Reusel Sport/CoTrans

Titelkandidaat Geldrop met 3-0 naar huis gestuurd

Onder leiding van scheidsrechter Bram van Dongen uit Weert is het keurkorps van trainer Marc Post er afgelopen zondag op overtuigende wijze in geslaagd om titelkandidaat Geldrop met lege handen naar huis te sturen. Onze jongens legden een zeer gedegen wedstrijd op de mat. De 2-0 voorsprong die na 45 minuten op het scorebord prijkte werd na rust met succes verdedigd. Ruim 10 minuten voor tijd kreeg de uitslag nog extra glans met een derde treffer. Voorwaar een prachtige prestatie van ons vaandelteam die zich daarmee op een mooie 3e plaats terug vinden in de stand.

Reusel Sport/CoTrans trad ten opzichte van de verloren bekerwedstrijd tegen Gestel met 1 andere speler aan: Frenk Hendrikx moest genoegen nemen met een plaats bij de reserves. In zijn plaats mocht de van een kleine blessure herstelde Dirk de Koning beginnen in de basis. Hij nam plaats in de spits. En werd daar geflankeerd door Davy Verbaant en de wat meer vanuit het middenveld opererende Wout Vosters. Op het middenveld natuurlijk weer Mathijs Bel om de lijnen uit te zetten. Met om hem heen werker Hein Biemans en createur Jorg Dickens. Aanvoerder Steef Vosters moet nog altijd rust houden. De hechte verdediging werd daardoor wederom gevormd door Tuur de Laat en Melle Huijbregts in het midden, Nick Wouters op rechts en Mees van Veldhoven op links. Om te eindigen met de deze middag zeer betrouwbare sluitpost Brent van der Heijden. En ze speelden stuk voor stuk een puike partij. Opvallend deze middag was de prestatie van Mees van Veldhoven die de lastige taak had de gevaarlijke Bob van de Ven van scoren af te houden. Die opdracht volbracht hij met verve.


De eerste 10 minuten keken beide teams de kat uit de boom en werd geen enkele kans gecreëerd. Verrassend in die beginfase was, gezien vanuit Reusels oogpunt, dat het niveauverschil wel eens helemaal niet zo groot zou kunnen zijn of nog worden dan wellicht velen vooraf hadden gedacht. We konden lekker meevoetballen zelfs. De eerste kansjes waren na 12 minuten dan ook voor ons met schoten van eerst Hein, direct gevolgd door Mathijs die Hein’s afgeslagen bal kon oppikken. Geldrop-keeper Len van Gestel hoefde hierbij nog niet in actie te komen. Kort daarop liet Bob van de Ven zich voor het eerst zien. Zijn voorzet werd door Brent onderschept voordat Stan van der Pol gevaarlijk kon worden. Diezelfde Stan had na een corner in de 19e minuut zomaar de 0-1 kunnen binnenschieten. Van heel dichtbij kapte hij nog een verdediger uit, maar kon Melle daarna ternauwernood opruimen. Gevaarlijke minuten zo van de groenwitten die met hun twee Larsen, de Haas en van Stipdonk, sterk vanuit het middenveld voor de dag kwamen.

Na ruim 20 minuten kwamen wij weer wat meer opzetten. Een corner van Mathijs na 27 minuten leverde nog niets op. Davy Verbaant kreeg twee minuten later een goede kans maar schoot op de keeper. In diezelfde minuut nog viel de 1-0. Een mooie pass van Jorg Dickens vanaf links werd voorbij de tweede paal uitstekend door Nick Wouters terug gekopt. De inkomende Wout Vosters kon precies het juiste tikje geven om Van Gestel kansloos te laten. Geldrop probeerde snel orde op zaken te stellen en was enkele minuten later twee keer dichtbij de gelijkmaker. Een schot van Rensel Bryson even later ging ruim over en naast. Enkele minuten voor het rustsignaal zagen we Bob van de Ven nog een keer gevaarlijk worden. Goed verdedigingswerk voorkwam in eerste instantie gevaar. Van de Ven kon enkele seconden later alsnog aanleggen, maar zijn schot vanaf een meter of 18 werd een eenvoudige prooi voor Brent. Terwijl in de 44e minuut Lars de Haas niet geloofde in een diepe bal, viel een minuut later op slag van rust de 2-0. Hein Biemans legde aan van een meter of 20 en had het geluk dat zijn bal onderweg van richting werd veranderd. Dat maakte dat de inmiddels naar de hoek gedoken Geldrop-doelman kansloos moest toezien hoe de bal buiten zijn bereik in het doel viel.


