Reusel Sport speelt komend seizoen op het hoogste niveau!

Verwacht echter geen pijlsnelle jonge aanvallers en verdedigers die spelen op buitenspel. Verwacht ook geen gekleurde voetbalschoenen, al kunnen we niet garanderen dat je die toch tegenkomt! Nee, gewoon lekker een potje voetballen, op de vrijdagavond, met en tegen leeftijdsgenoten.

Dat is het 7×7 45+ voetbal, een welkome aanvulling op de bestaande competities. Bij deze nieuwe voetbalvorm spelen de teams in zeventallen, op een half speelveld tegen spelers die minimaal 45 jaar oud zijn. Onbeperkt wisselen is toegestaan en de buitenspelregel is afgeschaft!

Ook wij zijn inmiddels gestart met deze relatief nieuwe competitievorm van de KNVB. Je speelt 1 à 2 keer per maand, zo’n 10 keer op een heel seizoen, op de vrijdagavond een toernooivorm. Inmiddels zijn de eerste trainingen achter de rug (zie foto’s). Uiteraard is training geen must, maar gezien de relatieve hoge opkomst is het zeker geen uitzondering; en nog goed voor je ook!De grote verdienste van 45+-voetbal is dat het aangepaste aanbod veel oudere mensen een plezierige vorm van sporten biedt. Het veld is kleiner. Wat beter past bij de fysieke mogelijkheden van de oudere spelers. De min of meer vrijblijvende opzet maakt dat oudere spelers hun sport beter kunnen combineren met andere hobby’s, sociale verplichtingen en voor de werkenden met het werk. Bovendien gaat het niet zozeer meer om de knikkers, maar veel meer om het spel zelf en de gezelligheid daaromheen. Dat de bal rond is, zit bij de meesten nog goed in het geheugen. Het gros van de huidige deelnemers heeft namelijk een voetbalverleden.

We hebben ons ingeschreven met 2 teams en kunnen gerust nog enkele spelers gebruiken. Heb jij interesse? Kom een keertje trainen (op donderdagavond) of meld je direct aan via onze secretaris!

Ander nieuws