Reusel Sport/CoTrans

SV Laar houdt de punten in Weert

Reusel Sport is er in een rechtstreeks duel met nummer 4 SV Laar niet in geslaagd de derde plaats op de ranglijst te behouden. Na 22 sterke beginminuten was de eerste de beste goede kans voor SV Laar meteen raak. In de resterende 70 minuten werd met man en macht geprobeerd een gaatje in de hechte defensie te vinden. Dat lukte helaas niet. In de laatste minuten werd overgestapt naar een 1-tegen-1 situatie waardoor het achterin nogal open kwam te liggen. De druk werd opgevoerd, maar SV Laar hield stand. En wist in de 94e minuut de beslissende 2-0 te maken. Een hard gelag voor Post’s equipe die na 3 winstpartijen weer eens het onderspit moest delven.

Dat de ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn, was vooraf wel verwacht. De 3e plaats stond immers op het spel en beide teams hadden nog maar 3 keer verloren dit seizoen. In de loop van de wedstrijd bleek dat ook wel, waardoor het publiek een alleraardigste pot voetbal voorgeschoteld kreeg. Het waren de geelzwarte bezoekers die het beste uit de startblokken kwamen. Het kenmerkende snelle positiespel werd vanaf het begin weer tentoongespreid. SV Laar had nauwelijks iets in te brengen. In de 10e minuut leverde dat een eerste goede kans op voor Dirk de Koning die zijn inzet vanaf links gestopt zag worden door keeper Mike Betting. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Wout Vosters voor een nogal lichte overtreding geel te zien. Het bleek achteraf de enige kaart in deze sportieve wedstrijd te zijn. Het beste wat je daartegen terug kan doen is scoren. Dat probeerde Wout in de 18e minuut met een vrije trap zo’n 3 meter buiten het 16-meter gebied. Hij mikte echter in de muur.

In de 22e minuut deed Laar voor het eerst echt iets terug. En was daarmee meteen succesvol. Nick Wouters werd op de achterlijn uitgespeeld door de altijd gevaarlijke en supersnelle Jurre Neijnens. Die behield het overzicht en trok terug op Jordi Beelen die genadeloos in de lange hoek buiten bereik van Brent van der Heijden de 1-0 aantekende. Vanaf dat moment kwam de wedstrijd een heel stuk meer in evenwicht. Het spel golfde constant op en neer en beide teams wisten tot enkele mooie kansen te komen. Philippe Schonkeren kopte een vrije trap van dichtbij in op het half uur. Maar Brent stond op zijn post. Daarna mocht Steef Vosters aanleggen voor een vrije trap, maar die ging hoog over. Een minuut later was het aan de andere kant weer Stijn Jacobs met een mooi schot vanaf links in de lange hoek. Opnieuw redde Brent goed.

De tweede helft bleef Reusel Sport voetballend de iets meer bovenliggende ploeg. Hard gewerkt werd er dan ook zeer zeker. Tot aan de 16 ging het uitstekend, maar daarna hield het vaak toch snel op. De Weerter verdedigers zaten er kort op en wisten telkenmale het gevaar tijdig de kop in te drukken. Om vervolgens al counterend heel snel de weg naar voren te zoeken waar onder andere Jacobs en Neijnens het onze verdediging vaak moeilijk maakten. Het leverde soms kleine scheurtjes op, maar overall stonden Melle Huijbregts en Tuur de Laat weer goed hun mannetje. En zo speelde het spel zich tot aan de rust grotendeels af tussen de twee strafschopgebieden.

Het eerste wapenfeit in de tweede helft kwam via Stijn Jacobs van de thuisploeg pas in de 61e minuut. Zijn schot vanaf de 16 meter was een makkelijke prooi voor Brent. Even later gevolgd door een actie van Neijnens die tot niets leidde. Weer enkele minuten later moest Tuur de laat aan de noodrem trekken om Yannick Op Heij op de rand 16 te stoppen. De vrije trap belandde in de muur. Het waren toch wel enkele penibele situaties dichtbij het Reuselse doel. De eerste wissels dienden zich vervolgens aan. Bij SV Laar kwam Wessel Adriaens middenvelder Folkert van Gansewinkel vervangen. Bij Reusel nam Kevin Wouters links voorin de positie van gelegenheidslinksbuiten Bas Oomen (hij verving op het laatste moment Davy Verbaant) over. Even kwam de wedstrijd wat tot rust. Pas in de 77e minuut was er een goede kans voor Reusel Sport, maar Mathijs Bel’s schot werd niet meer dan een afzwaaier. Doelpuntenmaker Jordi Beelen werd vervolgens vervangen door Stijn van Meerwijk om de aanvalslinie van SV Laar weer van wat extra energie te voorzien.

