Terechte winst op Beerse Boys in sportieve wedstrijd

Weergod Jupiter had het wéér goed voor elkaar afgelopen zondag. Het was 13 november, maar opnieuw scheen er een stralend zonnetje over sportpark Den Hoek. De sfeer was uitgelaten. Er was een mooi aantal supporters meegekomen uit Middelbeers en met het 1e en 2e team van Beerse Boys én DJ Joey én de dames van Korfbalvereniging Rosolo én DDW op bezoek lag er bij voorbaat al een geslaagde Super Sunday in het verschiet. Een vierde thuisoverwinning voor onze hoofdmacht zou – na het gelijkspel eerder op de dag van het 2e – de middag nog wat extra cachet geven. En dat lukte. Over de hele wedstrijd gezien werd redelijk makkelijk met 3-1 gezegevierd over de mannen van Hans Staps. Het verschil werd vlak voor de rust door twee goals binnen 2 minuten al op 3 gebracht. Een kleine opleving van de Beerse Boys in het begin van de tweede helft zorgde nog voor de 3-1. Daarna was het wel gedaan met de pret en vond de scheidsrechter het tijd worden om de nodige aandacht op te eisen. In het laatste half uur toonde hij maar liefst 9 gele kaarten, waarvan er zeker 5 echt onnodig waren. De stand hiervan was 7-2 in ons “voordeel”. Tuur de Laat kreeg er zelfs 2 en kon vlak voor tijd met rood vertrekken. Het gemak waarmee leidsman Coskan de prenten toonde was bijna lachwekkend te noemen. De KNVB-pot wordt er lekker mee gespekt, maar een aantal kaarten sloeg echt helemaal nergens op. Daar waren wij en Beerse Boys het roerend over eens. Het was een hele sportieve wedstrijd waarin eigenlijk helemaal geen plaats was voor al die kaarten.

De wedstrijd begon rustig met in de eerste 10 minuten veel balbezit op het middenveld en voor beide teams 1 kansje. In de 13e minuut was het zomaar ineens 1-0. Een aanval werd afgesloten met een passje van Wout Vosters op Dirk de Koning. Die kwam van links schuin voor het doel inlopen, twijfelde geen moment en werkte met droge knal in de lange hoek de bal in het net. Daarna weer een periode waarin beide teams niet tot hele goede kansen kwamen. Een voorzet van Jorg Dickens ging voorlangs voor iedereen door en een vrije trap van Mathijs Bel werd makkelijk weggekopt. De bal werd opnieuw ingezet, maar was vervolgens een makkelijke prooi voor goalie Giovanni de Vrij.

Vanaf de 22e minuut zette Beerse Boys een tandje bij. Guus Hems ging goed door, maar werd in de 16 rechtvaardig gestuit door Tuur de Laat. Een roep om een penalty door diverse spelers en toeschouwers werd door niemand serieus genomen. Een minuut later kon Niels van Heerbeek uithalen. Zijn gevaarlijke schot ging maar net links naast. Daarna was het beurt aan Dima van Ham die over rechts door kon komen nadat een breedtepass werd onderschept. Zijn voorzet leverde niets op. In minuut 27 kon van Heerbeek nog maar net tegengehouden worden en net voor het half uur moest Tuur een voorzet van Teun van Wanrooij wegkoppen voordat een Beerse Boys speler er iets leuks mee zou kunnen doen. Dat waren toch wel een kleine 10 minuten waarin Beerse Boys misschien wel recht had op een goaltje. Het mocht niet zo zijn. Hein Biemans kon daarna eindelijk weer eens iets terugdoen. Het publiek zag een mooie aanval die Hein met een ver schot afrondde. Keeper De Vrij stond echter op zijn post. Guus Hems liet daarna nog eens van zich horen door goed door te gaan. Nu leek hij wel onreglementair te worden neergelegd binnen het strafschopgebied. Scheidsrechts Coskan was ons toen nog goedgezind en verroerde geen vin.

