Reusel Sport bezorgt SV Laar eerste verlies sinds dik 2 jaar!

In een fantastische pot voetbal, waarin alle ingrediënten zaten die het spelletje zo leuk maken, hebben de CoTrans-mannen afgelopen zondag met 3-2 aan het langste eind getrokken tegen een sterk SV Laar uit Weert, voorafgaand aan de start van de competitie getipt als één van de titelkandidaten. Met deze overwinning gaat Reusel Sport/CoTrans de boeken in als de club die een einde wist te maken aan de fantastische reeks van 57 wedstrijden waarin SV Laar niet verloor. Dat is een leuke bijkomstigheid voor ons, maar veel belangrijker is dat de ploeg van Marc Post een tweede nederlaag op rij heeft voorkomen. Een nederlaag die zo vroeg in het seizoen wellicht gezorgd zou hebben voor een fikse knauw in het moraal van de ploeg. Dat moraal heeft met deze fraaie overwinning nu echter een mooie boost gekregen. Onze jongens wisten zich na een lastig begin en vroege achterstand laat in de 1e helft te herpakken en nog voor rust op 2-1 te komen. De tweede helft werd er vervolgens ééntje om je vingers bij af te likken. Na een vroege rode kaart voor Tuur de Laat wisten we met 10 man op 3-1 te komen. Met een slotoffensief wist SV Laar, na 84 minuten ook, hetzij onterecht, tot 10 spelers gereduceerd, in blessuretijd nog wel de aansluitingstreffer te maken, maar verder dan 3-2 kwam de ploeg van coach Gioni Peluso niet meer.


Laar kwam goed uit de startblokken op deze zonnige zondagmiddag. In de 3e minuut al wist Jurre Neijnens op links onze 16-meter binnen te stormen en een voorzet af te leveren. Via een carambole ging de bal over de lat achter. Krap een minuut later was het wel raak voor de bezoekers. Jordi Beelen werd op links diep gestuurd en liet Melle Huijbregts zijn hielen zien. Zijn lage voorzet was niet subliem en leek door keeper Brent van der Heijden makkelijk opgeraapt te kunnen worden. Helaas echter liet Brent het leder weer los waarna de inkomende Jurre Neijnens er als de kippen bij was en simpel de 0-1 binnen kon tikken. Als een wervelwind trok SV Laar die eerste periode verder ten strijde. Door de vele positiewisselingen binnen de aanvalslinie, maar ook tussen de aanval en het middenveld konden onze jongens maar geen grip krijgen op de Weertenaren. Met stuk voor stuk goede voetballers in de gelederen, waarbij met name Stijn Jacobs het publiek regelmatig van zijn technisch vernuft liet genieten.

Tot ruim over het half uur was het credo voor de Reuselnaren tegenhouden en proberen vat te krijgen op de tegenstander. Alleen in de 12e minuut kreeg Frenk Hendrikx na goed doorzetten van Mathijs Bel de bal aangespeeld en kon hij alleen richting keeper Mike Betting die Frenk’s schot tot corner kon verwerken. Verder waren het vooral de mannen in oranje die het nodige machtsvertoon tentoonstelden. Door goed verdedigingswerk van onze jongens werden de meeste aanvallen echter op tijd gestopt of vonden de Laarnaren Brent op hun weg. Die liet deze middag twee gezichten zien. Een aantal keren redde hij op fantastische wijze of plukte hij voorzetten fraai uit de lucht. Anderzijds oogde hij soms wat zenuwachtig en belandden zijn uittrappen pardoes in de voeten van de tegenstander. Ook bij de 3-2 op het einde zag Brent er niet helemaal goed uit. Tuur de Laat pakte tijdens één van de vele Laar-aanvallen zijn eerste geel door een speler van SV Laar omver te trekken. Jordi Beelen kon in de 22e minuut opstomen en schoot maar net naast. Diezelfde Beelen kon in minuut 34 zo’n foute pass van Brent oppikken en inschieten. Gelukkig deed hij dat onzorgvuldig en ging zijn inzet ver over. Een minuut later kreeg uitblinker Stijn Jacobs een open piek op een voorzet van Jurre Neijnens, maar daarop redde Brent dan weer geweldig.


