Stug NWC stuurt Reusel Sport terecht met lege handen naar huis

Zeventien minuten. Zeventien minuten slechts leken onze jongens afgelopen zondag te gaan voor wellicht de eerste uitoverwinning. Vooraf was dat, gezien de resultaten tot dan toe, niet eens zo’n heel gekke gedachte. In die minuten was de druk naar voren er ook wel, maar konden de jongens van de NOAD Wilhelmina Combinatie ook makkelijk overeind blijven. Twee minuten. Twee minuten slechts waren er vervolgens nodig om ons op een, wat later bleek, onoverbrugbare 2-0 achterstand te zetten. Waar we tegen Brabantia nog veerkracht toonden door na rust terug te komen tot 2-2, zo probeerden we dat nu ook weer. Maar tevergeefs. De goede vorm ontbrak deze middag bij velen. Het normaal zo verzorgde spel bleef te vaak achterwege. Ballen sprongen te vaak van de voet. Het tempo was vaak te laag. En passes kwamen te vaak bij de tegenstander in de voeten. Op een paar gevaarlijke momenten na was de conclusie achteraf hard maar simpel: Reusel Sport/CoTrans maakte deze zondag geen enkele aanspraak op punten.

Zo ongeveer tegelijk met de aftrap maakten de regen en het wat gure windje deze zondag plaats voor nog een flauw najaarszonnetje. Het publiek had echter al plaatsgenomen op de tribune van het mooie sportpark ’t Root. Binnen 5 minuten zagen zij Wout Vosters met zijn chocolade-rechtse-been een voorzet van Dirk de Koning zwak inschieten. Bij die kans bleef het in die eerste zeventien minuten. We waren wel de bovenliggende partij maar, zoals gezegd in de inleiding, maakten het NWC ook niet heel lastig. De mannen van trainer Mario Verlijsdonk verdedigden goed, zaten er kort op en lieten zich zo nu en dan ook in aanvallend opzicht al voorzichtig zien. Dat leidde in de 18e minuut tot een corner. Kort genomen schoot Robin Rijnders die pardoes in de lange hoek en zette daarmee NWC op een 1-0 voorsprong. Nog maar net bekomen van de schrik leed Reusel Sport direct na de aftrap, in zijn geheel te hoog staand, balverlies. Aanvoerder Martijn Henst stuurde plaaggeest Mees Janssen – zo noemen ze hem bij NWC en dat was hij inderdaad voor ons – via een dieptepass weg en die maakte met een schitterende lob over Brent van der Heijden de 2-0. Dat liet de kopjes bij de geelzwarten al enigszins hangen. Dan denk je wel te hebben geleerd van een beetje onoplettendheid: weer een minuut later kon Janssen er op rechts weer vandoor en had ook de 3-0 al op de schoen. Dat schot ging gelukkig voor ons ver naast.

Het duurde lang voordat onze jongens de klap van deze 2 vroege goals enigszins te boven kwamen. NWC kon lekker achterover leunen en ons laten komen. Om vervolgens zeer degelijk te verdedigen en er dan vliegensvlug proberen uit te komen. En met die plaaggeest voorin moest ook onze verdediging telkens alle zeilen bijzetten om het gevaar tijdig af te wenden. Echte kansen werden er over en weer tot na het half uur niet meer gecreëerd. In de 33e minuut kreeg Dirk de Koning een goede kans op de aansluitingstreffer. Wout kon vanaf rechts een mooie voorzet produceren die Dirk van dichtbij in het zijnet kopte. In de 40e minuut was het Davy Verbaant die vanaf rechts goed naar binnen kon trekken en met links af kon werken. Zijn schot in de korte hoek vanaf een meter of 18 was niet hard, maar wel buiten bereik van keeper Gijs Brüsewitz die verder een makkelijke middag kende. Het schot belandde jammer genoeg voor ons op de buitenkant van de paal. Tussen die twee kansen door kon opnieuw Mees Janssen nog een keer heel gevaarlijk worden. Tuur de Laat schatte een dieptepass verkeerd in. Dat verwachtte Janssen in eerste instantie niet. Daarom kwam hij in tweede instantie net te laat om waarschijnlijk meedogenloos de 3-0 binnen te werken; Melle Huijbregts kon daarom het gevaar op tijd afwenden en wegwerken.

In de rust werd op de tribune door het Reuselse publiek wat gespeculeerd over de tweede helft. Een vroeg doelpunt zou er moeten vallen om überhaupt nog met iets van waarde terug de bus in te kunnen. Het zonnetje dat ons in de eerste helft nog gunstig gezind was, verdween in de rust echter weer en maakte plaats voor regen. Het treurige weerbeeld bleek de voorbode voor het spelbeeld dat in de tweede helft op de mat gelegd werd door de geelzwarten. Heel even werden de bedoelingen duidelijk toen Jorg Dickens direct na rust over links een goede actie kon maken en voor kon zetten. Daarna zakte het niveau aan met name Reusel-zijde naar een gewoonweg te laag niveau. NWC zakte lekker in, kon ons laten komen en vertrouwen op hun stugge, goed georganiseerde verdediging. Die we het te vaak te makkelijk maakten om de bal te kunnen onderscheppen. Waarna zij hun voorwaartsen weer snel konden bereiken.

