Voetbal kamp JO10/11

Het  was weer een groot succes, het voetbalkamp van JO10 en JO11. Alle ingrediënten voor een succes waren aanwezig. Een grote groep leuke en enthousiaste kinderen, een grote hoeveelheid vrijwilligers en mooi weer zorgde ervoor dat het een weekend werd om met een goed gevoel op terug te kijken.

We begonnen vrijdag om 19.00 uur met ontvangst van de kinderen. De kinderen richtten hun slaapplek in het kleedlokaal in en maakte zich op voor het eerste spel, voetgolf. Onze greenkeeper John van Limpt, had voor een uitdagend parcours gezorgd. Daarna maakte de kinderen zich op voor een actief voetbaltoernooi. Toen deze wedstrijden gestreden waren kwam de geur van een heerlijk vers gemaakt broodje knakworst ons tegemoet. We hadden een mooi plan bedacht dat ze nog wat konden kletsen en daarna op tijd onder de wol voor de volgende dag. Dat kletsen was gelukt.

Na een heerlijk ontbijt trokken we naar de bossen in Hooge Mierde waar de groep werdt opgesplitst. De ene helft mocht beginnen met een boot-camp, deze was voortreffelijk geregeld door Leo van Avendonk zijn bedrijf ”beweeg natuurlijk”. Hiervoor dank. De andere helft mocht rennen door de bossen met het brievenbusspel. Hierbij moesten ze kaartjes in de juiste emmers doen die verspreidt stonden door het hele bos. De kinderen werden hierbij opgejaagd door de meegereisde ouders.

Hierna gingen we terug naar het sportpark voor de namiddagse activiteit namelijk de zeskamp. Ondertussen was de zon zijn werk goed aan het doen en steeg het kwik tot over de 30 graden. Dit belemmerde de kinderen niet om er toch weer vol voor te gaan. Een deel waterspellen zorgde voor de nodige verkoeling. Dit gold echter niet voor de 2 aanwezige mascottes “Johnnie brocolli” en “Joostje de bij” Zij mochten in de brandende zon menig keer op en neer huppelen. De dames van de keukencommisie zorgde uiteraard weer goed voor een drankje en een hapje ondertussen zoals ze dit het gehele weekend hebben gedaan. Hiervoor nogmaals hartelijk dank. Na deze spellen was het tijd voor een heerlijk maaltijd in de vorm van tafelfriet wat er bij iedereen goed inging.

In de avond was er nog een mooie puzzeltocht georganiseerd waarvoor ze vanuit de sporthal terug naar de kantine moesten lopen en ondertussen opdrachten en vragen moesten oplossen. Eenmaal op het sportpark lag er nog een quiz klaar voor ze onder het genot van een broodje frikandel. Echter waren er sommige ook al wel klaar mee en gingen liever al richting luchtbed.

Zondag ochtend helaas wat minder weer, maar dat mocht en kon dit mooie weekend niet meer verpesten. Nog even lekker samen ontbijten en lekker naar huis.

Ik wil iedereen van harte bedanken die op wat voor manier ook hebben geholpen voor het realiseren van dit mooie weekend.

klik hier voor de foto’s

Ander nieuws