Gelukkig luwde de Weerterstorm na zo’n 35 minuten een stuk en wist ons middenveld met Hein, Steef en Mathijs langzaamaan meer grip op het spel te krijgen. Daardoor kon ook de aanvoer naar de spitsen gaan plaatsvinden. Jorg, Wout en Frenk hadden tot dan nog niet heel opvallend aanwezig kunnen zijn, maar dat veranderde. In de 39e minuut kon Wout een voorzet vanaf links inkoppen en moest keeper Betting die verwerken tot corner. Wout nam deze en onze boomlange Tuur timede perfect en kopte keihard via de grond raak in de kruising: 1-1. Drie minuten later volgde ook de 2-1. Dit keer kon Frenk zijn kwaliteit, heel hard kunnen lopen, weer eens laten zien. Op rechts was hij niet bij te houden en kon hij een perfecte voorzet geven op de inkomende Mathijs Bel die gedecideerd afwerkte. En zo werd de wedstrijd in een mum van tijd omgedraaid. SV Laar moest even slikken om zich goed te beseffen wat er gebeurd was. Maar kon zich net voor de rust nog wel een keer laten gelden. De vliegensvlugge Neijnens had de 2-2 op zijn schoen door alleen op Brent af te kunnen gaan. Met een opnieuw sublieme redding voorkwam onze goalie die gelijkmaker. Kort daarna brak de rust aan.

Drie minuten na de hervatting had het 3-1 moeten zijn. Frenk Hendrikx leverde een puntgave voorzet af vanaf rechts op Mathijs Bel. Die kon opvangen op de borst, goedleggen en geheel vrijstaand afwerken. Nu was Mathijs degene die onzorgvuldig was en over schoot. SV Laar zette in de tweede helft ook weer opnieuw aan. Tuur de Laat, ook in de eerste helft al even bij een klein opstootje betrokken, moest bij een aanval van Laar in de 50e minuut opnieuw aan de noodrem trekken. Scheidsrechter Jeroen Quinten uit Oirschot kon niet anders besluiten dan hem daarvoor met een tweede geel en dus rood te bestraffen. Oei… we moesten verder met 10 man met nog zeker 40 minuten te gaan. Als dat maar goed ging komen. Wat je vaak ziet is dat een ploeg toch niet echt kan profiteren van zo’n man minder. Dat was ook deze middag het geval. Onze jongens geloofden er in en zetten allemaal een tandje bij om het gemis van Tuur mee op te vangen. De strijd werd daardoor wel wat harder en heviger. Wat ten koste ging van de kwaliteit van het vertoonde spel. Kort na de rode kaart van Tuur liep ook Hein Biemans, onze nummer 4, tegen geel aan.


Net na het uur wisselde SV Laar haar eerste 2 spelers: aanvoerder en laatste man Nick Stroek en middenvelder Chadly Ouadi maakten plaats voor Yannick Op Heij en Rik Teunissen. En daarmee ging de ploeg uit Weert achterin 1 tegen 1 spelen. Een risico natuurlijk, maar het leidde wel heel snel tot opnieuw twee goede kansen op de 2-2. In de 63e minuut kon een goede aanval via een carambole op lumineuze wijze door onze verdedigers tot corner verwerkt worden. Een minuut later hadden we veel geluk toen Jordi Beelen een solo afwerkte met een keiharde knal buiten bereik van Brent die via onderkant lat en doellijn terug het veld in stuitte. Er zat overall wel wat meer evenwicht in de wedstrijd. Na deze goede kansen konden wijzelf weer even aan de aanvalsboom schudden. Zo kon eerst Jorg Dickens weer eens een mooie actie maken. Stijn van Meerwijk, de nummer 14 van SV Laar, legde hem neer en ontving daarvoor een gele kaart. Wessel Adriaens verliet in de 70e minuut het veld en werd vervangen door de kleine Leroy de Jager. Op datzelfde moment verruilden wij Frenk Hendrikx voor Davy Verbaant. Laatstgenoemde had het in de 20 minuten die hem restten lekker op zijn heupen. Vijf minuten na zijn invalbeurt werd hij diep gestuurd, maar nog onreglementair gestuit door Rens Spitters die daarvoor geel kreeg. Drie minuten daarna, we schrijven minuut 78, werd Davy op precies dezelfde manier diep gestuurd. Spitters moest zich nu inhouden en de snelle Verbaant laten gaan. De voorzet was perfect. De afwerking van de mee opgekomen Wout Vosters ook: 3-1 Reusel Sport/CoTrans!

