Vier uit twee ondanks blessures

Ons jeugdige eerste begint weer wat meer vertrouwen uit te stralen. Na een aantal tegenvallende resultaten was dat wel een beetje verdwenen. Maar punten doen wonderen. En die haalden we 4 uit de laatste twee wedstrijden! Afgelopen donderdag werd uit tegen Budel via een doelpunt van Yimo Bogaars met 0-1 gewonnen. Afgelopen zondag kwam middenmoter SBC in Reusel op bezoek en werden de punten gedeeld: 1-1. Een prima prestatie, omdat de vervangers van een aantal geblesseerden een prima wedstrijd speelden. In de slotfase was zelfs een overwinning nog mogelijk geweest.

Trainer Niels Gevers miste de keepers Paul Dijkmans en Boudewijn van Buggenum. Dat bood Er Hao van Dommelen de kans te laten zien wat hij waard is. En dat deed hij voortreffelijk. In het veld ontbraken door blessures de vaste krachten Jorg Dickens en spits Dirk de Koning, goed voor al 8 doelpunten. De eerste helft was een gelijk opgaande strijd te zien. Het was moeilijk spelen op een hard veld en met een harde wind. Beide teams hanteerden vaak de lange bal die maar zelden goed aankwam. Het eerste gevaar was voor Reusel Sport met een prima schot van Wout Vosters. De reactie van SBC keeper Sem van de Vijver was echter perfect. Veel goed uitgespeelde kansen waren er in die eerste helft niet. Een op te merken wapenfeitje voor de bezoekers uit Son en Breugel was de linkerspits die alleen voor de Reusel Sport keeper kwam. Deze redde echter fraai en kon de bal tot corner verwerken. Van onszelf was de snelle en prima solo van Wout Vosters, eindigend met een schot dat maar net over suisde, noemenswaardig. Beide teams gingen dan ook met 0-0 naar de thee.

De tweede helft begon weer zoals de eerste eindigde. Aanvankelijk had SBC een licht overwicht zonder veel werkelijke kansen. Toch leverde dat overwicht SBC een voorsprong op. In de 57e minuut wist Rob Kapteijns de score te openen door in een kluwen van spelers van dichtbij raak te schieten. Beide teams wisselden hierna. Bij SBC werden Rob Kapteijns en Thijs Vervaart vervangen door Joren Koeter en Dirck van Eck. Reusel Sport bracht Frenk Hendrikx en Davy Verbaant in het veld, wat een positieve uitwerking had. Het laatste kwartier waren onze jongens heer en meester. Met name door de dreiging van de twee zeer snelle nieuwe jongens werd SBC geheel terug gedrongen. De gelijkmaker hing in de lucht. Wout Vosters schoot schuin voor doel juist langs de paal. De beste kansen waren voor Matt van Gompel die tweemaal voor open doel kwam. De eerste was een zwabberbal die hij net niet goed kon controleren en over het doel ging. Even daarna deed hij het beter en gaf de SBC doelman geen schijn van kans: 1-1. Onze geelzwarten probeerden daarna ook nog de winnende treffer te scoren. Dat lukte helaas niet meer.

Na twee minuten blessuretijd floot de goed fluitende Mitchel Schellekens uit Veldhoven af. Niels Gevers kan zich met z’n staf en spelersgroep op gaan maken voor weer een dubbelprogramma: donderdag 17 maart uit naar DBS in Eindhoven en op zondag 20 maart volgt dan de moeilijke derby uit tegen Hapert. In Hapert zijn ze daar al klaar voor: hoe de uitslag ook zal zijn; in de kantine zal het op deze Super Sunday met ook Ajax-Feijenoord nog lang gezellig blijven. We nodigen iedereen uit om deze wedstrijden weer te komen bekijken.

Reusel Sport/CoTrans 2 won afgelopen zondag tegen SBC 2 met 1-0 en rukte weer op naar de 3e plaats. Dinsdagavond 15 maart spelen zij ook al weer hun volgende match uit tegen Valkenswaard.

Uitslagen 10-13 maart
Budel 1 – Reusel Sport/CoTrans 1: 0-1
Reusel Sport/CoTrans 1 – SBC 1: 1-1
Reusel Sport/CoTrans 2 – SBC 2: 1-0
 
Programma:
15 maart – 20:00 uur: Valkenswaard 2 – Reusel Sport/CoTrans 2
17 maart – 20:00 uur: DBS 1 – Reusel Sport/CoTrans 1
20 maart – 11:00 uur: Den Dungen 2 – Reusel Sport/CoTrans 2
20 maart – 14:30 uur: Hapert 1 – Reusel Sport/CoTrans 1

Ander nieuws