Reusel Sport/CoTrans

Voetbalkamp JO8 & JO9 – 9,10,11 juni 2023

Op vrijdagavond 9 juni rond 18.00 uur kwamen maar liefst 57 kinderen naar het sportpark voor het JO8/9 kamp. Voor sommige kinderen een klein beetje spannend, want dit was hun eerste kamp. Iedereen had er super veel zin in!

Nadat de slaapplekken waren geïnstalleerd begonnen we aan een voetbaltoernooi. Alle teams werden verdeeld in verschillende groepen. Er waren veel hulpouders aanwezig om enthousiast de teams aan te moedigen. Gelukkig was er volop ranja, want het was erg warm. Tijdens de pauze kreeg iedereen een verfrissend ijsje. En toen was daar een verrassing: 3 spelers van het 1e team kwamen een clinic geven. Wout Vosters, Melle Huijbregts en Mathijs Bel kwamen de jongens training geven, en meteen even kijken wie hun opvolgers gaan worden. Bedankt Wout, Melle en Mathijs! De kinderen waren helemaal trots om een keer training te krijgen van zo’n goede voetballers. Na het toernooi kreeg iedereen een lekker broodje knakworst. De zaklampen kwamen tevoorschijn en veel kinderen gingen nog even ‘op avontuur’. Toen gingen de sproeiers aan op de voetbalvelden, wat zorgde voor een lekkere koude douche.  Rond 23.30 uur gingen de JO8 teams richting de slaapkamers. De eerste avond moest er wel nog volop gekletst worden 😉. Rond middernacht ging JO9 naar bed, en na een uurtje kon ook de leiding gaan slapen. De vroege vogeltjes waren om 6.15 uur al wakker, een half uur later de rest ook. Het voordeel van tropisch weer: wakker, hop je bed uit en buiten gaan voetballen.

De zaterdagochtend begon vroeg met lekker buiten spelen. En daar krijg je honger van, dus even een stevig ontbijtje eten met z’n allen in de kantine. Daarna was het tijd voor de spelletjesochtend. Wederom geluk met het weer, wat een leuke waterspelletjes hebben we gedaan! Ook hier waren de hulpouders weer aanwezig om met de groepjes alle spellen te spelen. Favoriet was zeker de buikschuifbaan. Wauw, zo’n grote baan, vol zeep en een sproeier! Na vele ranja pauzes en een appel kon iedereen even vrij spelen. Van al dat spelen kregen de kids opnieuw honger, dus de lunch stond weer klaar. Dat kinderen van deze leeftijd zoveel konden eten wisten we niet… Het ontbijt van zondagochtend werd ook maar meteen opgegeten.

Na de lunch gingen we de spullen pakken en goed insmeren. Want de volgende groep hulpouders stond al klaar om met ons naar de Spartelvijver te gaan. Daar aangekomen ging om 14.00 uur het team van Leo van Avondonk met de eerste helft van de kinderen starten met een bootcamp. Het begon in het zand in de zinderende hitte… dat zou een pittige bootcamp worden? Maar gelukkig mochten ze allemaal al snel helemaal onder water, met hun schoenen en kleding nog aan. Aan de waterrand gingen ze weer verder, o.a. planken, knieheffen en rennen. Maar als ze even goed afgekoeld waren door het water gingen ze in de bosrand verder met parcours. In en door banden klimmen en in de ringen hangen, alle spieren werden goed getest. Na ruim een uur mochten de eerste groep eindigen met een duikspelletje in de Spartelvijver, dat was de perfecte afkoeling. Nog steeds heel fanatiek waren alle kinderen de bordjes aan het opduiken. Wat een geslaagde bootcamp, echt super! Deze groep had wel ranja met iets lekkers verdiend, wat hebben ze hard gewerkt, top.

De andere helft had de hele tijd vrij lekker mogen zwemmen (eigenlijk zouden we naar het speelbos gaan maar daar was het echt te warm) en die moesten nu aan de slag. Respect voor alle trainers, want die gingen alles nog een keer voor een tweede ronde doen. Ook hier weer een hele fanatieke groep die weer heerlijk tussendoor konden afkoelen in het water om te voorkomen dat ze te verhit zouden raken. Ondanks de enorme hitte was het echt een geslaagde actieve en gezellig middag. Rond 17.00 uur was het tijd om weer om te gaan kleden en richting sportpark terug te gaan. Sommige waren echt gesloopt want die vielen op dat kleine stukje even lekker in slaap. Om 18.00 uur was het tijd voor……… friet met een lekkere snack. Na deze sportieve middag had iedereen natuurlijk honger en er werd goed gegeten. Dat had iedereen ook zeker verdiend!

Om 19.00 uur werd er gestart met het Penaltytoernooi. Met dank aan Sem Jansen, Milan Hooyen, Daan Vosters, Tijn van der Aa hadden we 4 goede keepers! Ze maakten het de kinderen niet makkelijk zag, die moesten er allemaal goed voor werken om de bal in de goal te krijgen. Onze dank aan deze vier toppers! Nog steeds bleef het lekker warm dus na een klein uurtje voetballen was het tijd voor ranja met aansluitend een lekkere, verfrissende ijsco. Nadat iedereen weer is bijgekomen van het ballen en een beetje is afgekoeld gingen we de avond afsluiten met een knallende disco. DJ Erwin zorgde voor de beats en draaide de verzoeknummers, zodat ze zowel op de vloer als op de tafels lekker stonden te zingen en springen. Ook in de kantine was het nog steeds warm maar dat mocht de pret niet drukken. Met zwetende hoofdjes werd en flink gedanst en gesprongen. De deuren stonden open en voor degene die liever gingen voetballen konden ze dat ook gewoon doen. Onder het genot van de beats en nog een heerlijk zakje chips en drinken. Helaas kwam er zo ook aan deze tweede dag een einde en na deze sportieve, warme dag gingen de meeste kinderen toch echt wel makkelijker naar bed. Zonder mopperen en het werd ook niet meer zo laat als de eerste avond.  Moe maar voldaan vielen iedereen uiteindelijk lekker in slaap.

De volgende ochtend stond ook niet meer iedereen dus al om 6.15 uur langs hun bedje. Nu werden ze toch wel iets later en iets rustiger wakker ;-). Eerst even allemaal heerlijk ontbijten en daarna gingen we met z’n alles inpakken en opruimen. De ouders kwamen iedereen weer ophalen en iedereen was wel toe aan een verfrissende douche en een avondje op tijd naar bed. Wij hebben echt iedereen zien genieten en daar doen we het toch allemaal voor. Wat was het gezellig zeg. Ook onze extra dank aan iedereen die heeft bijgedragen om dit weekend mogelijk te maken. Zonder alle hulp van zoveel ouders was het echt niet mogelijk geweest.

Wij kijken terug op een zeer geslaagd weekend en wij hopen dat alle kinderen volgend jaar weer gezellig mee gaan!

Ander nieuws