Met nog 10 minuten in de reguliere speeltijd kreeg om te beginnen Stijn Jacobs weer een goede kans op 2-0. Zijn schot werd via een goede redding van Brent tot corner verwerkt die niets opleverde. Vlak daarna kon Freek Hendrikx goed voorzetten, maar niemand kon afwerken. Er moest een slotoffensief komen om zo mogelijk nog een punt te kunnen redden. Post stuurde daarom de lange Tuur de Laat naar de spits. Dirk de Koning maakte daar plaats voor hem en invaller Lars Pijs nam het achterin mee over. Prompt reageerde ook SV Laar trainer Gionni Peluso met een dubbele wissel. Leroy de Jager blesseerde zich en mocht samen met aanvoerder Jochem Neijnens het veld verlaten. In hun plaatsen kwamen Sven Peeters en Nick Stroek.

De druk werd nog eens opgevoerd. Het leidde uiteindelijk tot niet meer dan een paar stevige duels van Tuur met de Laarder verdedigers. Scheidsrechter René Meijers trapte echter niet in het toneelspelletje dat Tuur daarbij opvoerde. In de 90e minuut kon Wout nog inschieten na een corner, maar diens inzet werd gekeerd door de keeper. De minuten daarna waren voor SV Laar. Met eerst weer een goede kans voor Jacobs op een voorzet van Neijnens. In de 94e minuut leverde Jorg Dickens een mislukte pass af op het middenveld. De Weertenaren profiteerden optimaal. Opnieuw Jacobs werd meteen diep gestuurd. Alleen voor Brent kon onze keeper zijn schot nog redden. De bal ging naar de zijkant en kon daar opgepikt worden door Jurre Neijnens. Die legde af op invaller Stijn van Meerwijk die de bal in de linkerhoek plaatste voor de bevrijdende 2-0.

Het spel was daarmee wel gespeeld. Wout Vosters en Kevin Wouters kregen ieder nog een kansje, maar ook die werden niet verzilverd. De jongens hebben hard gewerkt. Een gelijkspel hadden ze in elk geval qua werklust wel verdiend. Maar ja, het gaat om de goals en als je die niet maakt, dan kun je ook niet winnen. Desondanks hebben we opnieuw laten zien met de beste ploegen in 2D mee te kunnen. Volgende week krijgen we d’n Brab te gast op sportpark Den Hoek. Die verloren, toch enigszins verrassend, met 2-4 thuis van FC Eindhoven AV. Die nederlaag én het 3-3 gelijkspel in Eindhoven eerder dit seizoen zullen reden genoeg zijn voor die ploeg om alles uit de kast te halen voor een goed resultaat tegen ons. Aan Marc Post de taak om daar weer de juiste tactiek tegenover te stellen zondag. Graag weer tot dan!

Opstellingen

SV Laar:
Mike Betting, Philippe Schonkeren, Jochem Neijnens (85′ Sven Peeters), Steven Boelaars, Rens Spitters (Rik Teunissen), Folkert van Gansewinkel (69′ Wessel Adriaens), Leroy de Jager (85′ Nick Stroek), Yannick Op Heij, Stijn Jacobs, Jurre Neijnens, Jordi Beelen (78′ Stijn van Meerwijk).

Reusel Sport/CoTrans:
Brent van der Heijden, Steef Vosters, Tuur de Laat, Melle Huijbregts, Nick Wouters, Jorg Dickens, Mathijs Bel, Wout Vosters, Bas Oomen (69′ Kevin Wouters), Dirk de Koning (83′ Lars Pijs), Frenk Hendrikx.

Ander nieuws