Reusel Sport/CoTrans en Wilhelmina Boys in evenwicht op zwaar en glad veld

Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina Boys uit Best op het programma. De ploeg uit Best is vergelijkbaar met de thuisploeg: een grote jeugdafdeling met een selectie bestaande uit nagenoeg alleen maar spelers uit de eigen opleiding. De thuisploeg moest het stellen zonder aanvoerder Steef Vosters en zonder Nick Wouters. Twee belangrijke spelers die, als ze er wel bij zijn, hun ervaring ook tijdens wedstrijden goed laten gelden en aan de anderen tentoon kunnen spreiden.

De 15 spelers op het wedstrijdformulier kenden deze leeftijden: 1x 30, 1x 25, 3x 22, 2x 21, 2x 20, 3x 19 en 3x 18. Alleszins een jong team dus. Met per saldo weliswaar een stukje minder ervaring, maar wel met heel veel potentie. Een niet alledaags feit deze middag was dat de wedstrijd een internationaal tintje had. De uit het Belgische plaatsje Tensen afkomstige Davy Boodts was de leidsman. Hij bleek achteraf geen onbekende te zijn in Reusel. Jaren geleden heeft hij al eens onze JO19 – toen nog A-jeugd genoemd – gefloten.

Reusel Sport/CoTrans kwam het beste uit de startblokken en liet enkele fraaie en snel uitgevoerde aanvallen zien. Een opmaat naar de 1-0 die in de 20e minuut ook volgde. Topscoorder Dirk de Koning maakte die na een fraaie solo. Twee minuten later was het Tom Dickens die de stand op 2-0 bracht. Daarna kwam het spel meer in evenwicht. Vooral de twee Bestse buitenspelers waren constant gevaarlijk met hun voorzetten. In de 26e minuut resulteerde één van die voorzetten in een corner. Verdediger Leandra Rodrigues kopte de aansluitingstreffer fraai binnen en liet daarbij Reusel Sport/CoTrans doelman Paul Dijkmans kansloos. De volgende 20 minuten zagen we kansen voor beiden teams. Zo kopte Tuur de Laat een goede kans juist over. En werden ook de bezoekers nog eens gevaarlijk met een inzet van rechterspits Robby Baeten. Paul Dijkmans stond echter op zijn post. Met het rustsignaal in het vizier moest Reusel toch ook nog de gelijkmaker verwerken. Dit keer was het wel raak voor Baeten.

De tweede helft begon met de zelfde spelers. Wilhelmina Boys nam het heft in handen zonder echt gevaarlijk te worden. Bij Reusel Sport/CoTrans liet de van een langdurige blessure teruggekomen Matt van Gompel goed van zich horen. De snelle spits liet twee keer goed zijn hakken zien aan de Wilhelmina Boys verdedigers. De afronding daarna wierp helaas nog geen vruchten af. Scheidsrechter Davy Boodts was in de tweede helft een aantal keren niet helemaal goed bij de les. Met als belangrijkste gevolg dat ons een zuivere strafschop werd onthouden nadat onze spits vrij voor het Wilhelmina doel van achteren werd neergehaald. Achteraf legde hij uit dat hij het niet precies had gezien en er te ver van af stond.

In de 67e minuut kregen de Bestenaren een vrije trap op een gevaarlijke plaats. Maar ook nu redde Paul Dijkmans de inzet fraai. Even daarna kwam Frenk Hendrikx voor Matt van Gompel. Wilhelmina Boys wisselde Koen Leyten en Stijn van Riet voor Michael Koning en Bas Postuma. In de 76e minuut ging Stef Vervloet over links op de Reusels doelman af maar schoot over. In de 79e minuut was het gevaar aan de andere kant, maar kon de Wilhelmina Boys doelman de bal nog juist voor de lijn pakken. Bij de thuisploeg kwam Tijn van Dooren nog als vervanger voor Hein Biemans binnen de lijnen. Het spel bleef tot de laatste minuten onderhoudend op en neer gaan met snelle combinaties. Op zich knap gezien het zware en daardoor moeilijk bespeelbare veld. Na 5 minuten blessuretijd floot onze Belgische vriend voor het einde. Met de woorden “ah wel, ’t was ne zware pot”. Dat kon iedereen beamen.

De voor aanstaande zondag geplande uitwedstrijd tegen Budel gaat na het maandagavond door de KNVB genomen besluit niet door. Net als alle wedstrijden in de zogenoemde A-categorie.

Reusel Sport/CoTrans 2 behaalde een goede 2-3 uitoverwinning op RKVVO 3 en steeg daarmee naar de 2e plaats achter het ongenaakbare Best Vooruit 2. Kevin Wouters en Frenk Hendrikx (2x) zorgden voor de doelpunten. Ook de wedstrijd van het 2e gaat zondag niet door. Dat zou anders een wedstrijd van formaat zijn geweest tegen het naar de derde plaats verdrongen Emplina 2. Die bewaren we dan maar voor later.

Uitslagen 28 november
Reusel Sport/CoTrans 1 – Wilhelmina Boys 1 : 2-2
Reusel Sport/CoTrans 2 – RKVVO 3 : 3-2

Programma 5 december
Alle wedstrijden in de A-categorie, waaronder die van Reusel Sport 1, 2 en 3 gaan niet door.

Ander nieuws