Reusel Sport/CoTrans sluit competitie af met eenvoudige overwinning tegen Bergeijk. Op naar de nacompetitie!!

Op zondag 21 mei spatte de droom om het kampioenschap in 3D nog te pakken voor ons vaandelteam uiteen. Hoewel het doelsaldo niet in ons voordeel sprak hielden we die droom levend, wetende dat de laatste wedstrijd van die van hierneffe uit tegen Gestel nog wel eens verrassend zou kunnen eindigen. Maar tegen Unitas’59 kwamen de mannen van Marc Post niet verder dan een 1-1 gelijkspel. En omdat die van hierneffe die zondag geen fout maakten, ze wonnen thuis met 3-0 van Braakhuizen, liep de achterstand met nog 1 wedstrijd te gaan weer op tot een onoverbrugbare 5 punten. Bladella werd daarmee de terechte kampioen. De felicitaties gingen via Twitter al direct hun kant op. Met als reactie een dank je wel en de aanmoediging om in de nacompetitie te gaan gassen, zodat we ook komend seizoen weer tegen elkaar kunnen strijden. In de laatste wedstrijd afgelopen 2e pinksterdag wonnen wij eenvoudig van Bergeijk en verloren onze blauwwitte buren inderdaad met 2-0 in Eindhoven. Maar dat maakte voor de eindstand in de competitie dus niets meer uit.

Unitas’59 kende op 21 mei een sterk begin tegen ons. Na een klein kwartiertje wist Reusel Sport de controle over te nemen wat in de 20e minuut resulteerde in de eerste goede kans voor Mathijs Bel die vrij kon inschieten, maar de Unitas-keeper redde goed. Drie minuten later was het echter toch Unitas’59 dat op een 1-0 voorsprong kwam. Richard Hermans kreeg op links de bal aangespeeld en kon in de lange hoek buiten bereik van Brent inschieten. Reusel Sport bleef echter de bovenliggende ploeg met de betere kansen. En dat leverde in de 39e minuut de gelijkmaker op van Dirk de Koning. Unitas’59-verdediger Job de Groot verkeek zich op een diepe bal waardoor Dirk alleen op het doel van Phil van den Broek kon afstevenen. Met zijn harde lage schuiver in de verre hoek gaf Dirk de keeper het nakijken.


De rest van de eerste helft en ook het eerste kwartier van tweede kregen beide teams amper goede kansen. Reusel was wel de ploeg met het meeste balbezit, maar kon dat vooralsnog niet omzetten in goede kansen. Het laatste half uur deden de Reusel-mannen er weer een schepje bovenop en werden de kansen weer min of meer aan elkaar geregen. Matt van Gompel kwam Davy Verbaant vervangen en kreeg al snel een goede kans. Ook de spitsen Wout Vosters en Dirk de Koning hadden meerdere keren goede mogelijkheden om ons op voorsprong te zetten. Tot twee keer toe bracht ook de paal daarbij nog redding voor Unitas’59. Het mocht die zondag echter niet meer lukken en we bleven op 1-1- steken.

Midweeks op dinsdag kwamen die van hierneffe tijdens hun kampioensfeestje een bezoekje brengen tijdens de training van de selectie. Luid zingend werden onze mannen aangemoedigd en na een minuut of 10 werd de training even onderbroken om de Bladelnaren te feliciteren met hun kampioenschap. Een mooie actie van onze buren. Vervolgens gingen we op naar het Pinksterweekend waar op 2e Pinksterdag de laatste competitiewedstrijden afgewerkt moesten worden. Die van hierneffe hadden blijkbaar net iets te lang van hun kampioenschap genoten. Met een 2-0 verlies tot gevolg. Voor onze jongens was de laatste wedstrijd thuis tegen Bergeijk een makkie. In de eerste helft kwamen we door doelpunten van Wout Vosters en 2x Davy Verbaant al op een 3-0 voorsprong. Kort na rust maakte Wout met ook zijn tweede treffer de 4-0. De teugels werden daarna wat gevierd, waardoor Bergeijk wel van de 0 af kon komen. In de 67e minuut maakte Samim Yusofi de 4-1 voor de bezoekers. In de blessuretijd wist invaller Luuk Kuijken ook nog de 4-2 te maken met een lage schuiver. Het slotakkoord was echter een magistrale boogbal van Yimo Bogaars die vanaf punt 16 de bal buiten bereik van Mats Burgmans in de verre kruising zag landen.

