Reusel Sport/CoTrans

Reusel Sport/CoTrans via een “great escape” voorbij stug DBS

Op miraculeuze wijze hebben onze jongens afgelopen zondag het spook tegen de uitoverwinning opnieuw kunnen bedwingen. In de thuiswedstrijd op 13 oktober liet de geelrood gekleurde equipe van Eric van der Palen al zien een geduchte en stugge tegenstander te zijn. Na een vroege 1-0 toen hadden we het lang moeilijk en konden we die voorsprong pas in de slotfase, toen de DBS’ers eenmaal moegestreden waren, uitbouwen tot 3 goals. Ook afgelopen zondag spreidde DBS diezelfde stugheid weer goed ten toon. Met hard werken en stevige duels konden onze voorwaartsen vaak vroegtijdig afgestopt worden. Uit de mogelijkheden en kansen die wel gecreëerd werden kon helaas opnieuw lang geen rendement gehaald worden. Toen vervolgens in de 83e minuut DBS een beetje uit het niets op een 1-0 voorsprong kwam geloofde het uit Reusel meegekomen publiek snel daarna al niet meer in een goede afloop. Daar dachten de spelers blijkbaar anders over. Met twee doelpunten in blessuretijd wisten zij – tot grote vreugde van iedereen met een geelzwart hart – de drie punten alsnog mee in de bus terug naar Reusel te kunnen nemen! Het script van deze middag was daarmee mogelijk nog mooier voor Reusel Sport/CoTrans dan dat van John Sturges’ film uit 1963: The Great Escape. Of misschien ook niet, maar een great escape was het zeker!

Scheidsrechter Jelle van de Corput moest goed bij de pinken blijven deze middag. Af en toe ging het er stevig aan toe, resulterend in een gelijkspel aan gele kaarten: 2-2. Na zijn fluitsignaal gebeurde er het eerste kwartier niets noemenswaardigs. Beide teams speelden wat afwachtend en konden door goed verdedigingswerk niet tot een gedegen aanval komen. Het eerste wapenfeit deze middag kwam van DBS-zijde. In de 15e minuut resulteerde een snelle aanval in een voorzet vanaf rechts. Voor de goal kwam spits Pedro Francisco Silva Mateus net te laat om DBS al vroeg op een 1-0 voorsprong te zetten. Twee minuten later viel aan de andere kant wel een doelpunt. Dirk de Koning kon na een mooie steekpass afwerken, maar hij stond daarbij buitenspel. Nog geen minuut later waren de Reuselnaren weer gevaarlijk en werd Jorg Dickens met een dieptepass vrij voor de keeper gezet. Geen buitenspel deze keer, maar Jorg kon de bal niet voorbij de goed uitkomende Mitchell van Laarhoven krijgen.


Na die eerste kansen werd het weer een een kleine 10 minuten rustig. Daarna deden onze jongens er een schepje bovenop waardoor het spel zich in de laatste 20 minuten van de eerste helft voornamelijk op de helft van DBS afspeelde. Heel erg veel kansen konden echter steeds niet gecreëerd worden. Dirk miste op het half uur een voorzet van links echt finaal. Davy Verbaant kon in de 35e minuut een schot lossen wat keeper Van Laarhoven tot corner kon verwerken. In de 47e minuut zag het publiek Wout Vosters met rechts inschieten; niet zijn sterkste been, maar opnieuw volgende hieruit een corner. En daaruit kwam nog wel de beste kans. Die was voor Tuur de Laat die precies op het goede moment in leek te komen op de strak genomen hoekschop. Hoog boven iedereen uittorenend leek het net of hij vergat om binnen te koppen. En zo zochten de ploegen met 0-0 de thee op. Smetje op die eerste helft was nog het vroegtijdig uitvallen van Jorg Dickens. Na een half uur schoot het (opnieuw) in zijn hamstring. Precies de andere dan waarvoor hij tegen Bergeijk in de rust in de kleedkamer achter moest blijven. Maar hopen dat hij naar komende zondag toe kan herstellen. In zijn plaats kwam de altijd hard werkende Hein Biemans.

