Verdiende 2-0 zege zorgt voor een langer verblijf in de 3e klasse

Lange tijd bleven we in onzekerheid over nog een seizoen 3e klasse. De mooie overwinningen op Budel (2-1), RPC uit (1-3) en Dommelen (4-1) bleken niet genoeg punten op te leveren, omdat ook de andere ploegen onderin de nodige punten bleven pakken. En de 0-0 vorige week hielp ook niet mee. Maar na zondag is het eindelijk zover: met een verdiende 2-0 overwinning op DBS heeft ons eerste na weken van spanning een langer verblijf in de derde klasse eindelijk veiliggesteld. Met nog 1 wedstrijd te gaan kan het met 4 punten voorsprong op de huidige nummer 12 niet meer fout! Ook bij het tweede was een succesje te melden: zij wisten zich na een 1-1 gelijkspel tegen SV Valkenswaard 2 verzekerd van een periodetitel. In de kantine werd dan ook alvast een klein feestje gevierd.

Het was na enkele zondagen met veel zonneschijn deze keer iets minder met het weer. Af en toe vielen er wat druppels zelfs, maar regen mocht je dat amper noemen. Voor de spelers wel wat fijner voetbalweer dan de afgelopen zondagen. Dat het nu moest gebeuren liet de ploeg van scheidend coach Niels deze zondag duidelijk merken. DBS kwam er zeker in de eerste helft totaal niet aan te pas. Hun eerste en enige doelpoging uit de eerste helft noteren we pas in de 42e minuut. Dat was ook direct wel een hele goede kans, maar sluitpost Boudewijn van Buggenum redde goed. Gelukkig maar, want in de minuut daarvoor viel de 1-0. Tom Dickens maakte hem door een afgeslagen bal vanaf zo’n 14 meter keihard binnen te schieten. Doelman Lars van de Graaf kon hem zo ongeveer alleen maar horen zo hard.

De rest van de eerste helft kenmerkte zich door een Reusels middenveld en Reuselse verdediging die elke aanval van DBS al snel in de kiem wisten te smoren enerzijds. En de vele aanvallende impulsen van datzelfde middenveld en de aanvalslinie anderzijds. In een aantal gevallen ook uitmondend in een redelijke kans, maar tot aan het doelpunt ontbrak steeds net nog de scherpte om al eerder van de nul af te kunnen komen. Aanvoerder Stijn van den Berk van DBS zag in de 32e minuut een gele kaart na een charge op Nick Wouters. Wout Vosters nam de toegekende vrije trap vol op de pantoffel maar miste. In de 35e minuut werd het 1-1 in de gele-kaarten-stand nadat ook Job Dickens zo’n prent te zien kreeg. Vanaf het half uur was een werkelijke golf aan aanvallen te zien. De 1-0 kon bijna niet uitblijven. Enkele minuten later was het ook zover en viel die mooie 1-0. Op slag van rust knikte Kevin Wouters nog een puntgave voorzet van captain Steef Vosters van heel dichtbij goed in. Dit keer stond de DBS goalie echter op de goede plaats en kon de bal wegboksen.

De start van de tweede helft was van beide kanten wat kalmpjes. In de beginfase werden dan ook geen kansen gecreëerd. DBS was in de tweede helft wel wat meer aanwezig. Supergevaarlijk werden de in witte shirts en rode broek getooide Eindhovenaren echter ook in het tweede bedrijf niet. Het eerste wapenfeitje was met een schot van Steef Vosters in de 52e minuut voor de geelzwarten. Een stuk gevaarlijker was de aanval in minuut 58. In een snelle uitbraak werd Kevin Wouters op rechts weggestuurd. Spits Dirk de Koning stoomde mee op en stond klaar om de bal te ontvangen en binnen te tikken. Kevin ging echter voor eigen succes, maar zag zijn goede inzet gestopt door de keeper. Zo’n 2-0 binnen het uur zou de spanning er wat afgehaald hebben. Hoewel DBS deze middag niet echt een vuist kon maken blijft het met 1-0 toch steeds extra opletten.