Nee het zat er ook de tweede helft niet echt in. In de 54e minuut kwam een één-tweetje tussen Wout en Dirk net niet goed uit en kon ook Jorg Dickens daarna net niet op tijd bij de bal komen. Wat later moest Martijn Henst een corner weggeven na een goede voorzet. Aan de andere kant was Mees Janssen in de 63e minuut weer levensgevaarlijk. Hij liet Bas Oomen zijn hielen zien en schoot van ver prachtig op goal. Brent kon ternauwernood redding brengen waarna de bal via de lat overging. Enkele minuten later moest plaaggeest Janssen met een blessure het veld verlaten. Zijn vervanger werd de 34-jarige Martijn Ghielen die later nog van zich zou doen spreken.

Met nog 20 minuten te gaan werd achterin Bas Oomen vervangen door Mees van Veldhoven. En voorin maakte Davy Verbaant plaats voor de snelle Frenk Hendrikx. Tegelijk ging ook Tuur de Laat mee naar voren. Met zijn kopkracht zou er misschien nog iets voor elkaar gebracht kunnen worden. Steef Vosters zakte vanuit het middenveld naar de laatste linie. Een soort van slotoffensief volgde daarna wel, maar al enige tijd was voelbaar dat er deze middag niet veel te halen was in Asten. Tuur werd met lange ballen wel af en toe bereikt, maar zijn kopballen waren steeds te zwak. Een mooie pass van Mees van Veldhoven was net te hoog voor Jorg Dickens. Wout Vosters schoot in de 82e minuut van 14 meter huizehoog over; treffend voor zijn vorm deze middag. Nog een mooi pass van Van Veldhoven van achteruit belandde wel bij Jorg. Die ook voorzette op… op niemand. Nick Wouters probeerde het nog met een vliegend schot van heel ver dat naast ging. En Jorg Dickens in de 87e minuut nog eens van 30 meter. Recht in de handen van Brüsewitz.

Tussen die speldenprikjes door werd ook NWC met regelmaat gevaarlijk. Wat mede kwam doordat wij meer risico gingen nemen waardoor er meer ruimte ontstond. In de 71e minuut kon doelpuntmaker Rijnders er over links gevaarlijk uitkomen en voorzetten op die andere spits: Tim van Dijk. Die kopte naast. Kort na de wissel van Melle Huijbregts – een kwartier voor tijd kwam Hein Biemans hem vervangen – schoot Mees van Veldhoven de bal recht in de voeten van Daan van Gansewinkel. Die twijfelde geen moment en schoot vanaf 40 meter op doel. Zijn poging ging maar net naast. Met nog 8 minuten op de klok kon middenvelder Len van Roy ontsnappen. Opnieuw bleef de 3-0 uit: zijn schot van een meter of 20 ging via buitenkant paal naast. De laatste minuten waren helemaal voor NWC. In de 89e minuut kon de ingevallen Lex van Empel vanaf links voorzetten. Die voorzet bereikte Tim van Dijk niet. Twee minuten later volgde wel de genadeklap. Nu was het Van Dijk zelf die door het midden op kon stomen. Niet egoïstisch legde hij af op Ghielen. En die had op zaterdag goed gekeken hoe Wout Weghorst de 1-0 voor Oranje tegen Ierland maakte. Op vrijwel identieke wijze knalde hij het leer in de rechterbovenhoek voor 3-0.

Veel blessuretijd was er niet nodig. Na het eindsignaal van Ruud de Mulder verlieten onze jongens met de staart enigszins tussen de benen het veld. Je hebt van die dagen. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Het was niet goed. Kèn beur’n. Maar het seizoen is nog lang en op de ranglijst staan we nog altijd op een hele mooie 6e stek. Volgende week weer een nieuwe kans tegen de Zeilbergse Sport Vereniging uit Deurne. Die spelen ook in de mooiste voetbalkleuren die er zijn: geel-zwart. De degradant uit de eerste klasse won tot nu toe 3 keer en moest 5 verliespartijen incasseren. We nodigen u weer van harte uit om te komen kijken of onze jongens de punten weer in Reusel kunnen houden.

Opstellingen

NWC:
Gijs Brüsewitz, Sander van den Eijnde, Martijn Henst, Ruud Leenen, Menno Janssen, Robin Rijnders (76’ Lex van Empel), Mark Bosch, Len van Roy, Daan van Gansewinkel (87’ Max van Halteren), Mees Janssen (66’ Martijn Ghielen), Tim van Dijk.

Reusel Sport/CoTrans:
Brent van der Heijden, Bas Oomen (69’ Mees van Veldhoven), Tuur de Laat, Melle Huijbregts (74’ Hein Biemans), Nick Wouters, Jorg Dickens, Mathijs Bel, Steef Vosters, Dirk de Koning (90+1’ Gusje Lemmens), Davy Verbaant (69’ Frenk Hendrikx), Wout Vosters.

Ander nieuws