Veerkrachtig Reusel Sport redt punt in Brabantia

Zonder rots in de branding Tuur de Laat moest ons vaandelteam op zondag 8 oktober aantreden tegen de roodblauwe brigade van oud profvoetballer Kenneth Cicilia uit Strijp: d’n Brab. Ook deze ploeg behoort op voorhand tot het rijtje kampioenskandidaten voor 2D. Volgens eigen zeggen is een plek bij de eerste 5 de doelstelling. In de wedstrijd maakte Brabantia dat streven in de eerste helft meer dan waar. Onze jongens hadden nauwelijks antwoord op het snelle spel en de gevaarlijke spitsen van de Eindhovenaren. In dat eerste bedrijf werd hen bijna letterlijk alle hoeken van het veld getoond. De tweede helft liet echter een heel ander wedstrijdbeeld zien. Onze jongens kwamen in het eerste kwartier heel goed terug tot 2-2. Grote delen van de tweede helft hadden we het betere van het spel, maar toch wist Brabantia opnieuw op voorsprong te komen. Het geloof in een goed resultaat bleef echter. Reusel Sport bleef hard werken, toonde haar veerkracht en kwam opnieuw langszij. Vlak voor tijd had zelfs ook de 3-4 nog kunnen vallen en dat was over de gehele wedstrijd gezien dan niet eens onverdiend te noemen. Met 3-3 uit gelijkspelen bij zo’n goede ploeg stemde Marc Post echter meer dan tevreden.

De aanloop naar deze wedstrijd verliep wat anders dan anders. Na de 3-2 winst op SV Laar een week eerder besloot de KNVB na protest van SV Laar dat de wedstrijd vanaf de 80e minuut opnieuw gespeeld moest worden. Daar heb je op de diverse media al het nodige over kunnen lezen. Die beslissing en wat daaromheen allemaal is gebeurd heeft de gemoederen binnen de club en de selectie toch wel bezig gehouden. Dat leidt af en heeft daarmee de voorbereiding op de confrontatie met Brabantia, misschien onbewust maar hoe dan ook, beïnvloed. Juist dát is misschien mede de oorzaak geweest van de toch wel best belabberde eerste helft afgelopen zondag. Het missen van Tuur de Laat als betrouwbare laatste man misschien ook wel. Of de prachtige accommodatie van Brabantia. Wie het weet, mag het zeggen.

Door het wegvallen van Tuur, zakte Steef Vosters een linie terug. Het middenveld werd bezet door Mathijs Bel, Hein Biemans en Wout Vosters. Laatstgenoemde zakte daarmee ook een linie wat voorin weer een basisplek voor Davy Verbaant opleverde. Scheidsrechter René de Loos was voor de wedstrijd iets vergeten. Na 5 minuten spelen legde hij het spel stil en informeerde bij Tarik Ouzalah waar zijn scheenbeschermers waren. Die waren er of niet, of ze waren maar piepklein. Loos sommeerde de speler het veld te verlaten. Na een korte discussie mocht hij toch verder voetballen. Een vreemde interruptie. Die controle had hij beter voor de wedstrijd kunnen doen. In die eerste minuten werden de plannen van Brabantia al snel duidelijk. Hoog druk zetten, de Reuselnaren overrompelen en zo snel mogelijk scoren. Met name Perrenet (voornaam onbekend), Erdi Atakan en captain Moreno Koenders vielen in de vele aanvalsgolven op met hun soms onnavolgbare snelheid en technisch erg begaafd spel. Onze jongens hadden het nakijken en moesten echt alle zeilen bijzetten. En dat was niet genoeg. Nadat Koenders in de 13e minuut al vanaf rechts net voorlangs inschoot, maakte hij een minuut later wel de 1-0. In een flitsende aanval werd een voorzet van links gegeven. Koenders kopte deze zelf in. Die inzet werd nog tegengehouden, maar de bal viel recht voor zijn voeten. Alleen voor Brent liet hij onze goaly kansloos en schoof de bal makkelijk vanaf links in de lange hoek.

