Reusel Sport goed van start na de winterstop

Nadat in het eerste weekend na de winterstop nagenoeg het gehele amateurvoetbal was afgelast door de sneeuwval, was het afgelopen zondag weer wel mogelijk om de diverse competities te hervatten. Dat moest wel gebeuren met maar een graad of 4 a 5 op de thermometer en een zuur en koud windje. Dat weer deerde het in kleine getale gekomen publiek – dat zich met dekentjes dicht bij elkaar op de tribune had genesteld – meer dan onze jongens die een goede pot op de mat legden. Met meerdere periodes van goed verzorgd voetbal werd een redelijk eenvoudige 2-0 overwinning behaald tegen een toch wat onmachtig Unitas ’59.

Trainer Post moest weer even wat puzzelen, omdat de vaste basisspelers Jorg Dickens en Steef Vosters wegens blessures ontbraken. Uit de verder fitte selectie vormde hij deze basis-elf: Brent van der Heijden op doel. Achterin Tuur de Laat en Melle Huijbregts in het midden. Links Tom Dickens, rechts Bas Oomen. Het middenveld bestond uit Hein Biemans, Mathijs Bel en Nick Wouters. En voorin zagen we spits Matt van Gompel, geflankeerd door Dirk de Koning en Wout Vosters.


De wedstrijd begon rustig en in eerste instantie voor ons niet helemaal lekker. In de 6e minuut wilde Melle de bal terugtikken naar Brent, maar dat ging helemaal mis, waardoor Unitas hem zomaar over kon nemen en van dichtbij in kon schieten. Door een goede redding van Brent werd het een corner. Dat had zomaar al een 0-1 achterstand kunnen betekenen. De corner die volgende werd goed genomen door Marijn Franse en belandde rechtstreeks op de lat. Opnieuw moest Brent daarbij een handje helpen waardoor weer een corner volgde. Dit keer was het Quinten Huybers die de bal voor zijn voeten kreeg. Hij schoot van dichtbij hard naast.

Na deze twijfelende opening herpakten onze jongens zich en zagen we het spel langzaam maar zeker meer naar de helft van de Eindhovenaren bewegen. Met al snel succes. In de 11e minuut al liet Wout Vosters na een goede aanval de 1-0 aantekenen. Zijn aanname in de 16 was goed. Vervolgens omspeelde hij een verdediger en werkte hij feilloos af in de lange rechterhoek, buiten bereik van keeper Sven van der Maat. Deze 1-0 werd in de 14e en 15e minuut gevolgd door een bijna eigen doelpunt van Dominic Drijver na een corner van Mathijs en een vlammend schot van zo’n 25 meter van Tom Dickens uit het niets, wat door de sluitpost van Unitas’59 maar net tot corner kon worden verwerkt. Vervolgens kwamen een tijd lang beide teams nauwelijks tot goede aanvallen en werd er vooral op het middenveld gestreden. In minuut 20 tot en met 30 zagen we achtereenvolgens Quinten Huybers (opnieuw) hard naast schieten, Carlos Rubio Garcia een slap schotje van net binnen de 16 afleveren en tenslotte Marijn Franse goed doorgaan op links en inschieten. Zijn schot belandde in het zijnet. Was het eerder al een strijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Het kwartier dat daarna volgende was dat nog veel meer het geval en gebeurde er nauwelijks iets. Pas tegen het rustsignaal zagen we na een goede snelle aanval nog een schot van Wout Vosters dat hoog over ging. En op slag van rust kregen we nog een vrije trap. Mathijs Bel schoot deze goed in bij de eerste paal, maar keeper Van der Maat stond op zijn post.

De warme koffie, thee en chocolademelk vonden goed aftrek in de rust. Want koud was en bleef het. Het voetbal was ook aan het begin van de tweede helft niet heel erg hartverwarmend. Zonder wissels gingen beide ploegen door met waar ze een groot deel van de eerste helft ook aan besteed hadden. Wel aardig en soms goed voetballen, maar te weinig tot echte kansen kunnen komen. Pas in de 55e minuut zagen we een eerste doelpoging. Mathijs Bel’s schot werd echter geblokt door een Unitas-verdediger. Daarna ging het niveau en de aanvalsdrang weer wat omhoog, in de 60e minuut resulterend in een goede voorzet van Nick Wouters vanaf rechts die op Matt van Gompel’s hoofd belandde. Hij kopte het leder een stukje over de kruising. Twee minuten later echter was daar wel de bevrijdende 2-0. Dirk de Koning maakte hem, nadat de bal in de 16 met een beetje geluk voor zijn voeten kwam. Het was de verdienste van Wout Vosters die daarvoor op links goed doorging en een goede voorzet afleverde. Dirk twijfelde niet lang en knalde de 2-0 tegen het net.Het laatste half uur kenmerkte zich vooral door de wissels die beide trainers doorvoerden. En daarnaast ook door de goede controle die onze jongens over het spel behielden. Sporadisch nog zag Unitas’59 kans om voorin nog iets van gevaar te stichten. Onder andere routinier en aanvoerder Ruud Vissers kon een goede vrije trap in de 66e minuut – gelukkig voor ons – niet meer dan schampen. Vlak voor tijd zagen we nog een vrije trap van Marijn Franse vanaf 18 meter over zeilen. Ook onze boys echter wisten, ondanks het goed verzorgde spel, amper nog tot uitgespeelde kansen te komen. Alleen Matt kon in de 73e minuut na een leep tikje van Dirk de bal inschieten, waarna Wout ook nog een herkansing op 3-0 kreeg. Dat schot werd op de lijn gered. Verder alleen wissels. Bij Reusel kregen Job Dickens (voor Bas), Davy Verbaant (voor Wout) en Lars Pijs (voor Dirk) nog speelminuten. Terwijl we bij onze Eindhovens vrienden nog Luke Noordermeer (voor Dominic Drijver), Gabriel Bernadina (voor Zakaria Zebairi) en Ward van der Kruijs (voor Quinten Huybers) in zagen vallen.

Een degelijke 2-0 dus. Door het gelijkspel van Gestel tegen DBS schuiven we daarbij ook nog eens een plaatsje op naar stek 3. Koploper Bladella en nummer 2 Acht zijn met 9 respectievelijk 5 punten voorsprong nog ver uit het zicht. Aanstaande zondag gaan onze geelzwarte helden op bezoek naar PSV op PSV Campus de Herdgang. Thuis werd tegen hen op 25 september 2022 het seizoen met een 4-1 winst geopend. Zo makkelijk als toen zal het waarschijnlijk komende zondag niet worden. We nodigen alle supporters dan ook weer van harte uit om naar de Oirschotsdijk te komen om onze jongens te komen steunen. Graag tot zondag!

Ander nieuws