Reusel Sport/CoTrans neemt 3 punten mee uit Beers

Nadat de 1 april grappen allemaal gemaakt waren mocht Reusel Sport/CoTrans, na een verplicht weekje rust door het slechte weer, op zondag 2 april op bezoek bij Beerse Boys. ’s Morgens om half 11 vertrok de bus met de gehele selectie en een deel van de vaste supportersschare naar sportpark De Klep. Daar waren de voorbereidingen voor een zeer gezellige Elftalblijvenzittenmiddag al in volle gang. Want dat werd het met muziek van DJ Dave Bullens en een heus Stef Stuntpiloot toernooi zeer zeker. Maar de biertjes moesten eerst nog wel verdiend worden. Voordat het hoofdgerecht om half 3 werd opgediend mocht eerst het tweede het voorgerecht verzorgen. Die generale repetitie liep niet goed af voor de geelzwarten. Na een 4-0 achterstand binnen 25 minuten kwamen de jongens van Stefan Bogaars en Ferry Jansen voor rust nog wel terug tot 4-1. Na de rust zagen we door enkele wisselingen een heel ander tweede dat ook de 4-2 en 4-3 wist te maken. Met de gelijkmaker in het vizier viel kort daarop echter toch het doek doordat Beerse Boys de 5-3 maakte. Die klap kwam het tweede niet meer te boven. Het eerste daarentegen kwam in de hoofdmatch wel als winnaar uit de strijd. Een mooie en zeer aantrekkelijke strijd. Met flink wat kansen voor beide teams. De nieuwe nummer 2 van de ranglijst was over de gehele wedstrijd gezien de iets betere partij en won terecht met 0-1 door een doelpunt van Mathijs Bel in de 61e minuut.

De flink zonnige dag die was beloofd liet lang op zich wachten. Van het spel van het tweede kreeg je het vooral de eerst helft ook niet warm. En pas net voor rust van de wedstrijd tussen beide hoofdmachten vonden de eerste straaltjes hun weg tussen de wolken door. De mooie pot voetbal die beide teams op de mat legden was echter hartverwarmend. Dus zo erg was het wat langer wegblijven van de zon niet. De tweede helft werd wel onder een prachtige lentezon afgewerkt. Met dus voor Reusel Sport een mooi einde! Daar moest wel hard voor gewerkt worden. De eerste kansen waren voor de thuisploeg waar Lars van de Sande in de 4e minuut nog net niet bij een voorzet van Niels van Heerbeek kon. Maar in de 6e minuut wel. Een strakke voorzet van weer Van De Sande belandde bij de tweede paal voor zijn voeten. Lars schoot de bal voor een nagenoeg open doel faliekant naast.

In de 10e minuut liet Reusel Sport voor het eerst goed van zich horen. Met een knappe solo over links omspeelde Jorg Dickens handig 2, 3 man en kon vanaf de achterlijn voorgeven. De inzet van Wout Vosters daarop was te zwak en naast. Tien minuten later kreeg Reusel Sport een corner van rechts. De bal werd weggekopt en kwam terug bij Wout. Diens voorzet naar de tweede paal werd subtiel door Steef Vosters terug voorgezet. Nick Wouters kwam daarbij net te laat om binnen te tikken. Daarna was Beerse Boys weer aan zet. In de 22e minuut maakten Lars van de Sande en Niels van Heerbeek een exacte kopie van hun kunstje uit de 6e minuut. De kans was nu iets moeilijker en Lars schoot weer naast. Het spel bleef op en neer golven. Twee minuten later weer kopte Tuur de Laat een corner van links net over de kruising en tegen het half uur zagen we nog een hele mooie aanval van de CoTrans-boys. Nick Wouters kon in eerste instantie voorzetten vanaf de achterlijn. Die mondde uit in een corner. Nick kopte die goed in, maar zijn inzet kon op de lijn worden gered. Het laatste kwartier in de eerste helft was voornamelijk voor Beerse Boys. Met constant veel dreiging van hun aanvallers die goed vanuit het middenveld gevoed werden. Eén keer, aan het begin van dat kwartier, kwam daar een levensgrote kans uit voor Daan Mulders. Hij kopte een voorzet van links uitstekend in. Zo goed als die kopbal was, zo goed liet ook Brent van der Heijden zien dat hij kan keepen. Hij redde fabuleus! Net voor rust was er nog een kansje voor Jorg Dickens die mooi diep gestuurd werd. Beers-keeper Rob Wilborts was er echter op tijd bij. Met 0-0 floot Ton Verkoeijen voor de rust.

