Teleurstellend verlies tegen hekkensluiter als afsluiter

Als er één wedstrijd was waarin onze jongens hun trouwe publiek hadden kunnen – of misschien wel moeten – trakteren op iets moois, dan was het de laatste wedstrijd van het seizoen. Zelf stonden we op een niet meer te achterhalen veilige 8e plaats. Dus kon er frank en vrij gevoetbald worden. En als tegenstander mochten we aantreden tegen het reeds gedegradeerde Nijnsel, waarvan thuis al met maar liefst 5-0 werd gewonnen. En die vóór afgelopen zondag maar 9 punten hadden weten te verzamelen. Dan was het ook nog eens de laatste wedstrijd van het seizoen en daarmee van trainer Niels Gevers. Behalve aan het publiek had een mooi cadeautje aan hem, in de vorm van een klinkende overwinning, ook niet misstaan.

Maar aan de andere kant dreigden de onderschatting en de mogelijke gevolgen van een “het-is-wel-goed-geweest-zo”-gevoel. En die wonnen het deze middag van de nog te behalen eer. Roemloos gingen onze jongens met 2-1 ten onder. Natuurlijk overheerst over het gehele seizoen gezien de blijdschap dat we ons konden behoeden tegen deelname aan de nacompetitie of, nog erger, rechtstreekse degradatie. Maar op deze korte termijn heeft de teleurstelling over dit verlies toch wel de overhand. Laten we deze misstap zonder gevolgen dan ook maar snel vergeten. De zomer komt er immers aan en daarin kunnen we ons gaan opmaken voor een nieuw seizoen met weer nieuwe kansen.

Niels Gevers begon deze wedstrijd met Boudewijn van Buggenum in het doel. Achterin zagen we de vaste krachten Melle Huijbregts en Tuur de Laat naast elkaar in het midden. Op links geflankeerd door Tom Dickens terwijl Mees van Veldhoven de rechtsback-positie innam. Het middenveld werd bezet door Job Dickens, Nick Wouters en Hein Biemans. Voorin moesten de aanvallende impulsen vanaf links van Wout Vosters komen. Op rechts was dat Yimo Bogaars en in de spits Dirk de Koning.

Het begin was erg rustig met in de 7e en 10e minuut een kansje voor ons en voor Nijnsel. Daarna duurde het al tot de 18e minuut voordat zich een volgende mogelijkheid voordeed. Yimo verloor de bal, maar verdedigde goed terug en wist hem weer te veroveren. Een mooie combinatie via Nick naar Dirk volgde. Zijn schot was wel op goal, maar had geen kracht. Vier minuten later was het wel raak. Nick ging op links goed door en kon vanaf de achterlijn voorzetten. Via een onduidelijke carambole wilde Nijnsel wegwerken, maar knalde daarbij de bal vol tegen Wout. In plaats van ver over de achterlijn belandde de bal daardoor per toeval voor de voeten van Dirk. Die twijfelde geen moment en zette de 0-1 op het scorebord. Tot dat moment nog geen vuiltje aan de lucht.

Wat er na die 0-1 met de spelers gebeurde zal voor altijd een raadsel blijven. De rest van de eerste helft noteerden we als noemenswaardige momenten alleen maar kansen voor de thuisploeg. Met name Stefan Hulsen liet zich een paar keer gelden. Met in de 29e minuut een schot dat maar net over de kruising zeilde. En in de 38e minuut, na knullig balverlies achterin, een soort van lob vanaf de 16-meterlijn die Boudewijn nog maar ternauwernood tot corner kon verwerken. In de 41e minuut werd Nijnsel weer gevaarlijk en hadden we geluk dat de voorzet niet goed was. Net voor rust kwam Nijnsel er weer vliegensvlug uit. Jelle de Louw snelde recht door het midden, naar voren, tikte mooi door op de mee opgekomen Rick van de Vleuten die op zijn beurt Harold de Laat bediende. Zijn schot werd op het laatste moment geblokt door Tuur de Laat die de gelijkmaker toen nog kon voorkomen.

In de rust werd Mees vervangen door Bas Oomen. In de eerste 10 minuten na rust leken onze jongens zich wat te herpakken na het zwakke tweede deel van het eerste bedrijf. Het was met name Bas die van zich liet spreken met een paar fraaie rushes over de rechterflank. In de 53e minuut ging hij zelfs helemaal alleen door op keeper Youri Dortmans en had de 2-0 voor het inschieten. Zijn schot in de korte hoek was een makkelijke prooi voor de Nijnselse doelman. Na een klein kwartier kwam Nijnsel er weer eens uit. Ook van hen was tot dat moment nog geen echt hoogstaand voetbal te zien geweest. Maar ineens, zo uit het niets lag de bal in het netje. Met redelijk wat mensen vóór de bal leed Hein op de middenlijn balverlies. Nijnsel zag hun kans schoon en snelde met twee, drie man naar voren. Onze verdedigers waren te laat en de voorzet op Stefan Hulsen was door hem niet meer te missen: 1-1. Daar had even helemaal niemand rekening mee gehouden.