Bij Geldrop was in de eerste helft Bob Groenendijk al geblesseerd uitgevallen en vervangen door Hugo Beets. Behalve die wijziging begonnen beide teams in dezelfde samenstelling aan de tweede helft. Geldrop moest natuurlijk een offensief inzetten om nog kans te maken op 1 of misschien wel 3 punten. En dat kwam. De eerste 8 minuten is de bal niet van de Reuselse helft geweest. We werden flink onder druk gezet, maar tot kansen kwam Geldrop in die periode dan toch weer niet. De eerste kans was voor – natuurlijk – Bob van de Ven. Op een voorzet van Bryson kwam hij bij de tweede paal in. Mees van Veldhoven verdedigde uitstekend en maakte er een corner van. Het offensief duurde tot bijna op het uur, maar de Reuselse verdediging gaf geen krimp. Coach Marco van den Braken moest verse krachten inbrengen om te proberen de druk hoog te houden. Maar het waren wel de twee sterke middenvelders Van Stipdonk en De Haas die het veld moesten ruimen. Hun vervangers Mick Schoonheijm en Joep van Vroenhoven waren toch net een tikkie minder. Langzamerhand begon de echte druk daarna wat af te nemen en ontstond er ook in de verdediging meer ruimte. Daar moest van geprofiteerd kunnen worden.

Wout Vosters zelf had na 62 minuten de 3-0 op de slof, maar schoof de bal na een mooie actie net naast. Aan de andere kant was de kleine Stan van der Pol in de 70e minuut kort bij de 2-1. Als een duveltje uit een doosje werd hij vrijgespeeld en kon alleen op Brent af. Zijn bal belandde echter op de paal. Geluk voor de geelzwarten. Geldrop bleef het proberen. Nog een wissel werd toegepast en achterin ging men 1 tegen 1 spelen. Meer dan 3 corners, die niet super gevaarlijk werden en/of waarbij Brent goed optrad, werden echter niet uit het vuur gesleept. Tussendoor zagen we nog een heerlijke aanval van Reusel-zijde. In de 79e minuut kwam de doodsteek voor Geldrop. De inmiddels voor Dirk de Koning ingevallen Frenk Hendrikx werd weggestuurd op rechts en schoot – met wel een mannetje of 4 vrijstaand – de bal onberispelijk en keihard achter doelman Van Gestel: 3-0!


Toch was de wedstrijd nog altijd niet gespeeld. Een minuut na de 3-0 kreeg Geldrop nog een dikke kans bij de tweede paal die weer goed verdedigd werd. Uit de corner greep Brent goed in en haalde Hein in tweede instantie een bal van de lijn. Nadat de hardwerkende Davy nog door Yimo Bogaars werd vervangen kreeg in de 88e minuut invaller Nick Brenneis nog een laatste hele goede kans om Geldrop van de 0 af te halen. Maar die verprutste hij jammerlijk. Dat was het laatste wapenfeit van de mannen van De Kievit. In de resterende minuten kregen de CoTrans-boys zelf nog 4 bijna open kansen en had het ook zomaar nog 4 of 5-0 kunnen worden.

Met deze mooie overwinning hebben onze jongens laten zien dat ze zeker 2e klasse-waardig zijn. Komende zondag opnieuw een confrontatie met een gedoodverfde kampioenskandidaat: we mogen op bezoek naar Het Valkennest, thuisbasis van fiere koploper De Valk. In de oefencampagne werd daar onder tropische temperaturen met maar 1-0 verloren. Reusel Sport/CoTrans zal opnieuw proberen haar huid duur te verkopen en zo mogelijk met een punt of zelfs de volle winst weer richting Reusel willen vertrekken. Of de mannen echter ook werkelijk opgewassen zijn tegen het Valkenswaardse voetbalgeweld zal zondag blijken. Wij hopen dat u daar met uw aanwezigheid getuige van zult zijn. Uw reporter is dat niet. Die gaat een weekje de Spaanse najaarszon opzoeken. Volgende week is er dan ook geen verslag vanuit het Reusel-kamp. Een week later zijn we vrij en op 19 november gaan we dan naar Asten.

Opstellingen:

Reusel Sport/CoTrans: Brent van der Heijden, Mees van Veldhoven, Melle Huijbregts, Tuur de Laat, Nick Wouters, Jorg Dickens, Mathijs Bel, Hein Biemans, Davy Verbaant (87′ Yimo Bogaars), Dirk de Koning (63′ Frenk Hendrikx), Wout Vosters.

Geldrop: Len van Gestel, Wouter Verstraaten, Stan Adriaans, Mick Schoonheijm (75′ Nick Brenneis), Yari de Kleijn, Bob Groenendijk (34′ Hugo Beets), Lars van Stipdonk (58′ Joep van Vroenhoven), Lars de Haas (58′ Daan Capel), Stan van der Pol, Rensel Bryson, Bob van de Ven.

Ander nieuws