In de rust zag het publiek Max Verstappen zijn rondjes rijden in Bahrein. Die lag heel gemakkelijk op kop. Trainer Marc Post daarentegen zal zijn hersens toch wel enigszins gekraakt hebben om te bedenken hoe deze middag de DBS-muur geslecht zou kunnen worden. Wat er gezegd is zullen we nooit weten. Vooral doorgaan. De effectiviteit een stuk omhoog. Blijf geloven in een goede afloop. Maar blijf ook achterin opletten. Dat uitspook moét bedwongen worden. De praktijk daarna liet zien dat er heel hard werd gewerkt. We waren duidelijk wel de bovenliggende partij, maar tot effectief veel kansen leidde het spel toch niet. In de 52e minuut kon Steef Vosters de bal net niet goed over de keeper lobben. Davy Verbaant kreeg een grote kans op 0-1 in de 62e minuut, maar schoot zwak in. Kort daarna werd hij vervangen door Yimo Bogaars. Tegelijk wisselde DBS Toon Sweegers in voor Djes Koekendorp. Een volgende kans zagen we pas weer in de 72e minuut. Deze was echter niet besteed aan Steef Vosters die opnieuw keeper Van Laarhoven op zijn weg zag.

Na nog een wissel van DBS, Murtaza Nawabi werd vervangen door Sem van den Braken, kwam DBS in de 83e minuut als een duveltje uit een doosje ineens op voorsprong. Terwijl we tot dan toe nog nauwelijks een goede aanval van de Eindhovenaren zagen kregen ze nu een corner. Die werd prachtig genomen en onhoudbaar door de beste voetballer van DBS, Pim Messing achter Brent van der Heijden gekopt. Gejuich natuurlijk aan de kant van DBS en een flinke teleurstelling bij het Reuselse publiek. Zou het dan toch weer niet lukken? Het was eigenlijk nauwelijks te geloven. En er stond – exclusief blessuretijd – nog maar 7 minuten speeltijd op de klok. Die 7 minuten werden er echter nog bijna 15 waarin het tij onverwachts nog ten faveure van de Reuselnaren keerde.

In de 86e minuut kreeg eerst Wout Vosters een levensgrote kans. Maar hij miste nog. In de 93e minuut kregen we een vrije trap. Wat volgde was een ware scrimmage vlak voor de doellijn. Daarbij kon Tom Dickens de bal inschieten waarna via een onoverzichtelijke flipperkast-actie scheidrechter Van den Corput de bal over de doellijn zag gaan en dus floot voor de gelijkmaker. Blij met in elk geval nog 1 puntje mochten publiek en spelers zich al gelukkig prijzen. Na de hervatting mochten de Reuselnaren echter nog een keer aanleggen voor weer een nieuwe aanval. En warempel viel daarbij ook nog de 1-2. Tuur de Laat kopte de bal heel slim terug voor de goal waar Dirk de Koning vrij was gelaten en van dichtbij binnen kon koppen. Uiteraard werd deze treffer groots gevierd door het hele team. In een mum van tijd waren de rollen ineens omgedraaid. Het Reusel-publiek vierde alvast hun feestje terwijl de DBS-aanhang inclusief clubman Ad van den Berk, die de gehele wedstrijd “zijn” DBS hartstochtelijk aan had gemoedigd, teleurgesteld het hoofd moest buigen door deze onverwachte ommekeer. En nog was het niet gedaan. In de 97e minuut kon Yimo Bogaars ook nog de 1-3 aantekenen, maar hij miste jammerlijk voor een nagenoeg leeg doel. Direct daarna volgde het eindsignaal.

Met deze op zich gestolen overwinning lieten onze jongens wel zien dat ze tot het laatste moment bleven geloven in een goede afloop. Extra mooi als dat dan ook lukt. En DBS bleef, na eventjes te hebben gehoopt om met een mooie overwinning uit de strijd te komen, hevig teleurgesteld met lege handen achter. Door de overwinning blijven onze jongens de eerste plaats in de 2e periode houden. Aanstaande zondag kan – als het weer meezit – de kers op de taart gezet worden door zich in de derby der derby’s tegen die van hier neffe te revancheren voor de 2-1 uitnederlaag eerder dit seizoen, waarbij die 2e periode dan ook een definitieve prooi is. Dan zal de Super Sunday, waar in de derde helft DJ Martin V voor de muzikale omlijsting zal zorgen, helemaal een topdag zijn. Het vertrouwen op een goede afloop is er. Nu alleen nog even waarmaken. Uw steun is daarbij onontbeerlijk. Graag dus tot aanstaande zondag! De wedstrijd van komende zondag kent overigens ook nog een primeur: voor het eerst in de geschiedenis zal Reusel Sport/CoTrans – Bladella geleid worden door een vrouwelijke scheidsrechter: de pas 22 jarige Sterre Bijlsma uit Best zal de leidsvrouw zijn. Zij fluit intussen ook wedstrijden in de Vrouwen Eredivisie. We zijn bij voorbaat trots om deze topper op Den Hoek te mogen verwelkomen.

Ander nieuws