Voetbalkamp Reusel Sport JO12/JO13 én SVO RDM MO13

In het weekend van 31 mei t/m 2 juni hebben wij ons voetbalkamp gehouden. De bende mocht zich om 19.00 uur melden op het Sportpark. In totaal hadden zich 57 kinderen opgegeven. Eenmaal aangekomen kon er meteen begonnen worden met het inrichten van ons luxe onderkomen. Nog voordat we met de eerste activiteiten konden beginnen werden we even opgehouden door een stevige regenbui. Gelukkig bleef het bij deze ene bui, want verder hebben we qua weer erg veel geluk gehad tijdens het hele weekend. Na de korte regenpauze werd er voor ons een leuke spellen avond klaar gezet. In kleine groepjes moesten er in totaal 7 spellen worden gespeeld. Uiteindelijk moesten de 2 beste teams onderling uitmaken wie zich mocht kronen tot kampioen. De winnaar werd bepaald door het legendarische Latje Trap. Juul Voorbraak werd uiteindelijk benoemd tot Koning Lat, want hij schoot zijn team met 3 rake treffers naar de hoofdprijs.

Na een drinkpauze stond er natuurlijk nog het avond toernooi op het programma. Een activiteit waar iedereen elk jaar weer naar uit kijkt. Omdat alles zich nu kon afspelen op het kunstgrasveld, was het een mooi schouwspel voor de neutrale supporter. Verdeeld over 8 groepen gingen ze de strijd aan met elkaar. Na deze inspanningen was het natuurlijk tijd voor een lekker broodje hamburger en later nog marshmallows bij de kampvuren. Veel jongens en meiden hebben nog uren staan te voetballen. Om 4.00 uur besloten we toch maar om de lichten uit te doen en ze stilletjes aan naar bed te sturen, want wij wisten natuurlijk dat ze zaterdag nog een pittig dagje in het verschiet hadden. Na een nachtrust van amper 3 uurtjes moesten de kinderen om 7.30 uur wakker worden gemaakt, omdat het ontbijt stond gepland om 8.00 uur.

Na het ontbijt moesten ze zich snel gaan klaarmaken voor de eerste activiteiten van de dag. De groep werd verdeeld in 2 groepjes. De ene groep vertrok naar Training Unit voor een gave boks les. Voorzien van echte boks handschoenen gingen ze na een warming-up met elkaar de strijd aan op zoek naar de nieuwe Don Diego Poeder. In tweetallen hebben ze allerlei stoten op elkaar kunnen oefenen. Ook vanwege de locatie was dit een erg leuke activiteit en ook weer eens een keer wat anders. Door de andere groep werden 2 spellen gespeeld op het kunstgrasveld. Een half veld werd omgetoverd tot een heus honkbal veld. De teams speelden hier een potje Kick Ball, een voetbal variant van honkbal.  Op de andere helft speelden ze een potje Voetbal Kwartet. In 4 teams werd tegen elkaar gestreden. Na het verzamelen van 4 dezelfde lintjes, verkregen na een doelpunt te scoren, won je dit spel. Waar ze de energie vandaan halen is ons nog steeds een raadsel, maar er werd flink gestreden om beide spellen winnend af te sluiten. Het was een leuke, sportieve ochtend die goed in elkaar was gezet door de hulpouders.

Na de lunch vertrokken we naar Tilburg om te gaan zwemmen bij Stappegoor. Iedereen kon daar  lekker z’n eigen gang gaan. In verschillende groepjes werd er binnen en buiten flink gegleden, gezwommen en op het laatst vooral lekker chillen in het bubbelbad. Voor ons ook een heerlijke rustige middag. Op de terugweg vielen er bij verschillende kinderen de luiken even dicht. Even bij tanken, want het is natuurlijk niet cool om ’s avond vroeg te gaan slapen. Als diner werd gekozen voor een culinair tafelfrietje met snack. Lekker makkelijk en lekker. In de avond was er nog een mooie tocht in elkaar gezet, genaamd De Kluis. In groepjes werd er samen met een leider gezocht naar verschillende plekken in Reusel waar zich iemand bevond met een spel. Hier konden ze cijfers verdienen die ze nodig hadden om de oplossing te verkrijgen om de kluis open te maken. Tussendoor moesten ook nog allerlei opdrachten worden uitgevoerd om de juiste volgorde van de cijfers te krijgen. Na een zenuwslopende race werd uiteindelijk, met een beetje hulp van buitenaf, de kluis geopend door team Geel. De winnaars werden beloond met een berg snoepgoud en champagne. Na afloop keerden we weer te voet richting Sportpark. Bij aankomst hebben we in de kantine nog met z’n allen de tweede helft van de Champions League finale gekeken en werden ze nog getrakteerd op een broodje frikandel.

Ook deze avond hielden de meesten het nog goed vol. Er werd nog wat gevoetbald en rond het kampvuur gezeten. Tegen 3.00 uur kregen ze het seintje om te gaan slapen. Het leek wel dat ze hier op aan het wachten waren, want als een stel makke lammetjes gingen ze te bed. In de ochtend moest iedereen wakker worden gemaakt omdat de poetsploeg er al aan kwam. Binnen 2 dagen had ons luxe resort 4 sterren ingeleverd. Maar dankzij de vele hulp zag het er na een flinke poetsbeurt weer pico bello uit. Ondertussen aten de afgepeigerde kinderen nog hun ontbijt op, voordat ze werden opgehaald. Sommigen werden amper herkend door hun ouders, zo gesloopt zagen ze er uit. Maar wat hebben we met z’n allen genoten van het weekend!!

We willen iedereen die heeft bijgedragen aan dit weekend enorm bedanken, want zonder jullie geweldige hulp was het niet zo’n succesvolle editie geworden. DANK JE WEL !!

Klik hier om alle foto’s van dit geweldige kamp te bekijken

Ander nieuws