Ruime overwinning tegen rode lantaarn drager Nijnsel/TVE Reclame

Na de kleine en onverdiende nederlaag vorige week tegen Bladella kwam afgelopen zondag het op de laatste plaats vertoevende Nijnsel/TVE Reclame op bezoek. Met maar twee puntjes meer dan Nijnsel zou een overwinning voor onze hoofdmacht meer dan welkom zijn om het vervolg van de competitie toch weer iets makkelijker te kunnen spelen en ook nog enig zicht naar boven op de ranglijst te kunnen houden. Aanvoerder Steef Vosters, terug na een blessure, speelde een perfecte wedstrijd en gaf samen met zijn medeverdedigers nauwelijks iets weg aan de Nijnselse voorwaartsen. Ook de voorhoede had het vizier op scherp staan en wist vijf maal raak te schieten. De vooraf zo gewenste verdubbeling van de punten van 3 naar 6 was daarmee een feit.

Onder het toeziend ook van een kleine 200 supporters floot scheidsrechter Richard Peters uit Rucphen voor het beginsignaal. De thuisploeg liet al snel blijken dat er voor de bezoekers deze middag weinig te halen was. Reusel Sport/CoTrans speelde een klasse beter en kreeg binnen vijf minuten al 2 aardige kansen. In de 4e minuut leverde Nijnselspits Stefan Hulsen van de bezoekers een afstandsschot af dat juist naast ging. Het was maar een speldenprik ten opzichte van het constante aanvalsgeweld van Reusel Sport. In de 12e minuut wist Nijnsel doelman Youri Dostmans een schot van Dirk de Koning nog met een fraaie reflex tot corner te verwerken. Twee minuten later was het wel raak. Een prachtige aanval over drie schijven werd door Dirk de Koning met een harde schuiver in de 1-0 omgezet. In de 18e minuut al kwam de 2-0 op het scorebord; dit keer was Nick Wouters de gevierde man. En weer 5 minuten later was het al definitief over en uit voor Nijnsel: de 3-0 kwam uit een fraaie aanval door het midden. Uit een pass van Bas Oomen scoorde Dirk de Koning zijn tweede doelpunt voor Reusel Sport/CoTrans. Verder zagen we nog fraaie kansen voor Wout Vosters en Nick Wouters. De Nijnselse doelman was echter telkens een sta-in-de-weg en voorkwam daarmee een nog grotere achterstand. De verdiende 3-0 voorsprong ging daarom mee naar de thee.

De tweede helft begon met enkele regendruppels die stilaan overgingen in een flinke bui. Dit bemoeilijkte het spel doordat het veld snel vettig en moeilijker bespeelbaar werd. Wel kreeg in de 48e minuut al Dirk de Koning een open kans om zijn hattrick te scoren. De bal ging echter hoog over. De verhoudingen binnen het veld bleven gelijk aan de situatie voor de pauze: een veel beter Reusel Sport/CoTrans-team en een massaal verdedigend Nijnsel. Kans op kans werd gecreëerd. Waaronder in de 54e minuut een voorzet van rechts net over door Dirk de Koning. In de 60e minuut schoot Tom Dickens net over. Een minuut later een fraaie solo van Wout Vosters die met een geweldige reflex van de Nijnsel goalie werd gekeerd. Pas in de 76e minuut viel de 4-0. De Reuselse voorwaartsen mochten driemaal aanleggen, waarna Wout Vosters het laatste tikje gaf. Na de gebruikelijke wissels die beide teams doorvoerden, kreeg in de 79e minuut de linkerspits van Nijnsel nog een kans om de eer te redden, maar doelman Paul Dijkmans gaf geen krimp. Tom Dickens deed het vlak voor tijd beter door de 5-0 binnen te prikken. Even daarna floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde.


Een gedegen pot voetbal tegen een weliswaar mindere tegenstander hebben we deze middag gezien. In elk geval zorgt zo’n 5-0 voor een stuk vertrouwen. En dat is nodig ook, want volgende week wacht om 14:30 uur de nieuwe nummer drie op de ranglijst SV Unitas ’59 in Eindhoven op ons. Voorwaar geen eenvoudige opgave voor onze jongens! Om 12:00 uur die zondag neemt ook het tweede het op sportpark Bokt op tegen SV Unitas ’59 2.

Uitslagen 31 oktober
Reusel Sport/CoTrans 1 – Nijnsel/TVE Reclame : 5-0
Reusel Sport/CoTrans 2 vrij

Programma 7 november
14:30 uur SV Unitas ’59 1 – Reusel Sport/CoTrans 1
12:00 uur SV Unitas ’59 2 – Reusel Sport/CoTrans 2

Beste supporters: de bus naar SV Unitas ’59 vertrekt om 10.30 uur samen met het 2de

Ander nieuws