Pas in de 19e minuut zagen we een eerste aanvallende impuls richting Brabantiadoelman Cas Peters. Wout Vosters schoot echter heel hoog over. Een kleine 10 minuten hielden de Brabantianen zich wat rustiger. Waardoor wij in de 27e minuut opnieuw tot een kans konden komen. Weer was het Wout die nu na een goede actie wel een goed schot in huis had. Keeper Peters redde met verve. Net voor het half uur leek de 2-0 te vallen. Koenders tikte een bal mooi door op Perrenet. Die speelde zich in eerste instantie goed vrij. Zijn goede schot werd echter gekraakt door de goed mee terug verdedigende Davy Verbaant. Brabantia voerde de druk weer flink op. Een corner in de 33e minuut zeilde over alles en iedereen heen tot net voorbij de tweede paal. Daar stond nog Luuk Roos die hem – gelukkig voor ons – van dichtbij in het zijnet kopte. Maar de overmacht bleef duidelijk zichtbaar groot. De 2-0 bleef in de lucht hangen en zo geschiedde. Koenders lag weer aan de basis. Zijn mooie pass bereikte Perrenet. Diens inzet kon nog door Brent gestopt worden, maar hij kon de bal onvoldoende goed wegwerken. Voor de mee opgekomen Vincent Bogaerts was het vervolgens een koud kunstje om de bal in te schieten. Heel snel na de aftrap verloren we de bal al weer en kon Ryley de Jong over rechts opstomen. Zijn voorzet was op maat op Perrenet die bij de tweede paal in kwam lopen. Die schoof de bal echter aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Twee minuten later weer een aanval met nu Erdi Atakan die een vuurpijl afleverde van een meter of 20. Brent liet zich gelden en tikte de bal uit de kruising corner. “Goeie keeper hebben jullie zeg!”, hoorde je langs de lijn.

Onze jongens hunkerden al naar de rust, maar Brabantia bleef proberen de 3-0 te maken. Een één-tweetje in de 41e minuut van Atakan met Koenders werd met een onbesuisd hard schot over afgesloten. Twee minuten later kon Mees van Veldhoven de aanvalslustige Atakan op 25 meter alleen met een overtreding stoppen. Scheidsrechter De Loos gaf voordeel. Toen het schot van Tarik Ouzalah voorlangs ging werd alsnog voor de vrije trap gefloten. Die werd niet gevaarlijk. Net voor rust konden wij eindelijk nog eens naar voren. Jorg Dickens kon inschieten, maar de bal werd onderweg aangeraakt en was daarna een makkelijke prooi voor Peters die een hele rustige 1e helft had. Dat werd in het tweede bedrijf anders.

Marc Post’s observaties in de eerste helft besloten hem Hein Biemans te wisselen voor Dirk de Koning. De Koning was lang geblesseerd door 2 keer een scheurtje in een middenvoetsbeentje. De man met een schot als een kanonskogel was echter weer fit genoeg bevonden en mocht zijn eerste seizoens-minuten gaan maken. Jorg Dickens, een stuk creatiever dan Hein (die overigens wel goed speelde, maar voor deze wedstrijd net iets te statisch was), kon het middenveld mee komen versterken. Eén en ander pakte goed uit! Ook Brabantia paste de nodige wisselingen toe: verdedigers Marvin Mollen en Gerrit Breton maakten plaats voor Evrim Karatas en Rai Maxwell.

De start van de 2e helft was super. Na 2 minuten al kon Jorg Dickens links opkomen en een voorzet afleveren. Die viel perfect bij de tweede paal waar Davy Verbaant in kwam lopen en van dichtbij de bal zo in het dak van het doel kon koppen. De aansluiting was daar! En waar Brabantia in de eerste helft echt veel sterker was dan ons, zo waren de rollen nu 180 graden omgedraaid Twee minuten na de 2-1 kon Nick Wouters met links inschieten en moest keeper Peters zich strekken om de bal uit de kruising te tikken. Uit de corner die volgde kon Dirk de Koning voor het eerst vuren: zijn schot was knoeperhard, maar ging naast. Het gestroomlijnde en goede spel van Brabantia was even in geen velden of wegen meer te bekennen. Wat ook voor een klein beetje frustratie zorgde en zo Atakan een gele kaart wegens praten opleverde.

Reusel Sport speelde deze tweede helft erg goed en de gelijkmaker leek niet uit te kunnen blijven. Een vrije trap vanaf rechts van Wout ging in de 58e minuut nog net naast. Op het uur kregen we weer een free-kick, nu vanaf links en deze werd opgeëist door aanvoerder Steef Vosters. Ook nu was de afstand ruim 20 meter. Steef raakte hem perfect op de wreef en met grote vaart verdween de bal in het net. Na deze verdiende gelijkmaker probeerden we door te drukken. Dat lukt helaas niet. Er brak weer even een periode van relatieve rust aan. Daarin pakte Wout geel na een stevig duel met Ryley de Jong in de middencirkel. En werd Brabantia in de 69e minuut pas voor het eerst in de 2e helft gevaarlijk. Heel gevaarlijk zelfs, maar Brent stond op zijn post.

