Reusel Sport/ CoTrans 1 bekert verder

Reusel Sport/ CoTrans 1 nam het afgelopen dinsdag thuis op tegen de gasten uit Son en Breugel, SBC 1. Deze ploeg was ons niet onbekend omdat we deze vorig jaar ook in competitieverband hebben getroffen en daar zowel uit als thuis met 1-1 gelijk tegen hebben gespeeld.  Reusel Sport moest het dit keer doen zonder de geblesseerde Melle Huijbregts die aan het duel met onze Bladelse buren een enkelblessure heeft overgehouden en er dus enkele weken uit zal liggen. Voor de rest was de selectie voltallig.


Reusel Sport begon voortvarend aan de wedstrijd en nam meteen het initiatief. SBC daarentegen keek vooral de kat uit de boom en probeerde het de Reuselse aanval zo moeilijk mogelijk te maken door zeer compact te blijven spelen en te loeren op de counterkansen. Dit laatste werd meteen duidelijk toen na 8 minuten SBC er via de rechterkant vliegensvlug uitkwam en de goed keepende Brent van der Heijden een vlammend schot van de rand van het 16 meter gebied nog net weg kon boxen. Reusel was dus gewaarschuwd. Maar daarna was het toch weer vooral de beurt aan Reusel Sport waar Matt van Gompel in de 22ste minuut een mooie bal met een boogje over de keeper richting de kruising stuurde. Maar helaas trof die net de verkeerde kant van de lat. Niet snel daarna kreeg hij in de 25ste minuut opnieuw een kans toen hij uit een scrimmage in het strafschopgebied de bal voor zijn voeten kreeg maar niet genoeg richting mee kon geven waardoor de bal rustig voor het doel doorrolde. In de 27ste minuut was het dan eindelijk raak. Nadat het eerst schot nog door een verdediger van SBC geblokt werd, schoot Nick Wouters in 2de  instantie vanuit een lastige hoek de 1-0 binnen. Maar ondanks dat Reusel Sport continue de bovenliggende partij was, kwam SBC er af en toe toch nog gevaarlijk uit. Dit was ook het geval toen de spits van SBC via een steekpas richting de goal van Reusel Sport ging en Tuur de Laat ternauwernood de speler binnen het strafschopgebied kon afstoppen. Hierbij maakte Tuur wel een buiteling en viel daarbij (volgens de op zich goed fluitende scheidsrechter) met de hand op de bal en er volgde dus een strafschop voor SBC. De Reuselse keeper zat er weliswaar goed bij, maar kon niet voorkomen dat de bal via zijn vingertoppen hard en laag in de linkerhoek schoof waardoor de stand op 1-1 kwam. Blijkbaar was dit het gif wat Reusel Sport nodig had want nog geen 5 minuten later in de 45ste  minuut, werd Wout Vosters na een fraaie actie net binnen de rand van het strafschopgebied neergehaald en volgde er een strafschop voor Reusel Sport. Die werd deze keer onberispelijk ingeschoten door Marthijs Bel die daarmee op slag van rust de stand op 2-1 bracht.


De tweede helft ging Reusel Sport op dezelfde voet verder en bleef het de bovenliggende partij. Inmiddels waren Steef Vosters en Jorg Dickens in de kleedkamer achtergebleven en vervangen door Hein Biemans en Lars Peijs. Na 5 minuten diende zich alweer een kans aan voor Reusel Sport. Nick Wouters trok een lange rush langs de rechterzijde maar zag zijn schot nog net door keeper uit de hoek worden getikt. 3 minuten later was het dan toch echt raak. Wout Vosters draaide zich mooi weg bij zijn tegenstander en paste de bal naar de inlopende Job Dickens die met een schot de bal het laatste zetje gaf en de stand op 3-1 bracht.  Het verzet van SBC leek toen wel gebroken want nog geen 10 minuten na het derde doelpunt ronde Matt van Gompel een prima voorzet van Wout Vosters af en scoorde daarmee de 4-1. Blijkbaar was dit reden genoeg om nog een keer te wisselen want Matt van Gompel en Job Dickens verlieten het veld voor Yimo Boogaars en Dirk de Koning. En met nog 30 minuten op de klok ging het in een keer snel. In de 74ste minuut draaide Wout Vosters knap weg van zijn tegenstander na een mooie steekpass van Yimo Boogaars en liet daarmee de 5-1 aantekenen.  Nog geen 3 minuten later scoorde Dirk de Koning zijn eerste van de wedstrijd met een prachtig schot bijna uit stand op de rand van het strafschopgebied en zette de score op 6-1. 8 minuten later was het weer raak.  Tom Dickens haalde vernietigend uit maar zijn schot werd gekraakt door een SBC speler die daarmee de bal onbedoeld over zijn eigen keeper lobte 7-1. Even later een herhaling van het doelpunt wat we al eerder hadden gezien alleen was het nu Nick Wouters die van zijn tegenstander wegdraaide en daarmee Dirk de Koning bediende die daarmee zijn 2de van de avond binnen tikte 8-1. En niet dat SBC helemaal niets deed, want in de 89ste minuut moest Brent van der Heijden zich nog behoorlijk strekken om een mooi genomen vrije trap nog uit de kruising te tikken.  Maar toch was het beste er bij de tegenstander wel vanaf en kon Reusel Sport in de 90ste minuut nog één keer opstomen richting het doel van SBC en na een één tweetje tussen Yimo Boogars en Dirk de Koning tekende laatstgenoemde voor de 9-1 en daarmee zijn 3de doelpunt in één helft. Een onvervalste hattrick dus.

Al met al een vermakelijke avond en weer een ronde verder in het bekertoernooi.

Mvg de gelegenheidsreporter

Ander nieuws