Uitwedstrijd tegen SBC levert een puntje op

Op 2e paasdag 18 april speelde onze hoofdmacht haar 18e wedstrijd uit tegen middenmoter SBC uit Son en Breugel. Om 10:30 uur al vertrok een volle bus richting Son en Breugel. Behalve het 1e moest om 12:00 uur namelijk ook het 2e aantreden tegen de oranje-zwarte boys van SBC. De overgebleven stoelen werden opgevuld door de trouwe supporters die onze jongens altijd weer komen steunen.

Het tweede gaf in hun wedstrijd het goede voorbeeld door na een 0-4 ruststand eenvoudig met 1-6 te winnen. SBC 2 werd in elk geval voorlopig achtergelaten en het 2e klom naar de 4e plaats. Het eerste begon met dezelfde opstelling als tijdens de wedstrijd ruim een week eerder tegen PSV av die de geel-zwarte brigade met een 3-2 overwinning afsloot. Scheidsrechter Roy Schuurmans uit Heesch gaf onder een fijn zomers zonnetje om half drie het startsignaal. Opmerkelijk bij de opkomst van de teams was wel dat onze jongens ineens nieuwe clubkleuren bleken te hebben. Het zwarte uitshirt werd op last van de scheidsrechter gecombineerd met blauw-oranje gekleurde van SBC geleende broeken.

In een aftastend begin bleek al snel dat spits Sander van Kersbergen van SBC er deze middag echt zin in had en een flinke dreiging zou vormen voor onze verdediging. De eerste goede kans was echter voor Steef Vosters. In de 10e minuut stoomde Tom Dickens over links goed op en bediende Steef op maat. Zijn streep werd gestopt door de keeper en zijn rebound ging net naast. Het spel golfde daarna op en neer met een licht overwicht voor Reusel Sport/CoTrans, maar toch ook een constante dreiging van de SBC-voorhoede. SBC kreeg via een aanval over links in de 15e minuut een corner. Onze reus Tuur de Laat kon de bal wegkoppen, maar het verder uitverdedigen verliep daarna niet helemaal lekker. Wout Vosters was echter gretig en wist de bal met goed doorzetten te ontfutselen en op Jorg Dickens te passen. Die omspeelde met een fijne beweging een SBC-verdediger, ging de 16 aan de linkerkant binnen en werkte met een lage schuiver beheerst af in de verre hoek: 0-1.

Na het doelpunt kwam er even rust bij beide teams. SBC wist zich als eerste goed te herpakken en kreeg, met een corner in de 22e, een vrije trap vanaf links die voorlangs ging in de 24e en een hele gevaarlijke vrije trap vanaf rechts in de 28e minuut die ook jammerlijk gemist werd, drie goede kansen in korte tijd. De minuten daarna waren het weer onze geelzwarte mannen die met de kansen aan de haal gingen. In de 29e minuut was het Wout Vosters die door een hoge stuit de bal helaas niet goed kon afronden en ruim over schoot. Een minuut later kon Wout de bal mooi meegeven aan Steef wiens voorzet tot corner werd gekopt. Die inzet kon door SBC-keeper Sem van de Vijver weggestompt worden, maar kwam in de voeten van opnieuw Wout die keihard rechts net naast schoot.

En zo was het telkens stuivertje wisselen en kon het publiek genieten van de vele kansen en het snel op en neer golvende spel van beide teams. In de 31e minuut kwam het gevaar weer van SBC. Een corner leverde niet direct iets op, maar de bal werd opgepikt door SBC en hard vanaf rechts ingeschoten. Er Hao alias Jan Biggel stond echter op zijn post en redde tweemaal fraai. Toen was het weer de beurt aan ons. Steef Vosters stuurde in de 32e minuut Davy Verbaant weg. Zijn voorzet werd weggewerkt. Maar daar was al weer Wout Vosters die in kon schieten. Helaas werd de bal onderweg aangeraakt en restte alleen een corner.

De koek was nog lang niet op. In de 35e minuut zagen we een mooi afstandsschot van SBC van zo’n 30 meter dat ook aangeraakt werd en slechts een corner opleverde. In de 40e minuut kon Davy een goed pass op hem net niet onder controle krijgen. Maar in dezelfde minuut nog kon hij wel een mooie voorzet afleveren op Tuur de Laat die de kans onbenut liet. In minuut 42 kregen we een vrije trap. Tom Dickens werd weggestuurd op links. Hij zette strak voor, maar de bal ging voor iedereen door. In minuut 43 zagen we weer een kans; opnieuw voor onze jongens. De voorzet kwam nu van Steef Vosters vanaf links. Tuur de Laat kopte in en de rebound werd gemist door Davy. In de 45e minuut kwam – je zou bijna zeggen “eindelijk” – de laatste kans van de eerste helft. Voor SBC dit keer. De gevaarlijke Van Kersbergen zette zijn tegenstander eenvoudig opzij en leverde een perfecte voorzet af. Twee vrijstaande spelers konden er, gelukkig voor ons, echter niet niet bij en de bal rolde verder voor het doel door. Een 0-2 of 1-3 ruststand had er zeker in gezeten. Maar het bleef helaas bij de 0-1 en dat zorgde dat het geloof bij SBC nog zeker niet was verdwenen. Het bewijs daarvan volgde in de tweede helft.

