Twee punten cadeau aan Hilvaria

Was het onderschatting? Of toch botte pech? Ondanks een groot veldoverwicht in grote delen van de wedstrijd wist onze hoofdmacht op zondag 28 april uiteindelijk niet verder te komen dan een gelijkspel tegen de nummer voorlaatst Hilvaria. Onze jongens lieten de groenwitten zelfs van een moeilijk verkregen doch comfortabele 2-0 voorsprong nog terugkomen. Terwijl het pleit al lang beslecht had moeten zijn in Reusels voordeel. De aloude voetbalwet liet weer eens van zich spreken: als de goal niet valt aan de ene kant, dan gaat de tegenstander er aan de andere kant mee lopen. Het was overall echt te zwak zondag.


Maar dan ook: we mogen niet te hard klagen. We staan nog altijd op een mooie 4e plaats op 8 punten van de nummer 5. En dat hadden we vooraf niet bedacht. Maar ja, als het dan zo lekker gaat, dan wil je er toch ook wel weer uithalen wat er in zit. De kansen op een periodetitel zijn er nog altijd en hoe mooi zou het zijn om een jaar na de promotie uit de 3e klasse meteen mee te kunnen doen voor een plekje in de 1e klasse! Een must is het niet, maar heel Reusel Sport zou toch apetrots zijn als dat lukt. Al is het dan maar 1 ronde. Dan moet echter de effectiviteit omhoog en moeten de kansen echt beter benut worden. Afgelopen zondag waren er weer kansen genoeg om met de rust al op 3 of 4-0 voor te staan. Het bleef bij slechts 1-0 in de eerste helft.


Die 1-0 viel al na zo’n 8 minuten. Frenk Hendriks werd voor de tweede keer weggestuurd – de eerste keer schoot hij zelf met links over – en legde goed af op Dirk. Die haalde hard uit. De bal werd via een Hilvaria-voet van richting veranderd en verdween daardoor onhoudbaar voor keeper Stan Damen in de linker hoek. In de 13e minuut leek de 2-0 te vallen, maar deze werd wegens een handsbal afgekeurd. De voorzet kwam opnieuw via Frenk die deze zondag in de eerste helft goed op dreef was. De kansen bleven komen in de vorm van een goede schotkans in de 16e minuut voor Steef Vosters die over schoot en na 25 minuten weer een 2-0 (Nick Wouters gaf het tikje) die niet doorging omdat Wout Vosters buitenspel stond. Tussendoor kon Hilvaria 1 keer een mini-aanvalletjes laten zien via Gideon Kingongo waar geen gevaar uit kwam.

In de 28e minuut viel Davy Verbaant uit met een hamstringblessure. Het is nog onbekend of hij er langer uit zal liggen. Hij werd vervangen door Yimo Bogaars. Daarna gebeurde er van twee kanten lange tijd nauwelijks iets. Voor Hilvaria was die periode wel de kans om wat brutaler en sterker te worden. Dat resulteerde in een hele goed kans voor Milan Verstegen die met een mooie steekpass op links weggestuurd werd. Zijn schot in de lange hoek in de 39e minuut ging via buitenkant paal naast. Twee minuten later kreeg Kingongo een kans van dichtbij. Melle Huijbregts kon zijn inzet met een uiterste krachtsinspanning tot corner verwerken. De signalen dat we op onze pinken moesten blijven waren duidelijk.


In de rust wisselde coach Werner Cools zijn beste aanvaller Kingongo voor Robin van Gijsel. De eerste minuten waren meteen weer voor de bezoekers, maar verder dan een corner in de 49e minuut kwamen ze toch niet. De eerste aanval onzerzijds was wel meteen raak. Wout Vosters liet zijn befaamde linkerbeen weer eens vuren van ver. Dat schot kon door Damen nog gestopt worden, maar de bal kwam voor de voeten van Frenk Hendrikx. Die legde goed af naar ongeveer 11 meter waar Jorg Dickens in kwam lopen. Beheerst werkte hij met binnenkant rechts in de linkerhoek af. Dan denk je dat we die voorsprong wel zullen uitbouwen. Maar dat liep anders. Het balbezit voor ons was wel groter, maar Hilvaria bleef toch ook de aanval zoeken. Precies op het uur kwamen ze zelfs tot in onze 16-meter. Mathijs Bel bleek volgens de scheidsrechter daar de bal onrechtmatig van de voet van de tegenstander te pikken en werd daarvoor bestraft met een op het oog makkelijk gegeven penalty. Er werd nauwelijks geklaagd, dus het zal wel kloppen. Aanvoerder Tom van Beers liet zich die kans niet ontglippen en maakte de 2-1. Even later volgden twee wissels bij Hilvaria: Teun Nieuwkerk en Jaap Damen werden vervangen door Abel Catsburg en Gilles Rasenberg. Wissels overigens die de enigszins eigengereide Paul Kerstges niet op het wedstrijdformulier registreerde.

