Vrije trap helpt Hapert aan de winst

Vorige week spraken we nog van vier uit twee. Maar nu is het nul uit twee. Deze keer moesten onze geelzwarten midweeks de volle buit aan en bij DBS laten via een 4-3 verliespartij. Afgelopen zondag hield ook Hapert met 1-0 de punten in eigen huis. Met een beetje geluk hadden deze uitslagen ook in ons voordeel kunnen zijn. Maar van zelfs een beetje geluk was in deze dubbele confrontatie geen sprake. Zo is aan de voorzichtig stijgende lijn weer abrupt een einde gekomen en staan onze mannen zelfs nog maar net boven de degradatiestreep!

Nadat scheidsrechter Mario van Dinter uit Bergeijk het beginsignaal had gegeven kwamen onze mannen het beste uit de startblokken. Hapert-keeper Jesper Storms kwam af en toe redelijk onder druk te liggen, maar werkelijk gevaar bleef uit. Het balbezit was gedurende de hele wedstrijd veruit in ons voordeel. Maar daar koop je niets voor als er geen kansen en doelpunten uit voort komen. De werkelijk goede kansen waren – hoewel soms best fraai – op de vingers van één hand te tellen. Tuur de Laat kreeg in de 10e minuut een goede kans maar wachtte iets te lang om af te ronden. Even daarna keerde Jesper Storms een afstandsschot van Nick Wouters ten koste van een corner.

Rond de 20e minuut ontstond één van spaarzame kansen voor Hapert. Nadat eerder al een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd werd, kwam men er ook nu weer gevaarlijk uit door het midden. De uitkomende Er Hao van Dommelen moest vervolgens aan de noodrem trekken om de aanval te stuiten. Een gele kaart en vrije trap tegen resteerden. Die vrije trap, net buiten de zestien, bleek het buitenkansje voor Kevin Raaijmakers die de bal netjes binnen krulde. Onze keeper ging daarbij niet helemaal vrij uit aangezien het ‘zijn’ hoek was waar de bal kwam.

Onze mannen deden er hierna een schepje bovenop. En de kansjes, of beter gezegd mogelijkheden, bleven komen. Zo schoten Yimo Bogaars en Nick Wouters juist over. Weer later zag Nick een schot opnieuw gestopt de de sluitpost bij Hapert en verdween ook een schot van Steef Vosters over. Even daarna klonk het rustsignaal en kon Hapert met de geflatteerde 1-0 voorsprong aan de thee.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld als de eerste. Veelvuldig balbezit voor Reusel. En Hapert die hun voorsprong met man en macht verdedigden en er slechts af en toe uit konden komen. In de 58e minuut kregen wij zo’n vrije trap net buiten de 16. Het vizier stond helaas bij ons niet op scherp en de bal belandde via de muur over. Met nog een klein half uur te gaan werden de wat ongelukkig spelende Wout Vosters en Job Dickens vervangen door Matt van Gompel en jeugdspeler Davy Verbaant. Het balbezit bleef. De druk bleef en werd ook nog groter. Maar Hapert hield stand. Het dichtste bij een doelpunt kwam Steef Vosters die de bal van binnen de zestien tegen de onderkant van de lat knalde. De stuit naar beneden bleek op of voor de lijn te blijven, waarna de bal weer terug het veld in kwam.

Ook Hapert wisselde enkele spelers. Zo werden Dave Coolen en Bram Schoenmakers vervangen door Michiel Mollen en Sem Liebregts. Door de blijvende aanvalsdriften van onze jongens die naarstig op zoek bleven naar de gelijkmaker, ontstond achterin uiteindelijk steeds meer ruimte. Dat zorgde in de 84e minuut nog voor een vette kans voor Hapert. Maar die 2-0 bleef uit en zou de verhoudingen ook verre van goed hebben weergegeven. Scheidsrechter Mario van Dinter trok nog behoorlijk wat tijd bij. Maar dat en ook nog een 6-tal corners in de slotfase deed niets meer af aan het resultaat: de 1-1 viel niet meer en Hapert kon feest vieren!

Zondag 27 maart staat de wedstrijd tegen de nummer 4 Hoogeloon op het programma. Destijds in Hoogeloon scoorde de thuisclub in de slotfase het enige doelpunt terwijl ook toen een gelijkspel de verhoudingen beter zou hebben weergegeven. Laten we hopen dat het geluksdubbeltje wel een keer onze kant op gaat vallen.

Het tweede verloor zondag, na een gelukkige 0-2 voorsprong, met 4-2 uit tegen Den Dungen 2. De wedstrijd door de weeks uit tegen Valkenswaard 2 eindigde in een bloedeloze 0-0. Voor zowel het eerste als tweede nodigen we iedereen weer van harte uit om te komen kijken. En komende zondag is dat extra aantrekkelijk: tijdens deze Super Sunday is er voor elk winnend team (ook onze tegenstanders in Reusel) een bak bier. Een gelijkspel levert een schaal bruin fruit op. Later in de middag zal DJ Jos van Dingenen zorgen voor de muzikale omlijsting van wat weer een mooi feestje kan worden.

Uitslagen
21 maart
Hapert 1 – Reusel Sport/CoTrans 1 : 1-0
Den Dungen 2 – Reusel Sport/CoTrans 2 : 4-2
17 maart
DBS 1 – Reusel Sport/CoTrans 1 : 4-3
15 maart
Valkenswaard 2 – Reusel Sport/CoTrans 2 : 0-0


Programma 27 maart
14:30 uur : Reusel Sport/CoTrans 1 – Hoogeloon 1
12:00 uur : Reusel Sport/CoTrans 2 – Best Vooruit 2  

Ander nieuws