Strijd om handhaving begint goed met 2-1 winst op Budel

Onder een stralend voorjaarszonnetje begonnen de CoTrans-boys en de oranjes uit Budel afgelopen zondag aan hun 21e competitieronde. De afgelopen weken gaf ’s morgens het tweede telkens het goede voorbeeld. Maar kon onze hoofdmacht dat ’s middags niet nabootsen. Aan die mooie reeks van het tweede kwam deze zondag een eind; ze verloren met 1-2 van Emplina. Zou het dan nu eens andersom gaan werd er langs de lijn bij het tweede al met een kwinkslag geopperd. Maar zo ging het wel: onze jongens wonnen. En daarmee is het begin van de laatste o zo belangrijke competitiefase positief van start gegaan. Het Eindhovens Dagblad kopte maandagochtend al met “cruciale overwinning”. Dat was het op de keper beschouwd nog net niet, maar natuurlijk: elke overwinning nu is zeer welkom en tegen de Budelnaren flikten we het. De eindstand werd 2-1.

De ervaren scheidsrechter Andre de Vaan gaf om 14:30 uur het beginsignaal en floot een prima wedstrijd. Hij liet waar het kon beide partijen lekker voetballen en maakte een aantal keren goed gebruik van de voordeelregel. De Budelnaren gaven goed weerstand, vooral in de tweede helft. Maar eerst waren daar nog de eerste 45 minuten. En daarin waren wij toch wel de ploeg die voor het meeste gevaar zorgde. De eerste kans was er al in de 4e minuut: een lage schuiver van Wout Vosters ging net langs. Even daarna in de 9e minuut was het Dirk de Koning die met een fraaie solo over rechts op de proppen kwam. Hij gaf vervolgens de bal precies op maat voor aan Wout Vosters die bekwaam afrondde en de 1-0 liet aantekenen. Enkele minuten later werd een corner prachtig voorgebracht. Tuur de Laat alias “Lange” ging er helaas net onder door.

Budel kon in de eerste helft amper een vuist maken. Hoewel hun twee vleugelspitsen toch ook regelmatig wel voor enig gevaar zorgden. In de 23e minuut kregen ze een vrije trap die over ging. En wat later belandde een voorzet van Jasper Beerten, gelukkig voor ons, boven op het net in plaats van net onder de lat door in het net. Een opvallend moment nog in de eerste helft was de duikeling die de scheidsrechter maakte. Een waarschijnlijk stijve grasspriet veroorzaakte pardoes een buiteling die in eerste instantie alleen door het publiek werd opgemerkt. Kee Hoek wist met zijn spons de goede man weer op te lappen en na een kort oponthoud kon de wedstrijd weer hervat worden. De thee lonkte echter al. Korte tijd later was het rustsignaal daar.

Ook in de tweede helft kwamen onze jongens het beste uit de startblokken. In de 50e minuut schoot Dirk de Koning een open kans naar juist over. Wat later kreeg Hein Biemans een goede kans om de voorsprong te vergroten. Ook hij miste. Hoewel Budel al voorzichtig op de deur begon te kloppen leek het toch ook een kwestie van tijd te zijn voordat de 2-0 zou vallen. En zo geschiedde. In de 68e minuut was het omgekeerde van de 1-0 te zien. Wout Vosters zorgde ditmaal voor de voorbereiding en Dirk de Koning rondde de korte voorzet af.

Na de 2-0 werden de kloppen op de deur vanuit Budel een stuk heviger. Het laatste half uur werd het dan ook nog tamelijk spannend. Moegestreden door het harde werk (en de hete zon) werd het steeds moeilijker voor onze mannen om nog goed tegenstand te bieden. In de slotfase was het dan ook Youri Bogers die de eer van Budel nog kon redden. Dat was al de 90e minuut. En dan wordt het toch nog spannend met maar 1 doelpuntje verschil. Nog even was het flink nagelbijten door alles wat geelzwart gezind is. Maar waar Real Madrid eerder in de week wel 2 keer kon scoren in de laatste minuten, konden de Budelnaren dat kunstje niet nadoen. Na zo’n 95 minuten klonk het eindsignaal en konden we de punten weer eens in Reusel houden. Belangrijke punten, want de achterstand op de concurrentie is nu mooi verkleind tot respectievelijk 1 keer 1 punt, 2 keer 2 punten en 2 keer 3 punten.

Met nog 15 punten te halen is alles nog open en hebben we het in de strijd tegen degradatie nog nagenoeg volledig in eigen hand. Zondag 15 mei komt Dommelen op bezoek. Dat wordt weer een finale waarin onze ploeg alles zal moeten geven in de strijd tegen lijfsbehoud. Maar eerst moeten we donderdag 12 mei nog naar koploper RPC. Een punt meenemen van de Heihoef zou mooi zijn; een overwinning fantastisch. Maar eerlijk is eerlijk: dat zal lastig worden. Maar ach, de bal is rond en het blijft een raar spelletje soms. We rekenen ook donderdag en zondag weer op onze trouwe supportersschare. Met vereende krachten moet een langer verblijf in de 3e klasse echt lukken.

Uitslagen 12 mei
Reusel Sport/CoTrans 1 – Budel 1 : 2-1
Reusel Sport/CoTrans 2 – Emplina 2 : 1-2

Programma 12 mei
20:00 uur RPC 1 – Reusel Sport/CoTrans 1

Programma 15 mei
14:30 uur Reusel Sport/CoTrans 1 – Dommelen 1
12:00 uur Reusel Sport/CoTrans 2 – Beerse Boys 2

Ander nieuws