Reusel Sport/CoTrans wint eerste kempische derby tegen Hapert


Een kleine 300 toeschouwers vonden afgelopen zondag om 14.30 uur de weg naar sportpark “Den Hoek”. Er heerste zowel op als langs het veld een leuke sfeer. Iedereen was blij dat er na anderhalf jaar gebukt gaan onder corona weer frank en vrij gevoetbald kon worden. Scheidsrechter Henk van Rijswijk gaf het beginsignaal voor een leuke, spannende en met vlagen goede pot voetbal van beide teams. Beide teams misten door blessures een speler. Voor Hapert was dat Luc Saris terwijl voor de thuisploeg Melle Huijbregts nog niet in actie kon komen.


Met snelle combinaties werd geprobeerd om op voorsprong te komen. De thuisploeg had hierbij het eerste succes. In de 9e minuut wist Wout Vosters na een fraaie solo Jorg Dickens te bereiken. Deze passte door op Yimo Bogaars die beheerst inschoot en Hapertkeeper Jesper Storms kansloos liet: 1-0. Twee minuten later voorkwam de Hapert goalie met een fraaie redding dat de thuisploeg de score verdubbelde. Het eerste gevaar van Hapert zijde kwam in de 18e minuut, toen Jordi Huybregts zijn kopbal maar net naast zag gaan. Rond het half uur kreeg Hapert een licht overwicht met een prima kopkans van Kevin Raaymakers die ook net naast ging. Paul Dijkmans moest ook nog twee fraaie reddingen verrichten om de 1-1 te voorkomen. In de 40e minuut zagen we een fraaie aanval over vier schijven ingekopt door Tuur de Laat. Dit keer was het Hapert keeper Jesper Storms die ten koste van een corner een mooie redding in huis had. Op slag van rust kregen Tuur de Laat aan Reusel Sport/CoTrans zijde en Kevin Raaijmakers aan Hapert zijde nog goede kansen. Opnieuw grepen beide doelmannen goed in zodat we met 1-0 de rust in gingen.

Reusel Sport/CoTrans kwam na de pauze het beste uit de startblokken. Yimo Bogaars zag zijn schot gekeerd worden. De toegekende corner leverde niets op. In de 51e minuut zagen we een corner van Wout Vosters juist voorlangs gaan. In deze fase werd de thuisploeg de bovenliggende ploeg zonder echte kansen te creëren. Soms iets te gehaaste of verkeerde keuzes en een uitblinkende Hapert keeper zorgden dat de stand door de geel-zwarten niet kon worden uitgebreid. Beide teams brachten drie wissels. Bij Hapert ruimden Pieter Spooren, Jordi Huybregts en Kevin Raaymakers het veld voor respectievelijk Mees Liebregts, Frans Leyten en Jens Feskens. De thuisploeg bracht Matt van Gompel, Tim Hendriks en Dirk de Koning die Job Dickens, Yimo Bogaars en Tuur de Laat aflosten. Het spel veranderde hierdoor niet veel. Het tempo bleef wel hoog, maar het werd af en toe wat rommelig. De scheidsrechter kon het hoge tempo niet meer belopen waardoor enkele beslissingen van hem tot wat irritatie leidde bij beide teams.


Er kwamen nog kansjes voor Hapert maar de Reusel Sport/CoTrans achterhoede stond zijn mannetje en gaf niets meer weg. Ook de Reuselse voorwaartsen kregen nog enkele goede kansen, maar ook zij konden het niet meer vinden. Zondag staat alweer de volgende derby op het programma: Reusel Sport/CoTrans gaat op bezoek in Hoogeloon. Reusel Sport/CoTrans 2 verloor hun eerste competitiewedstrijd met 1-3 van Den Dungen 2. Zij kwamen door Matt van Gompel nog wel op een 1-0 voorsprong. Die kon echter niet vastgehouden worden in een toch best wel gelijkopgaande strijd. Komende zondag weer een nieuwe kans op punten uit tegen Best Vooruit 2.

Uitslagen 26 september
Reusel Sport/CoTrans 1 – Hapert 1 : 1-0
Reusel Sport/CoTrans 2 – Den Dungen 2 : 1-3

Programma 3 oktober  
14.30 uur Hoogeloon 1 – Reusel Sport/CoTrans 1
12.00 uur Best Vooruit 2 – Reusel Sport/CoTrans 2


Supporters wij rekenen weer op jullie steun als 12e man. Dus graag tot zondag in Hoogeloon wij rekenen op jullie!


De foto’s bij dit verslag zijn gemaakt door Jan Wijten


Ander nieuws