Die wissels zorgden dat Hilvaria weer even tijd nodig had om zich te organiseren. Een goede kans voor onze jongens om toe te slaan. Kansen daarvoor kreeg men meer dan genoeg. Een open piek uit een goede voorzet in de 67e minuut van Yimo Bogaars werd door Wout Vosters van dichtbij tegen bovenkant lat gekopt. Een corner werd ongevaarlijk ingekopt. Dirk en Frenk die samen een kans verprutsten in de 72e minuut. En Mathijs Bel die vanaf een meter of 18 met links hard inschoot maar geen doel trof. Dat was de 79e minuut, maar hij mocht er niet meer in deze middag. Tussendoor bleef het al oppassen geblazen en kopte Jannes van Trier uit een corner al een keertje net voorlangs.


Na 82 minuten gooide Hilvaria alles op alles. De pas 17 jarige Mees van den Biggelaar mocht Sem Hendriks nog komen vervangen waar Marc Post Frenk Hendriks wisselde voor Matt van Gompel. Vanuit Reuselse zijde was het kruit echter verschoten. De gelijkmaker lag op de loer en het lukte Hilvaria zelfs om die te maken. Uit een voorzet van links was het de kopsterke Jannes van Trier die Brent van der Heijden kansloos liet door de bal in de lange hoek te laten landen. Het kaarsje van geloof in een goede afloop ging daarna wel uit bij de geelzwarten die in de 94e minuut via Dirk hun allerlaatste kans om alsnog te winnen ook nog misten.

En zo is de generale repetitie voor de volgende clash geen goede geweest. Die volgende clash is weer een nieuwe editie van de Derby van de Kempen. Op zondag 12 mei mogen we op De Smagtenbocht weer eens gaan proberen om die van hierneffe punten in een competitiewedstrijd afhandig te maken. Over de eclatante 2-7 bekeroverwinning heeft niemand het meer. In de competitie moet het gebeuren. En punten pakken van Bloal is tegen die tijd langer dan 6 jaar geleden. Punten pakken ín Bloal is zelfs langer dan 7 jaar geleden dan. Dat onze buren de laatste weken in moeilijkheden verkeren moge duidelijk zijn. In theorie zou je dan ook denken dat dit dé uitgelezen mogelijkheid is om inderdaad punten te pakken tegen de blauwwitten. Maar spelen tegen “die van giens” zal voor elke Bladella-speler alle reden zijn om dat niet te laten gebeuren. Het belooft kortom een mooie tweestrijd te worden: Bladella op zoek naar verder herstel en wij naar die inmiddels te lang uitgebleven overwinning die ook voor onze periode-kansen nog heel belangrijk is. Tot 12 mei in Bloal!


Opstellingen

Reusel Sport/CoTrans:
Brent van der Heijden, Steef Vosters, Melle Huijbregts, Tuur de Laat, Nick Wouters, Jorg Dickens (88′ Tijn van Dooren), Mathijs Bel, Wout Vosters, Frenk Hendrikx (82′ Matt van Gompel), Dirk de Koning, Davy Verbaant (28′ Yimo Bogaars).

Hilvaria:
Stan Damen, Jaap Damen (63′ Gilles Rasenberg), Tom van Beers, Jannes van Trier, Teun Nieuwkerk (63′ Abel Catsburg), Mika van Spreeuwel, Duncer Rasenberg, Sem Hendriks (82′ Mees van den Biggelaar), Milan Verstegen, Joerie van Rijswijk, Gideon Kingongo (46′ Robin van Gijsel).

Ander nieuws