De Elftalblijvenzittenmiddag was inmiddels van start gegaan, waardoor het publiek niet meer in de kantine pastte. Met het net doorgebroken zonnetje was het echter ook goed toeven op het terras. Na rust begonnen beide teams wat rustiger aan de tweede helft. In de 53e minuut zagen we pas een eerste goede aanval. Die kwam dit keer uit het Reusel-kamp en had eigenlijk de 0-1 moeten zijn. Nick Wouters werd volledig vrij gespeeld en kon alleen op keeper Wilborts af. In plaats van bijvoorbeeld een geplaatste bal of een stiftje schoot hij de bal recht op de keeper. Daarna zagen we de wedstrijd weer veranderen in een prachtig op en neer golvend schouwspel met de beste kansen voor Reusel. Maar met ook gevaarlijke uitvallen van de roodwitte Beerzenaren. In de 56e minuut schoot Tuur de Laat een vrije trap net voorlangs. In de 57e minuut kopte Jannes Mulders voor Beers een vrije trap vanaf het middenveld in de lange hoek, maar kon de even zo lang Brent weer redding brengen. In de 61e minuut kwam de toch wel bevrijdende treffer voor Reusel Sport. Aanleiding was een aanval over rechts waar Mees van Veldhoven zijn maat Wout Vosters de hoek in stuurde. Diens voorzet leek weggewerkt te worden, maar Mathijs Bel kon een paar meter buiten de 16 de bal oppikken. Hij omspeelde handig een inkomende verdediger en werkte daarna pardoes af waarbij hij het leder kansloos voor keeper Wilborts in de linker onderhoek wist te deponeren: 0-1!

In de 64e minuut was Beers weer in de aanval. Laatste man Melle Huijbregts wilde een voorzet wegwerken, maar raakte de bal helemaal verkeerd waardoor die maar net voorlangs ging. Ruim een uur lang hadden beide teams al veel werk verzet. De vermoeidheid begon dan ook enigszins zichtbaar te worden. En daarmee nam het aantal kansen door iets meer onzorgvuldigheid ook af. Jorg Dickens leverde nog een mooi schot af in de 70e minuut wat makkelijk gevangen kon worden. In de 86e minuut testte de bij Beerse Boys ingevallen Teun Wanrooij Brent nog een keer vanaf 18 meter. Onze sluitpost pakte hem klemvast. De laatste kans was ook voor Reusel Sport en had eigenlijk nog de 0-2 moeten zijn. Invaller Frenk Hendrikx werd vrijgespeeld door Wout Vosters, maar zag zijn inzet op de keeper stuiten. Wout zelf kon nog oppikken, maar schoot de inmiddels moeilijk geworden kans voorlangs. Na 95 minuten floot de scheidrechter voor het einde. Het publiek had een mooie wedstrijd gezien. Het team van Hans Staps kon met opgeheven hoofd van het veld. Maar Marc Post was met zijn jongens inclusief matchwinner Mathijs Bel uiteraard het meest tevreden. Na de douche werd Stef Stuntpiloot nog menigmaal in stelling gebracht en maakten beide teams het nog tot in de late uurtjes gezellig!

Na het gelijkspel van Acht uit bij RKVVO (1-1) en de thuisnederlaag van Gestel tegen Wilhelmina Boys (0-1) ziet Reusel Sport zich met de inhaalwedstrijd tegen Gestel op 2e paasdag weer terug op de 2e plaats in 3D. Maar nu wel punten los: 1 op Acht, 2 op het gestegen Wilhelmina Boys en zelfs 5 op Gestel. Daarmee wordt die inhaalpot komende maandag op Den Hoek weer superbelangrijk. Bij winst kan immers een mooi gaatje geslagen worden naar die achtervolgers. Wij heten iedereen dan ook weer van harte welkom om onze jongens te komen aanmoedigen! Fijne Paasdagen!

Opstellingen
Beerse Boys: Rob Wilborts, Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk, Jannes Mulders (66′ Teun Wanrooij), Bram Gooskens, Koen Timmermans, Daan Mulders (73′ Joran Liebregts), Niels van Heerbeek, Lars van de Sande
Reusel Sport/CoTrans: Brent van der Heijden, Mees van Veldhoven, Melle Huijbregts, Tuur de Laat, Tom Dickens, Nick Wouters (82′ Hein Biemans), Steef Vosters, Mathijs Bel, Wout Vosters, Dirk de Koning (82′ Frenk Hendrikx), Jorg Dickens

Ander nieuws