Geen enkel gevaar dus deze middag voor onze jongens. Behoudens een schot op de lat na de 4-1 en enkele kleine speldenprikjes hadden de mannen van Sven Verstappen niet veel in te brengen op Den Hoek. Pluspuntje voor Bergeijk na afloop was dat ze door het verlies van Unitas’59 via de nacompetitie nog voor klasse-behoud mogen strijden. Om zich te handhaven zal echter het onderste uit de kan gehaald moeten worden. Marc Post was met zijn hoofd al enigszins bij de nacompetitie en hield de op scherp staande Tuur de Laat, Melle Huijbregts en Nick Wouters buiten de selectie. Een gele kaart tegen Bergeijk zou een schorsing betekenen voor de eerste nacompetitiewedstrijd. Hun vervangers deze middag waren Lars Pijs, Mees van Veldhoven en Matt van Gompel. Alle drie kweten ze zich goed van hun taak. Lars als degelijks laatste man. Mees als rechtsback met tweede goede kansen om te scoren na goed mee te zijn opgekomen. En Matt als altijd hard werkende aanvaller, waar menig verdediger een lastige middag door heeft. Leuk deze middag was ook het debuut voor jeugdspeler Bram de Laat. Hij mocht na 74 minuten invallen en zo zijn eerste minuten in Reusel Sport 1 maken.

En daarmee zijn de competitie-kaarten volledig geschud. Maar is het seizoen nog niet voorbij! We gaan ons opmaken voor een hopelijk heerlijk toetje. Niet alleen voor het eerste elftal trouwens. Ook het tweede heeft een heel mooi seizoen gedraaid en is met 50 punten op een 3e plaats geëindigd. Daarmee pakken ze de periodetitel van kampioen Trinitas over en mogen ook zij gaan proberen om nog hogerop te komen. Te beginnen met een uitwedstrijd aanstaande zondag 4 juni tegen de nummer 12 van de Reserve Hoofdklasse: RKDVC 2. Mocht die pot gewonnen worden, dan volgt op 11 juni de finale tegen de winnaar van Zwaluw VFC 2 – WSC 2.

Het tweede nam afgelopen zondag overigens ook nog afscheid van trainer Ferry Jansen en speler Kevin van Limpt. Ferry trainde eerder al de JO19-1 en was de laatste 4 jaar trainer van het tweede. Kevin van Limpt speelde maar liefst 13 seizoenen in de selectie en speelde daarin meer dan 300 wedstrijden. Chapeau! Beiden werden hartelijk bedankt voor hun bewezen diensten. Ferry gaat er (definitief?) mee stoppen; Kevin gaat lager voetballen; hij heeft nog lang niet genoeg van het spelletje.

Waar het tweede dus aanstaande zondag al weer aan de bak moet, mag het eerste als hoogst geëindigde periodekampioen in 3D de eerste ronde overslaan in de strijd om promotie naar de 2e klasse en hoeven we pas op 11 juni weer de wei in. Bovendien mogen we om diezelfde reden ook een thuiswedstrijd spelen. Tegenstander wordt de winnaar van de wedstrijd op 4 juni tussen Rijen (zij eindigden op plaats 9 in de 2e klasse D) en Braakhuizen uit onze eigen klasse 3D van dit seizoen. Als we die winnen dan spelen we op 18 juni op neutraal terrein tegen de winnaar van Nieuwkuijk (de hoogste periodekampioen in 3C) tegen de winnaar van SC Gastel – RKDVC. Het volledige nacompetitieprogramma vind je ook op de website van amateurvoetbaleindhoven.

Kortom, genoeg reden om nog een paar weken naar mooie potten voetbal te gaan kijken. Spelers en staf van zowel 1 áls 2 hopen en rekenen op uw steun in deze spannende wedstrijdenreeks. Als de mannen er allemaal vol voor gaan, dan zit het er zeker in!

Ander nieuws