk ver links en over de goal. Willem van Eijck was de volgende met een goede kans. Hij had eigenlijk moéten scoren. Geheel vrij voor Brent schoot hij van heel dichtbij echter ver over.


Zo braken de laatste minuten aan. Scheidsrechter Fonken had een makkelijke middag, maar hoorde om hem heen de spelers van beide ploegen wel steeds meer puffen en zuchten. Niet gek met zo’n 32 graden en het hoge tempo waarin ook de tweede helft werd gespeeld. Na het aanvalsgolfje van Gilze zette de geelzwarte brigade nog een keer aan. Nick Wouters had vuur in zijn schoenen vanmiddag en leverde in de 79e minuut nog eens een pegel af van zo’n 25 meter. Keeper Hoppenbrouwers kon deze eenvoudig tot corner verwerken. Een paar minuten later kon Frenk Hendrikx nog eens alleen richting het doel. Hij deed eigenlijk alles goed, maar Hoppenbrouwers plukte met goed keeperswerk de bal knap van zijn voeten. In de 83e minuut had hij echter geen antwoord op de droge knal van Wout Vosters. Die volgde op een assist van Mathijs Bel vanaf rechts. Vanaf een meter of 15 verdween de bal in de korte hoek net langs de paal af. Bijna nog konden we dezelfde einstand als vorige week noteren toen in de 85e minuut Davy Verbaant een voorzet van Frenk in kon schieten. HIj raakte de bal niet niet helemaal goed waardoor de keeper van Gilze opnieuw redding kon brengen. Het bleef 6-2 en daarvoor kregen onze jongens na het laatste fluitsignaal een hartelijk applaus. De kermisbiertjes zullen met deze mooie overwinning goed gesmaakt hebben. Niet alleen bij het eerste, maar bij bijna alle Reuselse seniorenteams: ondanks de kermis werden 6 van 8 wedstrijden gewonnen.

Volgende week mogen onze jongens opnieuw thuis aantreden. Dan staat de laatste poulewedstrijd op het programma voordat op 24 september de competitie aanvangt met een uitwedstrijd tegen Wilhelmina ’08 uit Weert. Tegenstander volgende week is SC ’t Zand uit Tilburg dat voor het 8e seizoen op rij in de 1e klasse bivakkeert. Voor ons opnieuw een tamelijk onbekende tegenstander. Twee weken geleden wonnen zij in Gilze met 1-2. Afgelopen zaterdag werd thuis met 2-4 verloren tegen die van hierneffe. Hoewel de competitie een stuk belangrijker wordt gevonden zal Marc Post er toch veel aan zijn gelegen om ook die derde bekerwedstrijd een mooi resultaat neer te zetten om dan ook als poulewinnaar de volgende bekerronde in te gaan. Hoe het onze jongens zal vergaan kunt u komende zondag weer zelf meemaken. We zien u dan graag weer verschijnen op Den Hoek.

Opstellingen:

Reusel Sport/CoTrans: Brent van der Heijden, Bas Oomen (73″ Lars Pijs), Tuur de Laat, Steef Vosters (57″ Melle Huijbregts), Nick Wouters, Davy Verbaant, Mathijs Bel, Hein Biemans (73″ Mees van Veldhoven), Jorg Dickens, Wout Vosters, Frenk Hendrikx.

VV Gilze: Finn Hoppenbrouwers, Brian Clemens, Niels Bosmans, Remco van Hoek (63″ Stef Doorakkers), Daan Coppens (86″ Wouter Hoevenaars), Jordi van Alphen, Rick Kuijpers, Bart Oprins (46″ Bartijn van de Wiel), Thomas Schilders, Willem van Eijck, Chris van Alphen.

Ander nieuws