In de 58e minuut werd Dirk – hij speelde een wat ongelukkige wedstrijd – gewisseld voor Yimo Bogaars. Kort na de wissel was het Tuur de Laat die binnen enkele minuten op diverse manieren van zich deed spreken. Op het uur kon hij een vrije trap van DBS met het hoofd onschadelijke maken. Even later moest hij rigoureus ingrijpen toen DBS dreigde door te breken. De gele-kaarten-wedstrijd wonnen we daardoor deze middag ook: met 2-1. In de 65e minuut was hij ook nog eens aanvallend bijna succesvol. Een corner vanaf links belandde voorbij de tweede paal en werd door Nick Wouters mooi terug gekopt. Op Tuur die uit de draai inschoot. Een meter naast.

Hierna volgden zo’n 10 rustige minuten. Een kwartier voor tijd maakte Steef met een mooi en hard ingeschoten vrije trap die tot corner werd verwerkt een einde aan die rust. Die corner leverde niets op en DBS leek daarna met de gevaarlijke Ruud van Breemen uit te kunnen breken. IJdele hoop voor de DBS-supporters want opnieuw werd al snel orde op zaken gesteld door de CoTrans-mannen. Ook een corner in de 78e minuut leverde hen niets op. In de 80e minuut volgde voor DBS al het derde wisselmoment: de moegestreden van Breemen werd vervangen door de jonge Cetin Onur. Bij Reusel waren een minuut later Stef Jansen en Bas Oomen de vervangers voor Kevin Wouters en Mees van Veldhoven. Laatstgenoemde stond voor de eerste keer in de basiself.

Voor DBS begon de tijd te dringen wilden ze nog een resultaat halen. Ze deden er dan ook een schepje bovenop. Met resultaat, want in de 26e minuut moest Tuur de Laat binnen de 16 aan de noodrem trekken. Het publiek hield hun hart even vast en de roep om een pingel na deze vermeende overtreding was duidelijk. Maar scheidsrechter Pim van Kuijk wilde van niets weten en liet doorspelen. Had de bal op de stip gegaan, dan hadden we daar weinig tegen in kunnen brengen. In de 84e en 88e minuut kreeg DBS nog twee goede kansen. De eerste was een kopbal via de grond waarvoor Boudewijn zich tot het uiterste moest strekken om deze hoog in de lucht nog te kunnen pakken. De tweede was een rake knal van Cetin die zijn inzet maar net over zag gaan.

Dat was toch enkele minuten peentjes zweten voor spelers, staf en publiek. Gelukkig echter bleef een doelpunt van DBS uit. In extremis viel aan de andere kant in de 93e minuut de 2-0. DBS was opnieuw in onze 16 aanwezig, maar die aanval kon worden afgeslagen. En Bas Oomen werd weggestuurd. Terwijl hij naar voren snelde zag hij in zijn linker ooghoek Wout Vosters mee opkomen. De pass van Bas was perfect in de loop. En Wout rondde beheerst af. Het spel was gespeeld. De knikkers verdeeld. Wij kregen er drie en blijven ook volgend jaar uitkomen in de derde klasse!

Komende maandag (2e pinksterdag) staat de laatste wedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Nijnsel op het programma. Voor beide teams staat er niets meer op het spel. Behalve uiteraard de eer en voor onze jongens de verplichting om de trouwe supporters nog een mooi toetje te geven op deze laatste speeldag. We zien u allen dan ook graag weer verschijnen. Dit keer is dat op sportpark Den Eimert, Sportlaan 2 te Sint-Oedenrode.

Uitslagen 29 mei
Reusel Sport/CoTrans 1 – DBS : 2-0
Reusel Sport/CoTrans 2 – SV Valkenswaard 2: 1-1

Programma MAANDAG 6 juni
14:30 uur Nijnsel/TVE Reclame – Reusel Sport/CoTrans 1

Ander nieuws