RKVVO geen probleem op weg naar…iets heel moois?

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje boekten onze jongens afgelopen zondag een eenvoudige 3-0 overwinning tegen de mannen uit Oers. Na een vroege treffer van Mathijs Bel zakte het niveau van beide teams in de eerste helft naar een soms bedenkelijk niveau. Een redelijke 2e helft, waarin die voorsprong uiteindelijk eenvoudig werd uitgebreid, maakte die matige eerste 45 minuten voor een groot deel weer goed. Bij wie er dan nog iets van een vieze nasmaak overbleef, werd die weggenomen door het nieuws uit Eindhoven. Aan Het Schaapsdijk bleek men deze middag Door Broederschap echt Sterk te zijn geweest en die van hierneffe met slechts één puntje huiswaarts te hebben laten keren. Met nog 3 wedstrijden is de achterstand op de blauwwitten nog maar 3 punten. De droom blijft overeind. De dikke dame heeft nog altijd niet gezongen.


De start van de wedstrijd was weer goed. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Brett van Ool werd meteen flink druk gezet op de verdediging van RKVVO. Die werden daar nogal door overrompeld. Terwijl de laatste lootjes bij de ingang nog werden verkocht aan de laatkomers viel in de 6e minuut al de 1-0. Op rechts kon vleugelverdediger Nick Wouters mee opkomen en een puike voorzet afleveren op het hoofd van Mathijs Bel. Die wist daar wel raad mee en kopte feilloos binnen. Het publiek maakte zich op voor wat een hele mooie middag moest worden. Maar die verwachting werd, zeker in de eerste helft, verre van waargemaakt. RKVVO herpakte zich na de goal een beetje. Maar verder dan een lage voorzet van Jordan Bujitu in de 9e minuut vanaf rechts, door spits Bart Sanders net over geschoten, kwamen de Oerlenaren niet. Veel meer viel er in de hele eerste helft niet te beleven. Wat wel te zien was waren veelvuldig balverlies, veel slechte aannames en 22 voetballers waarbij het soms leek dat ze al door de zon bevangen waren zo gezapig ging het er aan toe. Alleen Jorg Dickens wist in de 23e minuut nog een schot van veel te ver af te leveren waar keeper Stef Biscop wel even gestrekt voor moest gaan. Tien minuten later schoot Bram van der Velden voor RKVVO vanaf rand 16 heel hoog over na een voorzet van Bart Sanders van links.

In de rust bracht Marc Post de snelle Frenk Hendrikx in ten koste van Hein Biemans. De laatste periode van de eerste helft was her en der wat gemor te horen vanuit het Reusel-kamp. In de kleedkamer zal daar zeker een hartig woordje met elkaar over zijn gesproken. Het moest echt anders de tweede helft. Voor het team zelf, maar toch ook om het publiek nog een leuk restant voor te schotelen. En dat lukte achteraf gezien wel aardig. Het eerste kwartier zagen de toeschouwers met 3 goede kansen voor de geelzwarten al meer gevaar dan in de hele eerste helft. Wout Vosters vuurde goed, maar recht op de keeper. Invaller Hendrikx kon alleen op keeper Biscop af, maar zag zijn inzet door de doelman gekeerd worden. En weer Wout zag een intikker van heel dichtbij ook gered worden door Biscop. Die kans kreeg Wout nadat de doelman een goed schot van captain Steef Vosters wel kon tegen- maar niet kon vasthouden. Tussen die kansen door kreeg RKVVO met een vrije trap een goede mogelijkheid. Deze werd echter zwak ingeschoten en kon makkelijk door Brent van der Heijden worden opgeraapt.


En zo bleef die 2e goal toch nog best lang uit. De geelblauwen konden echter ook nauwelijks gevaar stichten. Maar ja, die eeuwige voetbalwet komt dan met de minuut dichterbij. Zover lieten onze jongens het echter niet komen. Net over het uur zagen we een aanval door het midden. Met een heerlijk steekpassje stuurde Jorg Dickens de watervlugge Frenk Hendrikx weg. Die twijfelde geen moment, maakte nog een mooie beweging naar rechts, maar werkte vervolgens mooi af in de linker benedenhoek. De bevrijdende 2-0 was daar. In de ongeveer tien minuten die daarop volgden kon Reusel gas terugnemen. De bezoekers probeerden het wel, maar gaven nooit echt het idee heel gevaarlijk te kunnen worden. Met een dubbele wissel in de 71e minuut probeerde coach Matthijn Hoogduijn nog iets te forceren, maar prompt viel daarop de 3-0. Dit keer was het Dirk de Koning die met een mooie schijnbeweging zijn bewaker uitschakelde en met een lage schuiver in de rechter hoek zijn seizoentotaal op 13 bracht.

Met die stand was de wedstrijd wel gespeeld. Frenk Hendrikx kreeg kort na het doelpunt nog een goede kans die hij maar nipt voorlangs schoot. Het laatste kwartier zagen we nog wat stuiptrekkingen van RKVVO met een schot van Martijn van Dijk van veel te ver en een goede actie over links tot op de achterlijn van Bram van der Velden die zijn voorzet recht in de handen van Brent zag verdwijnen. De beste kans voor RKVVO kreeg in de 80e minuut Niek Rijkers nog. Een voorzet van rechts werd door hem midden voor het doel en binnen een meter voor de doellijn ingeschoten. Brent van der Heijden had daar misschien vooraf al op moeten uitkomen om het leder uit de lucht te plukken of weg te stompen. Maar hij bleef staan. Rijkers’ inzet ging vervolgens via Brent op miraculeuze wijze toch nog over de lat. Een gelukje voor ons. De lang geblesseerd geweest zijnde Davy Verbaant mocht nog 10 minuten meedoen, maar kon geen gevaar meer stichten. Een minuut voor tijd mocht Rob IJzerman voor RKVVO nog invallen. Omdat het een zeer rustige wedstrijd was geweest was er ook nauwelijks blessuretijd. Iedereen kon daarom ruim op tijd omgekleed zijn om de bekerfinale tussen PSV en Ajax te gaan kijken.


Komende zondag wordt er geen competitieronde afgewerkt. Onze jongens hebben nu 14 dagen de tijd om zich op te laden voor een cruciale wedstrijd in de strijd om de 3e periodetitel. Op 14 mei komt Wilhelmina Boys uit Best op bezoek. Op de ranglijst zijn zij intussen opgeklommen naar een 3e plaats. In de periodestand volgen ze ons op maar 2 punten. In Best hielden ze ons op 2-2 en ze zullen er alles aan willen doen om die 3e periodetitel in de wacht te slepen. Dat voorspelt een spannend potje. Maar onze droom leeft ook nog. Dus ook wij moeten voor de overwinning gaan. Want stel je toch eens voor dat onze buren dan weer een steek(je) laten vallen. We zien u op 14 mei weer!

Opstellingen:
Reusel Sport/CoTrans
Brent van der Heijden, Tom Dickens, Tuur de Laat, Melle Huijbregts, Nick Wouters, Steef Vosters, Mathijs Bel, Hein Biemans (46″ Frenk Hendrikx), Jorg Dickens (81″ Davy Verbaant), Dirk de Koning, Wout Vosters.

RKVVO:
Stef Biscop, Bart Braam, Benn Soetens, Luc Segers (89″ Rob IJzerman), Niek Rijkers, Bram van Sambeek, Jordi Verhoeven, Bram van der Velden, Martijn van Dijk, Jordan Bujitu (71″ Luuk Oosterbosch), Bart Sanders (71″ Luuk Soetens)

Ander nieuws