Selectie sluit bekerpoule af met 6 punten

Veel Mierdenaren vonden op deze schitterende zondagmiddag hun weg naar één van de 6 terrassen waar 5 acts uit de regio tijdens het Mierds Straattheater hun act opvoerden om de aanwezigen te vermaken. Er waren echter genoeg anderen die, samen met de harde supporterskern uit Reusel, doorfietsten of reden naar sportpark De Leeuwerik voor de bekerwedstrijd HMVV – Reusel Sport/CoTrans. Zo’n (geschat) 200 aanwezigen werden daar niet op een toneelstukje getrakteerd. Behalve misschien door een paar HMVV-supporters die met name in de tweede helft nog een verwoede poging deden om met hartstochtelijke kreten als “Voulez voulez Voets” en “Maak nog maar een goaltje, dan zuipen wij door” de 11 blauw-witten tot grotere hoogten te schreeuwen. Het mocht niet baten. Reusel Sport was eenvoudigweg stukken beter. Met 2 goals voor de rust en nog 2 in de tweede helft maakten de mannen van Niels Gevers geen fout en wonnen met ook weer niet het beste spel eenvoudig met 0-4. Daarmee gaan ze ook definitief door in het bekertoernooi. Het tweede speelde om 12:30 uur uit tegen Waalre 2 en won ook: met 2-3.


Het feit dat de Reuselse verdediging over het algemeen moeilijk te doorbreken is bleek al toen HMVV bij de aftrap niet 1 maar 2 pupillen van de week opstelde. Daar waren onze middenvelders en verdedigers niet tegen opgewassen. Met enkele mooie 1-2-tjes sneden de jonge ventjes moeiteloos door de linies en gaven ze ook keeper Dijkmans geen kans. Maar goed dat dat ook een toneelstukje was.


Het begin van de wedstrijd was volledig voor Reusel Sport. Al in de 2e minuut was er de eerste goede kans voor Jorg Dickens; keeper Voets greep echter goed in. Een minuut later was het Bas Oomen die uit een corner inschoot maar net miste. De druk bleef hoog en in de 5e minuut betekende dat al de 0-1. Met een steekpass vanuit het middenveld werd Jorg Dickens vrij voor de keeper gezet en met een lage schuiver rondde hij beheerst af. Reusel Sport heerste op alle gebied. In de 12e minuut was er een mooie aanval. Jorg Dickens stoomde vanaf links op, gaf een mooie crosspass naar Wout Vosters op rechts. Die speelde zijn man uit en legde goed klaar voor Tuur de Laat die goed inschoot. Helaas werd de bal geblokt en tot corner verwerkt die niets opleverde. Na een kwartier spelen weer een aanval. Dit keer was het Matt van Gompel die aan mocht leggen. Maar dat moest hij doen met zijn chocoladebeen. Vanaf 18 meter schoot hij over. Vier minuten later mocht Matt echter al weer op herhaling en faalde nu niet: 0-2.


Het publiek, met name de Reuselnaren, dachten zich op te gaan maken voor een monsterscore. Maar dat viel tegen. Hoewel HMVV nauwelijks tot kansen wist te komen zakte na het sterke begin het spel aan Reusel-kant flink in. De eerste helft kabbelde rustig richting het fluitsignaal. In de 35e minuut was er nog een messcherpe aanval waarbij Wout Vosters de bal op een presenteerblaadje kreeg. Hij vergat echter op tijd af te drukken. Na nog een zwakke schuiver van Matt van Gompel in de 45e minuut was het rustsignaal kort daarna daar.


Trainer Gevers zal toch enigszins ontevreden de kleedkamer in zijn gegaan. En tijdens de thee hebben geprobeerd de mannen weer op te peppen. Het moest beter in de tweede helft. In die tweede helft was in de 48e minuut de eerste kans echter voor HMVV. Hun rechtsbuiten leverde een gevaarlijk schot af dat rakelings voorlangs ging. Reusel Sport kon in die eerste minuten hun spel niet kantelen. Waardoor HMVV kans zag om zelfs wat meer de aanval te zoeken. Er moest af en toe zelfs goed worden ingegrepen om het gevaar te stuiten. Dat leverde in de 49e minuut een gele kaart op voor Lars Pijs, die de geblesseerde Melle Huijbregts overigens meer dan goed verving.


Pas in de 55e minuut kwam uit een corner de eerste kans in de tweede helft voor Reusel Sport. Matt van Gompel dook ineens op bij de tweede paal, maar zijn schot belandde in het zijnet. Een vrije trap vanaf zo’n 22 meter van Wout Vosters ging in de 60e minuut hoog over. Daartegenover was HMVV in minuut 63 een stuk dichterbij hun aansluitingstreffer met eveneens een vrije trap: vanaf zo’n 25 meter werd net te hoog gemikt. HMVV bleef geloven dat er nog wat te halen viel. Dus moest er ingegrepen worden. Wegens een verhoogde kans op een tweede gele kaart werd Lars Pijs in de 65e minuut vervangen. Voor hem kwam de debuterende Kahn Türkmenoglu van JO19-1 er in. Twee minuten later gevolgd door een dubbele wissel, waarbij nog een debutant optrad: Luk van Asselt, de kleinzoon van Joop Glas, ook uit JO19-1, kwam Tijn van Dooren vervangen. Voorin kwam Yimo Bogaars, net terug uit Waalre waar hij al met het 2e gespeeld had, de moegestreden Wout Vosters vervangen. Mooi dat de jeugd zo al eens kan proeven aan dit niveau.


