Voetbalkamp O10/O11

Vrijdag 24 mei: We maken ons op voor het gezelligste weekendje met de boys en girls van O10/O11. De weergoden zouden volgens buienradar niet zo goed gezind zijn.  Maar ja dat mag de pret niet drukken. Toen iedereen zich had gesetteld in een van de kleedlokalen die om waren getoverd als heuse slaapkamers kon het programma beginnen! 

Een potje voetgolf stond als eerste op het programma. Helaas lagen de greens er hier en daar wel een beetje nat bij. De teams gingen een rondje rond het gehele sportpark om zo om de beurt een hole in one te proberen te schoppen of in ieder geval met zo’n weinig mogelijk trappen en wel alle holes afvinken. Buienradar gaf over 10 minuten regen en ja we zagen ook dat de lucht steeds grauwer werd en het volgende evenement zou een voetbaltoernooi zijn. Even schakelen…. Gelukkig is de organisatie daar goed  in en was er al een quiz voorbereid dus met zijn allen naar de kantine. Whoow whoow whoow  hier kwam het enthousiaste wel helemaal naar boven bij de teams. Na wat voetbalkennis vragen maar ook algemene kennis vragen vliegt de tijd voorbij. Maar niet allleen de tijd maar gelukkig ook de regen.


Dus hop hop die voetbalkleren aan want er moet nog wat energie uit. Dus het voetbaltoernooi gaat richting een nachttoernooi maar dat mag de pret zeker niet drukken. 8 teams dus 7 wedstrijden op het programma die lekker en droog verliepen. Tijd voor een broodje knakworst en een kampvuurtje. Met live entertainment met niet minder dan de enige echte “Dennis Smits” . Moe waren ze niet te krijgen maar om 2:30 moesten ze toch richting hun mandje!  Maar slapen was er toen nog niet bij iedereen bij.


Maar ook in de ochtend was er niet iedereen even snel bij en je kunt wel raden wie er dan wat moeilijker uit konden. Na een overheerlijk ontbijt waarbij de Jumbo zeker niet kon ontbreken maakte de kids zich op voor 2 bosspellen in de ochtend. Gezien de buien in de nacht maar ook nog in de ochtend waren die verre van super droog maar wel leuk. Lingo werd in de bossen gespeeld en uiteraard kon levend Stratego niet ontbreken. Gelukkig waren er steeds vele vrijwilligers die echt tot het gaatje gingen om het lekker actief te houden. Na natte schoenen en kleren keren we terug op het sportpark. Hier omkleden eten en wat staat erop het middagprogramma een geweldige zeskamp! Van een zeepbaan naar mascotte schieten maar ook met waterpistolen schieten of op een rare fiets. Niets is te gek op deze middag. Zelfs de waterplassen langs het hoofdpad werd als zwembad gebruikt. Toch handig dat onze weergoden voor wat extra plezier hebben gezorgd! Gelukkig was het deze middag van bovenaf wel droog en kwam steeds later op de middag zelfs de zon meer naar voren. Natte kleren gingen weer uit en de sportkleren gingen weer aan. Frietjes frikandellen, kroketten en kaassoufflés stonden op het menu in ons Michelin sterren restaurant! En bij de kids werd het eten dan ook beoordeeld met een 10!

Toen de buiken weer gevuld waren was het tijd voor een penalty toernooi afvalrace. Zeker niet de minste keepers van Reusel sport waren gevraagd om de ballen van de lijn te houden.  En nogmaals maar een keer omkleden voor het avondspel in het dorp. Na op verschillende plekken in Reusel te zijn gedropt kreeg iedere groep 88 opdrachten mee om er zoveel mogelijk uit te voeren! De crazy 88. De ene groep ging nog meer uit zijn dak dan de andere maar allemaal lekker fanatiek. Van het zingen van een serenade aan een balkon tot zwemmen in een zwembad en alles wat er nog maar bij past kon je punten verdienen maar pas op dat je niet gepakt wordt door de jagers. Dus al met al een gekke bende. 22:45 liepen wij terug naar het sportpark en menigeen zijn of haar voeten deden al aardig zeer maar we moeten door! En wat was de verrassing daar: een broodje hamburger/frikandel en ook het kampvuur ging weer aan. Maar ze vertrokken deze avond wat sneller naar hun bedje. Uiteraard een aantal uitzonderingen maar die om 1:30 toch ook naar bed gestuurd!

Zondagochtend 8:00 ging de muziek weer aan! Tijd om je spullen op te ruimen voor nog een ontbijtje en naar huis ……. Wat een heerlijk weekend met zoveel diversiteit van jongens en meisjes maar met allemaal dezelfde hobby “voetbal” en dat bij de mooiste vereniging “Reusel Sport”. Alle vrijwilligers bedankt want zonder jullie is zo’n weekend niet mogelijk en kids bedankt  voor het gezellige weekend.

Ander nieuws