Dus dan recht je je rug en doe je er een schepje bovenop. Zou je toch denken als toeschouwer. Vanaf de zijlijn is het makkelijk praten natuurlijk. De spelers zullen zoiets ook gedacht hebben. En ook gewild hebben dat het spel zich weer en meer in hun voordeel zou gaan bewegen. Maar het wilde deze middag gewoonweg niet lukken. In de 64e minuut viel Dirk de Koning uit. Een klein pijntje in de hamstring zorgde dat hij zich liet vervangen door Tijn van Dooren. Tijn kon echter niet meteen invallen, dus moesten we het even met z’n tienen doen. In die amper twee minuten sloeg Nijnsel toe. Mark van de Pol rondde in de 66e minuut een aanval waarbij de Nijnselnaren geen strobreed in de weg werd gelegd, beheerst af. Met die 2-1 achterstand voor onze jongens bleef er nog maar één opdracht over: goals maken om een verlies af te wenden en toch minimaal een punt mee te nemen. Maar het ging al niet lekker. En het werd ook niet beter. Tuur nam de spitspositie in, maar kon ook geen potten meer breken.

Een kwartier voor tijd nog wel een hoogtepuntje. Reservekeeper Paul Dijkmans kwam Boudewijn vervangen. Paul is jaren de vaste nummer 1 geweest. Dit jaar moest hij grotendeels missen door een zware blessure en volgend jaar gaat hij ons verlaten om bij zijn maten bij De Zuiderburen te gaan ballen. Boudewijn daarentegen is eigenlijk voetballer in het zevende. Toevalligerwijs kan hij ook heel goed keepen en heeft hij er mede voor gezorgd dat we in de derde klasse konden blijven. Beide heren kregen dan ook een welgemeend applaus van spelers, staf en het meegereisde publiek. Paul ontving na afloop van de wedstrijd van de selectie nog een bierpakketje en een mooie bos bloemen als dank voor zijn jarenlange inzet bij Reusel Sport. Ook was er een bos bloemen voor scheidend coach Niels Gevers. Na 3 seizoenen nemen Niels (hij gaat naar vierde klasser Viola) en Reusel Sport afscheid van elkaar. Aanvoerder Steef Vosters overhandigde de bloemen aan beide heren.
Amper een minuut binnen de lijnen kon Paul meteen aan de bak. Nijnsel stoomde in de 76e minuut weer eens op. Nu over rechts waar aanvoerder Rick van der Vleuten goed doorkwam en met een punter de bal onder Paul door op de paal ramde. Dat had zomaar de 3-1 kunnen zijn. Na die kans kreeg Nijnsel alleen in de 87e minuut nog een mogelijkheid. Opnieuw over rechts werd een lage schuiver afgeleverd die Paul wel netjes kon stoppen. Daar tussendoor zagen we nog speldenprikjes van Tijn (vrije trap naast) en Yimo (schot over). En daarna in blessuretijd nog kleine kansjes voor Wout en Tom. Maar nee, het zat er deze middag niet in. En na 95 minuten precies blies Peter van der Zwan die een hele makkelijke middag kende voor het laatste fluitsignaal.

Voor het eerste zit het er op. Het tweede heeft een periodetitel en mag nog gaan proberen volgend jaar een klasse hoger te gaan spelen. Zoals het er tijdens het schrijven van dit artikel uitziet mogen zij komende zondag aantreden tegen een waarschijnlijk sterk VOAB 2 uit en in Goirle. Hoe dat voor de mannen van Stefan en Ferry uit gaat pakken, wetende dat de selectie komende vrijdag aan hun jaarlijkse selectieweekend begint, daar kunt u maar op 1 manier achter komen: u bent van harte welkom!

Uitslagen 6 juni
Nijnsel/TVE Reclame – Reusel Sport/CoTrans 1 : 2-1

Programma 12 juni
11:00 VOAB 2 – Reusel Sport/CoTrans 2
Tijd en tegenstander zijn nog onder voorbehoud op het moment van publicatie.
Controleer de voetbal.nl-app of het programma van het tweede op deze website voor de werkelijke gegevens.

Ander nieuws