Het laatste kwartier werd ingeleid met de 0-3. Een corner werd in eerste instantie nog weggewerkt door de HMVV-defensie. Niet goed genoeg echter, waardoor Steef Vosters een nieuwe voorzet kon geven. Precies op maat op het hoofd van spits Tuur de Laat die makkelijk in kon koppen. Voor zover dat nog niet het geval was, was daarmee het verzet van HMVV wel gebroken. Hun aanval die na de aftrap volgde zorgde echter nog wel voor het allereerste schot tussen de palen. Voor Paul Dijkmans was het echter een makkelijke vangbal. De aanvaller van de dag werd Matt van Gompel. In de 88e minuut stuurde Steef Vosters hem met een geweldige dieptepass weg. De stormram liet zich deze kans niet ontgaan en zorgde met zijn tweede treffer voor de 0-4 eindstand.


Desgevraagd gaf Niels Gevers na de wedstrijd aan tevreden te zijn met de uitslag. Het spel deze middag vond hij te matig en vaak niet slim genoeg. “We hebben veel goede voetballers. Maar het tactisch vernuft en de slimheid om het spel goed te lezen en simpel te houden is niet bij iedereen even goed aanwezig en kan beter.” Excuus volgens Niels was dat er weer het een en ander geschoven had moeten worden in de selectie; onder andere door het wegvallen van Melle. “Misschien wordt er door velen ook gewoon te veel verwacht van dit team. Dat nog zo ontzettend jong is en nog heel veel kan leren.”, merkte Niels ook nog eerlijk op.


In de beker zijn we nu verder. Dat waren we gezien de poule ook aan onze stand verplicht. Volgende week begint de échte competitie en staat direct een kraker tegen Hapert op het programma. Niels hoopt daarbij weer van zijn rots in de branding Melle Huijbregts gebruik te kunnen maken. Met of zonder hem, Reusel Sport zal een stuk beter voor de dag moeten komen tegen een Hapert dat met een 5-0 overwinning tegen Casteren vertrouwen pompte om in Reusel een goed resultaat neer te komen zetten.


Waalre 2 – Reusel Sport/CoTrans 2


Op sportpark Hoeveland kwam eerder op de dag het tweede op bezoek bij Waalre 2. De geelzwarten waren de hele eerste helft de bovenliggende ploeg, maar verzuimden te scoren. Goede kansen waren er onder andere voor Dirk de Koning en Kevin Wouters. Cees van Gorp van het 4e deed ook mee en kwam regelmatig gevaarlijk langs de zijlijn op vanaf de rechtsback positie. Twee factoren die te weinig aanwezig waren: tempo en vastberadenheid. Waalre kwam maar spaarzaam aan de andere kant bij keeper Er Hao van Dommelen, maar wist wel in de 37e minuut op voorsprong te komen.


Na de thee waren Kevin Wouters en kilometervreter Cees van Gorp vervangen door Mike van Gelderen en Stef Jansen (van het 4e). De waarschijnlijke donderspeech van coach Ferry Jansen in de rust wierp meteen zijn vruchten af: in de 47e minuut tekende Mike van Gelderen vanaf rechts met een bekeken schot in de lange hoek met zijn linker voor de 1-1. Hierna volgden in korte tijd ook nog goede kansen voor Yimo Bogaars, een schot rakelings naast, en Dirk de Koning die zijn schot net langs de kruising af zag gaan. In de 70e minuut werd Yimo gewisseld voor Frenk Hendrikx uit de JO19-1 om aan te gaan sluiten bij het eerste. Vijf minuten later kwam de verdiende voorsprong. Kevin van Limpt kopte mooi raak na een voorzet van Mike van Gelderen. Lang kon men helaas niet van de voorsprong genieten want in de 80e minuut maakte Waalre de 2-2. De goal riekte ernstig naar buitenspel, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk in het toekennen van het doelpunt.


De bomen langs het veld wilden vervolgens niet meer dat dit verslag afgemaakt kon worden. Die zagen de bui waarschijnlijk al hangen en lieten een eikel bovenop het hoofd van uw assistent-verslaggever vallen. De hoofdverslaggever was inmiddels al enige tijd richting Hooge Mierde vertrokken. De assistent kon de pijn van de eikel gelukkig goed verdragen en daarna nog goed zien hoe jeugdspeler Frenk Hendrikx in de 85e minuut de winnende 2-3 maakte door achter een mooie dieptepass van Hein Biemans aan te rennen en vervolgens beheerst in de lange hoek af te ronden. Na de twee eerdere bekernederlagen een mooie opsteker voor het tweede dat waarschijnlijk een pittig seizoen in de 1e klasse B voor de kiezen gaat krijgen.


Uitslagen eerste
HMVV – Reusel Sport/CoTrans : 0-4
SVSOS – GSBW : 1-3
Eindstand Bekerpoule

Reusel Sport/CoTrans3-9+11
GSBW   3-6+9
HMVV  3-3-6
SVSOS  3-0-14

Uitslagen tweede
Waalre 2 – Reusel Sport/CoTrans 2 : 2-3
Hapert 2 – Bladella 2 : 2-2
Eindstand Bekerpoule

Bladella 23-7+6
Hapert 23-4-3
Waalre 23-3-1
Reusel Sport/CoTrans 23-3-2

Programma zondag 26 september 2021
14:30 uur Reusel Sport/CoTrans – Hapert
12:00 uur Reusel Sport/CoTrans 2 – Den Dungen 2

Ander nieuws