In de 73e minuut mocht Lars Pijs rechts achterin Nick Wouters komen vervangen. In diezelfde minuut zagen we een mooie aanval van de geelzwarten. Jorg stuurde Davy weg die een mooie voorzet op Dirk afleverde. Vrij voor de goal had hij de hoek voor het uitkiezen, maar schoot hij wat onzorgvuldig in waardoor de bal op de lijn gered kon worden door de keeper. In de 78e minuut kon Brabantia hun tweede aanval in de tweede helft op de mat leggen. Uit de corner die daaruit volgde scoorde Luuk de Roos met een schitterende volley in de korte hoek, hoog in het doel. Tegen de verhoudingen in op dat moment toch weer de voorsprong dus voor de thuisploeg. Kort daarop schoot het bij Steef Vosters in zijn lies, waardoor hij noodgedwongen het veld moest verlaten. Tijn van Dooren verving hem. De tegentreffer was jammer, maar ging niet ten koste van het constante druk zetten van ons en het afdwingen van de nodige kansen daardoor. Vier minuten na de 3-2 viel dan ook de gelijkmaker. Dirk de Koning kreeg voorin de bal vanaf links aangespeeld. In plaats van zelf schieten was hij niet zelfzuchtig en kon hij doortikken op Wout. Die stuurde een verdediger nog effe het bos in en werkt met rechts netjes af: 3-3.

Met die 3-3 waren op zich beide ploegen wel tevreden. Het was een wedstrijd geweest op hoog tempo dus de tongetjes begonnen her en der al op de schoenen te hangen. In de 87e minuut wist Brabantia er nog een schot uit te persen door de goed ingevallen Evrim Karatas. Het was echter van veel te ver, zodat Brent makkelijk kon redden. In de 89e minuut daarentegen had Jorg Dickens de 3-4 op zijn schoen. Een steekpass van Dirk zette hem volledig vrij voor de keeper. Helaas voor de Reuselnaren miste Jorg de opgelegde kans, mede door goed keeperswerk. In de 7 minuten blessuretijd gebeurde vervolgens niet veel meer. Alleen de ingevallen Joshua Tan kreeg nog geel na een overtreding op Frenk Hendrikx. Die zou anders zomaar alleen op weg naar het doel hebben gekund…

Al met al was het zeker voor het publiek weer een mooi potje voetbal. En ook een goede voorbeeldpot voor het voetbalspel in het algemeen. Aantrekkelijk, aanvallend, weinig tot geen gezanik. Gewoon lekker ballen. Als gezegd is een gelijkspel uit in Brabantia zeker goed. Maar de 3 punten waren ook heel dichtbij. Na deze wedstrijd volgde midweeks op dinsdag de reprise van een minuut of 17 tegen SV Laar. Het verslag daarover volgt later. Komende zondag mogen de CoTrans-mannen weer aantreden op Den Hoek. Daar krijgen we dan FC Eindhoven AV op bezoek. Met 3 nederlagen (waaronder 2-5 tegen Brabantia) een op het oog misschien iets mindere broeder. Maar laat van onderschatting geen sprake zijn. We zullen weer vol aan de bak moeten om aansluiting te houden in het linker rijtje. Graag tot zondag half drie!

Opstellingen
Brabantia:
Cas Peters, Niek Schalkwijk, Luuk de Roos, Marvin Mollen (46′ Evrim Karatas), Gerrit Breton (46′ Rai Maxwell), Vincent Bogaerts, Erdi Atakan (?’ Joshua Tan), Ryley de Jong, Tarik Ouzalah, NNHP Perrenet, Moreno Koenders

Reusel Sport/CoTrans:
Brent van der Heijden, Mees van Veldhoven, Melle Huijbregts, Steef Vosters (80′ Tijn van Dooren), Nick Wouters (73′ Lars Pijs), Wout Vosters, Mathijs Bel, Hein Biemans (46′ Dirk de Koning), Jorg Dickens, Davy Verbaant, Frenk Hendrikx

Ander nieuws