Reusel Sport/CoTrans

Vooruitblik op een nieuw seizoen in 3D

Afgelopen zondag zou Reusel Sport/CoTrans met een goed gevoel zijn begonnen aan de competitie. De mannen van Niels Gevers zouden wel meteen aan de bak kunnen tegen het sterk geachte Budel. Helaas moest echter op zaterdag besloten worden om de wedstrijd niet door te laten gaan. Oorzaak: een positief getest lid van de selectie en een aantal jongens die nog op de uitslag wachtten of een testafspraak gingen maken. Ook de wedstrijd van het tweede werd als gevolg van de situatie afgelast.

In plaats van een wedstrijdverslag – hoewel we dat liever wel hadden kunnen schrijven – biedt deze situatie een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe het elftal er voor staat en wat de verwachtingen zijn. Vorig seizoen eindigde Reusel Sport/CoTrans op een 3e plaats achter Bladella en Unitas ’59. Met een wedstrijd minder en nog tien te spelen, waarvan de meeste wedstrijden thuis, was een prijsje zeker mogelijk. Zoals de zaken er nu voor staan hebben we een bredere en op papier betere selectie, waardoor ook het tweede team sterker wordt. Jorg Dickens is na ruim een jaar blessureleed weer fit en drie vaste eerste elftal spelers zijn nu vanaf het begin beschikbaar. Ook zijn een drietal JO19-spelers vervroegd overgegaan. Matt van Gompel, die vorig jaar een knieband blessure opliep, verwacht met de winterstop weer fit te zijn.

Dus Niels Gevers, onze Belgische trainer, heeft iets te kiezen. Wij vroegen hem naar zijn verwachtingen. “Als het meezit met de blessures dit jaar, dan kunnen wij een prima partij voetbal op de mat leggen en ieder een goede partij bieden. Maar je moet ook geluk hebben. Het is ook belangrijk hoe de start is. Het is een moeilijke start uit tegen Budel, thuis tegen Bladella, uit naar RPC, thuis tegen Hoogeloon en uit tegen Hapert. In deze eerste vijf wedstrijden zitten drie derby’s, twee thuis en één uit, en derby’s zijn nooit te voorspellen.”

Wij kunnen als Reusel Sport/CoTrans mooie dingen verwachten, maar organisatorisch veel en moeilijk werk. Wij vragen ook dit jaar weer alle steun tijdens de wedstrijden en we hopen op een sportief en leuk voetbalseizoen! Of de Corona-situatie binnen de selectie betekent dat er ook komend weekend niet gespeeld kan worden is bij het op maken van dit artikel nog niet bekend. Dat zou wel jammer zijn gezien het feit dat voor zondag 14:30 uur de Kempenderby Reusel Sport/CoTrans – Bladella op het programma staat. Het tweede speelt bij doorgang om 12:00 uur thuis tegen Valkenswaard. Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws. De toegang bij de Kempenderby is overigens voorbehouden aan maximaal 250 personen. Om daar bij te horen heb je je in moeten schrijven en moet je door Reusel Sport of Bladella geïnformeerd zijn dat je er naartoe kunt. Meer informatie hierover lees je in ons bericht over Corona op de website.

Ander nieuws