De wedstrijd zou na deze goal nog 23 minuten duren. Wij begonnen wat tijd te rekken en dat frustreerde enkele Laar-spelers. En toen, na een duel tussen Wout Vosters en Philippe Schonkeren, de nummer 4 van SV Laar, gebeurde het. Na het duel trokken beide spelers wat aan elkaar. Scheidsrechter Quinten floot en presenteerde beiden een gele prent. Toen hij die vervolgens in zijn notitieboekje ging opschrijven verscheen er plotseling een rode kaart in zijn hand en ging hij op zoek. Tot verbazing van iedereen vond hij in diezelfde Philippe degene aan wie hij die kaart presenteerde. Consternatie alom natuurlijk, want Philippe had toch echt maar 1 keer geel gehad. Hevige protesten volgden, maar ook een gesprek met de assistent-scheidsrechter van SV Laar bracht de leidsman niet op andere gedachten. Teammanager Roel Beeren kon zich daarop ook niet bedwingen en liep het veld op, wat hem direct rood opleverde. Het bleef nog even onrustig, maar Schonkeren moest toch echt het veld verlaten. Onterecht dus.

Wat er nu precies mis is gegaan is in het ongewisse gebleven. Mogelijk heeft de scheidsrechter bij de gele kaart van Stijn van Meerwijk niet 14, maar 4 opgeschreven. Of heeft hij bij het geel van Hein Biemans de 4 aan de verkeerde kant genoteerd. Feit was dat in z’n boekje de 4 van Schonkeren de tweede keer 4 aan Laar-zijde was. Getergd door de gevolgen van deze administratieve fout zette SV Laar nog maar eens aan. In de 86e minuut mocht Stijn Jacobs een vrije trap nemen van zo’n 20 meter. Brent pakte het harde zwabberende schot klemvast. In de 92e minuut kon Jacobs opnieuw vuren. Nu kon Brent makkelijk vangen. De druk bleef en leidde in de 93e minuut tot de 3-2. Een voorzet werd niet goed door Brent verwerkt waardoor Rens Spitters van dichtbij de bal over de doellijn kon werken. Nog was het niet afgelopen. SV Laar bleef drukken, maar de koek was ook bij hen wel een beetje op. Bovendien kon Brent de hoge voorzetten heerlijk uit de lucht plukken en gevaar voorkomen.


In de 97e minuut mocht Tijn van Dooren invallen voor de moegestreden Jorg Dickens. Tijntje liet nog even zien hoe goed hij kan voetballen. Met een mooie solo mét panna kon hij vanaf rechts naar binnen trekken maar helaas geen eindstation bereiken. Het leverde hem wel de MOTM-titel op de voetbal.nl-app op. Het was een laatste stuiptrekking van onze jongens tijdens het slotoffensief van SV Laar waarin ook Nick Wouters nog geel pakte in minuut 99. Na 101 minuten klonk eindelijk het eindsignaal. SV Laar accepteerde de nederlaag gelaten. De blijdschap bij de geelzwarten daarentegen was groot. Een mooie zwaarbevochten overwinning die in de regio gezien zal worden. Heel lang genieten kan echter niet. Komende zondag mag Marc met z’n jongens op bezoek naar Brabantia. Deze ploeg heeft haar zinnen gezet op niets minder dan een kampioenschap om weer terug te keren naar de 1e klasse. Behalve dit en vorig seizoen verbleven ze daarin namelijk al een eeuwigheid. Na een gelijkspel in hun openingswedstrijd tegen Geldrop wonnen ze afgelopen zondag eenvoudig met 2-5 in en tegen FC Eindhoven AV. En daarmee bezetten ze de 3e plaats op de ranglijst; op koers voor dat doel. Jij wilt toch ook zien hoe we het er tegen hen van af gaan brengen? Tot zondag dan op Sportpark Strijp aan de Rijstenweg 1 in Eindhoven.

Opstellingen:

Reusel Sport/CoTrans: Brent van der Heijden, Mees van Veldhoven, Tuur de Laat, Melle Huijbregts, Nick Wouters, Steef Vosters, Mathijs Bel, Hein Biemans, Jorg Dickens (97′ Tijn van Dooren), Wout Vosters (90′ Lars Pijs), Frenk Hendrikx (70′ Davy Verbaant).

SV Laar: Mike Betting, Rens Spitters, Nick Stroek (61′ Rik Teunissen), Philippe Schonkeren, Chadly Ouadi (61′ Yannick Op Heij), Jurre Neijnens, Folkert van Gansewinkel, Stijn van Meerwijk, Jordi Beelen, Stijn Jacobs, Wessel Adriaens (70′ Leroy de Jager).

Ander nieuws