Thijn Schoenmakers schiet in de slotfase de 1-2 binnen

Als we het verslag van Wil van den Heuvel in het Eindhovens Dagblad moeten geloven zouden de geelzwarten bezig zijn om Bladella als de negende zaligheid voor te dragen. Daar zit Wil dan wel een beetje mis. Reusel Sport/CoTrans wilde echt winnen deze zondagmiddag! En had daarbij over de gehele wedstrijd gezien net zoveel kans als de blauwwitte Bladelnaren. Onze Eindhovense vriend vergeet ook te melden dat net voor de strafschop ook nog een schot buiten bereik van Bladella-keeper Stan van den Berg tegen de paal belandde. Dat had zomaar al de gelijkmaker kunnen zijn.

Alle gekheid op een stokje. Het was afgelopen zondag een mooie derby met veel jeugdige spelers aan beide zijden. Op een mooi en goed bespeelbaar veld genoten circa 1500 supporters van het fraaie herfstzonnetje. En van een sportieve wedstrijd waar spelers aan beide zijden respect hadden voor elkaar. Bladella speelde onder leiding van Jurgen Elbers voor behoud van de koppositie. Met nog maar 1 overwinning op zak ging ook de thuisploeg voor de welkome punten.

De aftrap om 14:30 uur door de jeugdige en prima leidende scheidsrechter Ralph Schopenhauer uit Waalre ging gepaard met het afsteken van de nodige rookwaar en harde knallen. Toen de mist was opgetrokken zagen we twee teams die volop maar wel gecontroleerd op de aanval speelden. En die elkaar goed in evenwicht hielden. Echte kansen waren er in het begin niet. Het beperkte zich tot enkele corners en een goede kans voor Huib Liebregts die in de handen van keeper Paul Dijkmans eindigde. Voor Reusel Sport was Wout Vosters gevaarlijk met enkele solo’s die echter naast of over gingen. Met vlagen lieten beide teams goed en technisch aanvalsspel zien. Het grootste deel echter was het spel niet meer dan matig. De spanning maakte dat echter helemaal goed. Met 0-0 gingen we naar de thee.

Reusel Sport kwam na de rust het beste uit de startblokken. In de 51e minuut zagen we een fraaie aanval van de thuisploeg afgesloten worden door Nick Wouters. Op zijn strakke knal had Bladella doelman Stan van den Berg geen kans. De bal belandde echter op de paal werd. In de 57e minuut kreeg Nick Wouters uit een voorzet van rechts de bal weer niet tegen de netten. Hij ging juist voorlangs. Bladella kreeg in de 59e minuut een goede kans die door Joris Hermans perfect werd afgerond 0-1.

Beide teams wisselden drie spelers. Invaller Davy Verbaant gaf enkele mooie voorzetten vanaf rechts. De Reuselse druk bleef redelijk aanhouden. Bij weer een aanval maakte Bladella aanvoerder Geert van Overbeek een beetje per ongeluk hands in het strafschopgebied. De penalty was een cadeautje dat Nick Wouters in de 67e minuut heel graag uitpakte. Hij gaf de Bladella doelman geen kans en bracht de 1-1 op het scorebord.

Vanaf ongeveer de 80e minuut kreeg je even het gevoel dat beide teams ook met een gelijkspel wel tevreden zouden zijn. Maar ja, als je kunt scoren dan moet je dat natuurlijk niet nalaten. Kansen om dat te doen kwamen dan ook. Helaas voor Reusel Sport/CoTrans viel in de 87e minuut de 1-2. Thijn Schoenmakers maakte een prachtige actie en schoot feilloos vanaf zo’n 20 meter onhoudbaar binnen. Reusel Sport/CoTrans probeerde het daarna nog wel en kreeg nog een drietal corners. Verder dan een kopbal van Melle Huijbregts die over ging kwam men echter niet meer. Na enkele minuten blessuretijd floot scheidsrechter Ralph Schopenhauer voor het eindsignaal. Met zijn 21 jaar leidde hij deze derby overigens meer dan voortreffelijk.

Met een puntendeling zou deze middag elke speler en supporter ook genoegen hebben genomen. Reuselcoach Niels Gevers vond dat zijn ploeg de tot nu toe beste wedstrijd van het seizoen had gespeeld. En dan is het erg jammer en zuur om met lege handen achter te blijven. Toch heeft het Reuselse team waarschijnlijk wel het nodige vertrouwen kunnen tanken in deze wedstrijd. Dat zullen de volgende wedstrijden moeten uitwijzen.

Na de wedstrijd vonden spelers en supporters elkaar terug in de kantine. Op deze Super Sunday stond voor alle winnende teams een gratis bak bier klaar. En met muziek van Jos van Dingenen kon het verbroederingsbal dan ook losbarsten. Wat tot in de late uurtjes ook gebeurde met op de schermen Ajax-PSV en het Formule 1 gevecht met een winnende Max. De kantine zal op maandag een flinke poetsbeurt moeten ondergaan.

Reusel Sport/ CoTrans 2 deed het beter en won met 3-2 van Brabantia 2. Zondag is het 2e vrij. Reusel Sport 1 speelt thuis tegen hekkensluiter Nijnsel/TVE Reclame. Supporters: wij rekenen weer op uw gewaardeerde steun.

Uitslagen 24 oktober
Reusel Sport/ CoTrans 1 – Bladella 1 : 1-2
Reusel Sport/ CoTrans 2 – Brabantia 2 : 3-2

Programma 31 oktober
Reusel Sport/ CoTrans 1 – Nijnsel/TVE Reclame 1      14:30 uur
Reusel Sport/ CoTrans 2  vrij

Ander nieuws