In de rust werd Davy Verbaant vervangen door Bas Jansen. Na de pauze kwam SBC – het was al een beetje verwacht – het beste uit de startblokken. En dat bracht al snel succes. In de 52e minuut ging Sander Egmond over rechts goed door. Zijn voorzet belandde voor de voeten van Joost van Heck die de 1-1 liet aantekenen. Twee minuten later had SBC zomaar op voorsprong kunnen komen na weer een goede uitbraak. Er Hao greep echter moedig in en voorkwam dat de spits van SBC kon afwerken. Tot en met de 70e minuut hadden onze boys niet veel in te brengen tegen het steeds gevaarlijker wordende SBC. Gelukkig konden onze verdedigers een tweede tegentreffer voorkomen. Op het uur werd Job Dickens vervangen door Frenk Hendrikx. Het spel werd daarna wat ruwer met enkele flinke charges. Schuurmans hield de kaarten echter op zak.

In de 63e minuut liet Sander van Kersbergen weer van zich spreken. Over links dit keer gaf hij na een goede actie een scherpe voorzet. De overige SBC spitsen kwamen echter weer te laat. En dat gebeurde in dezelfde minuut nog een keer via een andere speler vanaf rechts. Het geluk was aan onze zijde. Het wordt ééntonig: in minuut 70 kreeg SBC een vrije trap. Sander Egmond ontving de bal op links, zette strak voor en weer werd het laatste tikje door niemand gegeven. Daarna konden onze jongens eindelijk weer wat opkrabbelen. Wout had het deze middag goed op zijn heupen. Na een mooie pass van Jorg kwam hij in de 71e minuut als een duveltje uit een doosje tevoorschijn, trok naar binnen en schoot met rechts rakelings naast. In de 72e minuut ging hij weer op weg richting het SBC-doel, maar werd hij met weer een flinke charge hard gestopt. Weer volgde geen kaart. Tot groot ongenoegen van alles wat Reusel Sport ademt. In de 74e minuut had Jorg Dickens zijn messen weer eens geslepen en sneed moeiteloos door de SBC-verdediging. Zijn voorzet vanaf links eindigde niet bij een Reusel Sport speler. Die waren er namelijk nog niet, zo snel was Jorg geweest.

Het laatste kwartier begon met een open piek voor SBC na een aanval over rechts. De inkomende speler kwam net verkeerd uit en moest daardoor ogenschijnlijk met zijn chocoladebeen afwerken. Zijn inzet ging naast. Daarna waren de aanvalsdriften van beide ploegen wel een beetje op. Het laatste aanvallende wapenfeitje van ons kwam van Tuur de Laat die in de 82e minuut een vrije trap van Steef te zacht inkopte. In de 83e minuut kwam daar dan eindelijk de eerste gele kaart voor SBC; na een overtreding op opnieuw Wout. Maar wat SBC kan, dat kunnen wij blijkbaar ook: Bas Jansen greep in de 90e minuut hard in op een gevaarlijk opkomende SBC-aanvaller. Dat moest hij bekopen met geel én een blessure. Hij werd vervangen door Mees van Veldhoven. De vrije trap die SBC aan dit akkefietje overhield werd vakkundig door Er Hao weggewerkt. In de 92e minuut kreeg ook Mees – net binnen de lijnen dus – nog geel na een kleine overtreding. Zijn dag kon echter toch al niet meer stuk nadat hij bij het tweede ’s morgens op Arie Haan-achtige wijze een vrije trap van zo’n 30 meter keihard in het kruis deed belanden. Ook de laatste vrije trap die SBC hierdoor kreeg leverde niets meer op. Kort daarna volgde het eindsignaal. Over het geheel gezien konden beide partijen goed leven met de 1-1.

Komende zondag hebben Reusel Sport/CoTrans 1 en 2 weer dezelfde club als tegenstander. Op sportpark Den Hoek verwelkomen we dan het eerste en tweede van Unitas’59. Hun tweede staat 9e in de 1e klasse. Ons tweede moet waken voor onderschatting en mag zich geen misstap veroorloven nu ze met zo’n goede reeks bezig zijn. Voor het eerste is voorlopig nog elke wedstrijd een finale in de strijd om van de onderste regionen weg te kunnen komen. Hopen dat de concurrentie geen punten haalt is vanzelfsprekend. Maar ten eerste zelf de punten wel pakken is dan het beste wat je kunt doen. En dat kán; in Eindhoven speelden we één van onze betere wedstrijden en namen we met een zeer verdiende 1-3 winst de punten mee naar Reusel. Unitas’59 zal dus gebrand zijn om dit keer die punten mee naar Eindhoven te nemen; zeker nadat afgelopen week tegen Budel werd verloren. Supporters, jullie niet aflatende steun is dan ook opnieuw zeer welkom. Graag tot zondag!

Uitslagen 18 april
SBC 1 – Reusel Sport/CoTrans 1 : 1-1
SBC 2 – Reusel Sport/CoTrans 2 : 1-6

Programma 24 April
14:30 uur Reusel Sport/CoTrans 1 – Unitas’59 1
12:00 uur Reusel Sport/CoTrans 2 – Unitas’59 2

Ander nieuws