Waar het publiek al langzaam aan koffie, thee of een frisje of biertje begon te denken moest het mooiste van het eerste bedrijf nog komen. In de 42e en 43e minuut gooiden we de wedstrijd keihard in het slot. Na een aanval van Beerse Boys kreeg Steef Vosters vanuit achter de bal mee. Dat Steef geweldige passes op maat kan geven wisten we al langer. En hij leverde er zo eentje af. Over de hele van rechtsachter naar linksvoor, recht op de stropdas van de vanaf linksback helemaal doorgekomen Tom Dickens. Die nam de bal precies goed aan in de zestien en drukte pardoes af. Net als de 1-0 vloog ook zijn schot in de lange hoek tegen het zijnetje: 2-0. De inkt van het opschrijven van deze treffer was nog niet opgedroogd of de 3-0 lag er ook al in. Meteen na de aftrap kon Reusel Sport de bal snel weer in bezit krijgen. Balvirtuoos Wout Vosters had op rechts een geweldig mooie actie in de benen waarna hij de bal kon inspelen op de inkomende Nick Wouters die met een lage schuiver onder De Vrij door de 3-0 liet aantekenen. Een mooie opsteker zo vlak voor rust.

Het spel na de rust was niet meer goed en er werden nauwelijks nog kansen gecreëerd. Het eerste wapenfeit kwam van Nick Wouters. Na een mooie aanval kwam hij in duel met de keeper en werd afgefloten. In dezelfde minuut nog viel aan de andere kant plotsklaps de 3-1. Guus Hems kon van redelijk ver inschieten. De bal werd daarbij van richting veranderd. Met Brent net iets te ver voor zijn goal zeilde het leder buiten bereik over hem heen en viel net onder de lat door binnen. Daarna zagen we nog een keer Teun van Wanrooij die een gevaarlijk schot afleverde voor Beerse Boys. Maar vanaf minuut 60 was het voetballend wel gedaan en begon het wisselen, gecombineerd met het gele kaarten festijn van scheidsrechter Coskan. De twee kaarten voor Beerse Boys kwamen eerst in de 60e en 66e minuut. Beiden niet voor de gemaakte overtreding maar voor het commentaar leveren. Van praten was de man in het groen blijkbaar niet gediend. Zelfs niet als je gewoon een vraag wilde stellen. Dat overkwam Steef die na de zoveelste kaart voor één van onze spelers als aanvoerder op hem afstapte om te vragen wat er aan de hand was. En daarop prompt ook zelf geel kreeg. Overige kaarten waren er voor Tuur de Laat (2x: één echte en één commentaar), Brent van der Heijden (tijdrekken), Nick Wouters (commentaar), Melle Huijbregts (bal wegtikken) en Jorg Dickens (commentaar).Was er dan niets noemenswaardigs meer in dat laatste half uur op voetbalgebied? Oh zeker wel. Matt van Gompel, ingevallen in de 73e minuut voor Dirk, kreeg een minuut na zijn entree een kans maar werd afgefloten voor buitenspel. In minuut 76 kopt Steef Vosters een corner hoog over. In de 79e minuut krijgt Beerse Boys een terechte vrije trap die Teun van Wanrooij neemt. Het werd een makkelijke bal voor Brent. In de 83e minuut had de 4-1 moéten vallen: Nick Wouters schoot een open kans van dichtbij hoog over na een voorzet op maat van Jorg Dickens. In de 86e minuut nog een goede kans voor Matt, maar de keeper kwam hierbij op tijd en goed uit. In de 91e minuut een tegenvaller: Matt van Gompel wilde uitbreken vanaf de middenlijn, maar greep na het wegdraaien naar zijn lies. Het was direct einde wedstrijd en we hopen met z’n allen dat het mee zal vallen. De wedstrijd eindigde na 95 minuten.

Een terechte uitslag en weer een mooi resultaat in een thuiswedstrijd dus: 12 uit 4. Door het gelijkspel van Gestel en het eerste verlies van Acht houden we zo mooi aansluiting in de top van het klassement. Waar overigens onze blauw-witte buren uit Blaal hun kampioensaspiraties met weer een dikke overwinning niet onder stoelen of banken schuiven. Volgens week opnieuw een derby in de derde klasse D als wij op bezoek mogen in Hapert. Die staan na zondag weliswaar onderaan, maar blijken voor ons toch altijd weer een taaie tegenstander te zijn waar we moeilijk punten tegen kunnen pakken. Onderschatting ligt op de loer. Aan Marc Post om zijn mannen weer op scherp te zetten deze week. Volgens de ranglijst is het immers een uitgelezen kans om de eerste punten in een uitwedstrijd te kunnen pakken. Daar staat het nog 0 uit 3 namelijk. Bent u er weer bij? Graag tot zondag op De Lemelvelden!

Ander nieuws