Voetbal kamp JO12/13

In het weekend van 24 t/m 26 juni waren we neer gestreken op sportpark “Den Hoek” voor het voetbalkamp van de talenten van RSP JO12/13. Dat het een mooi weekend zou worden stond van te voren haast al vast. De weersvoorspellingen waren goed en een enthousiaste organisatie had alles uitstekend uitgewerkt.

Op vrijdagavond kwamen de kinderen rond half zeven aan om vervolgens de kleedlokalen om te bouwen tot slaapvertrekken. Eenmaal dit gedaan, moest er afscheid genomen worden van de ouders want de eerste activiteit stond al voor de deur. Namelijk “de te kloppen man”. Hierbij stonden er in totaal 16 (meestal voetbalgerelateerde) spellen klaar en werd er door de eerste speler een record neer gezet en moesten ze dit zo proberen “te kloppen”. Zeer actief werd hier aan mee gestreden.

Daarna was het tijd voor een hapje en een drankje. En daarna konden we ons klaar maken voor het nachttoernooi. Dit was mooi in elkaar gezet door Kai Bierens en er werd voor iedere bal gestreden tot de klok van half 2. Moe en voldaan was het tijd om van het welverdiende broodje knakworst te smullen. Vervolgens begonnen ze nog aan de vele suikers die ze van thuis uit mee hadden genomen dus de nacht was niet heel lang meer.

’s Ochtends stond de kantineploeg alweer klaar voor een lekker ontbijt met een heerlijk eitje. Echter lag iedereen nog op 1 oor, dus werden ze lekker rustig gewekt met een rustig muziekje. Eenmaal wakker en ontbeten bestegen we onze ijzeren paarden om richting Hooge Mierde te gaan voor een bootcamp van Leo van Avendonk en zijn team van ”Beweeg Natuurlijk”. Lekker actief waren ze bezig en konden achteraf lekker verkoeling zoeken in het water van de spartelvijver. Eenmaal opgedroogd was er nog een bosactiviteit geregeld waar er werd gestreden om een vlag door middel van het wel bekende spel Stratego. Rond half 2 gingen we terug richting het sportpark voor een heerlijke lunch.

Hierna was het tijd voor Nelson de Kok van “2Fast”. Zij waren met 4 man aanwezig om een mooie voetbalshow te geven. We begonnen in de pannakooi zodat ze daar hun trukendoos konden openen. Uiteraard werden er ook 3vs3 wedstrijdjes gespeeld waarbij menig panna werd uitgedeeld. Toen dit gedaan was gingen we allemaal zelf aan de slag met een aantal oefeningen die door hun waren uitgezet en ook werden begeleid. De frietjes die hierop volgden waren dus ook meer dan verdiend en gingen er dan ook goed in. Nog even een penaltytoernooitje en we konden ons opmaken voor de afsluitingsactiviteit van de dag namelijk het spel “jachtseizoen”. Hierbij werd iedereen in kleine groepjes verdeeld en verspreid door Reusel gedropt. Nu moesten ze opdrachten gaan uitvoeren waarbij hun eigen creativiteit belangrijk was. Echter moesten ze oppassen voor een aantal jagers en ook de andere groepen want deze konden hun punten in mindering opleveren. In het park van Reusel was een safety-zone waar ze even tot rust konden komen, uiteraard weer met een hapje en een drankje van de kantineploeg die dit weekend uitstekend werk heeft geleverd. Nogmaals dank hiervoor. Al bij al hebben de kinderen heel wat meters afgelopen deze avond. Om kwart over 10 moesten alle opdrachten ingeleverd zijn en konden we de terugweg inzetten richting sportpark. Precies op tijd want eenmaal aangekomen kregen we nog een flink regenbui op ons dak. Vele vonden het gezegend want dan konden ze lekker op hun luchtbedje liggen en zich klaar maken voor een hopelijk iets langere nacht.

’s Morgens was het even gezamenlijk alles opruimen voordat we nog even een boterhammetje konden gaan nuttigen. Toen was het helaas alweer het einde van een schitterend weekend en heerlijk voetbalkamp. Wij willen iedereen van harte bedanken die op wat voor manier ook hebben geholpen voor het realiseren van dit mooie weekend.

klik hier voor de foto’s

Ander nieuws