Reusel Sport bekert door na 0-4 winst in Mierd

In het verslag over de wedstrijd tegen Hulsel stond heel stoer dat we de volgende bekerronde met zekerheid wel zouden halen. Toen dat geschreven werd was uw verslaggever niet op de hoogte van het feit dat HMVV ook 2 winstpartijen in de pocket had en bij winst afgelopen zondag dus poulewinnaar zou zijn. Eigenlijk dus een iets te voorbarige aanname. Het blijft immers dat gekke voetbalspelletje waarin soms dingen – tegen alle verwachtingen in – gebeuren die je nooit voor mogelijk hebt gehouden. Het zinnetje zal, als ze het überhaupt gezien hebben, in elk geval onze blauw-witgekleurde buren uit Hooge Mierde van wat extra kracht hebben voorzien om te proberen deze middag voor een stunt te zorgen. Zover kwam het niet.

Al in de 2e minuut kwamen we op een 0-1 voorsprong door Dirk de Koning die van zo’n 20 meter vernietigend uithaalde. De mannen van Marc Post waren de rest van de wedstrijd heer en meester. Op enkele speldenprikjes van HMVV na was er de rest van de middag dan ook nauwelijks een vuiltje aan de lucht. Figuurlijk dan, want letterlijk viel er met de nodige regendruppels genoeg “vuil” uit de lucht. Het zorgde wel voor een bijna volle tribune. De overmacht van onze geel-zwarten kwam deze middag echter niet in de score tot uitdrukking. Zo makkelijk als ze er een week eerder invlogen bleef deze middag de teller steken op 4. Voor rust werd – op een afgekeurd doelpunt na in de 15e minuut – na die vroege treffer zelfs niet meer gescoord. De wil was er zeer zeker. Maar HMVV werkte kei- en keihard om treffers te voorkomen. En dat lukte verbluffend aardig. Dan zat er weer een been tussen en dan lag keeper Bas van Limpt weer in de weg. Vanuit Reusel Sport bekeken was er enerzijds regelmatig pech. Anderzijds was er soms net die scherpte niet en werd zo nu en dan best slordig gespeeld, met onnodig balverlies tot gevolg.

Toch waren er in de 1e helft alles bij elkaar 13 Reuselse aanvallen of afstandsschoten (uit vrije trappen) te zien. En kregen onze jongens ook nog eens 5 corners. Niet elke kans hoeft een goal te zijn, maar uit al die mogelijkheden dan maar 1 keer scoren is onvoldoende. HMVV kon daar slechts 4 aanvallende acties tegenover zetten in die eerste helft. Daarvan waren er twee redelijk gevaarlijk. En vooral die net voor de rust had zomaar de 1-1 kunnen betekenen. In de 44e minuut leed Nick Wouters, met veel teamgenoten vóór de bal, balverlies op het middenveld. Theun van den Borne pikte de bal op. En via Koen Smolders, Thijs van Gisbergen, Floran Veerman en weer Theun kwam de bal bij Roy van Strijdhoven die oog in oog kwam voor Brent van der Heijden kwam te staan. Zijn goede schot werd door Brent gestopt, maar kwam terug bij hem in de voeten. Het tweede schot volgde, maar Brent was al dichtbij en kon opnieuw tegenhouden, nu zelfs de bal klemvast houdend.

Noemenswaardige momenten na de 0-1 voor Reusel Sport waren als eerste de afgekeurde goal in de 15e minuut. Mees van Veldhoven stoomde vanuit zijn rechtsback-positie op en gaf een goed steekpassje op Wout Vosters. Die omspeelde zijn tegenstander, bereikte de achterlijn en zette voor. De bal werd binnengetikt voor 0-2, maar hij bleek net over de achterlijn te zijn gegaan. In de 25e minuut werd 2 keer kort achter elkaar een voorzet vanaf links gegeven. En twee keer werd de bal door HMVV weggewerkt in de richting van waar hij vandaan kwam. Bij een derde poging om tot een voorzet te komen botsen vervolgens Tom Dickens en Nick Wouters met de hoofden tegen elkaar. Een flinke bloedneus bij Nick en ook kleine schade in Tom’s gezicht waren het gevolg. Beiden moesten langdurig behandeld worden, maar konden gelukkig wel verder. In de 34e minuut zagen we een fraaie vrije trap van Wout van wel 30 meter. Keeper Bas redde even fraai tot corner. Twee minuten later zagen we Mathijs Bel met een één-tweetje over links zich vrij spelen. Zijn voorzet kwam net niet aan. En in de 40e minuut was het linker aanvaller Davy Verbaant die goed doorging. Zijn voorzet bereikte de op rechts vrijstaande Steef Vosters. Die op zijn beurt de bal voorzette. Die inzet werd door een HMVV-verdediger dan weer gestopt. In de 49e minuut vertrok Wout voor de zoveelste keer weer eens over rechts. Ook hier leek de voorzet met een waarschijnlijk doelpunt tot gevolg niet meer te voorkomen. Ware het niet dat in dit geval Devlin Hurley zijn lange stelten uitstak en de voorzet tot corner kon verwerken.

In de rust werd Nick Wouters (met pijnlijke neus) vervangen door Job Dickens. Waar na het begin van de wedstrijd al snel een doelpunt viel, was dat in de tweede helft opnieuw het geval. In de 48e minuut al ontving Dirk de Koning enkele meters voor de 16 de bal via Mees. Met een droge schuiver plaatste hij vanaf zo’n 18 meter de bal rechts onderin het hoekje. HMVV had in de eerste helft al veel energie verspeeld. Als dan zo snel de 0-2 valt, dan is het wel gespeeld. HMVV was de tweede helft helemaal niet meer bij machte om ook maar enigszins gevaarlijk te worden. Behalve in de laatste ongeveer 10 minuten toen het intussen al 0-3 was geworden. Die viel pas net daar voor in de 78e minuut. Een zeer goed genomen corner van Mathijs Bel belandde achterin voor het doel. Daar kopte Wout de bal terug voor waar Tuur de Laat klaar stond om 1,5 meter voor de doellijn de bal makkelijk in te kunnen tikken.

Voor die 0-3 waren er ook weer de nodige kansen voor Reusel te noteren. Niet zo veel meer echter als in de 1e helft. Een vrije trap vanaf rechts in de 57e minuut kwam bij Dirk terecht die keihard naast schoot. In de 63 minuut een vrije trap van Wout, ongeveer identiek aan die uit de 1e helft. Weer van zo’n 30 meter, weer fraai en weer fraai gehouden door de HMVV-doelman. Tussen deze kansen door wisselde HMVV: Roy van Strijdhoven maakte plaats voor Jakko Alserda. En na die kans voor Wout kwamen bij Reusel Bas Oomen voor de goed spelende Hein Biemans en Matt van Gompel voor Davy Verbaant in het veld. Matt op linksvoor. En Bas op rechtsback. Mees nam de plaats centraal rechts achterin van Steef Vosters over die zelf doorschoof naar het middenveld waar Hein Biemans speelde. Matt van Gompel kreeg in de 66e en 71e en 76e minuut goede kansen om een doelpunt te maken. Zijn vizier stond echter nog niet op scherp. Bij zijn laatste kans had Matt nog geluk: een voorzet van Dirk vanaf rechts na een prachtige steekbal van Steef kopte hij met een soort van snoekduik in. De bal miste het doel, maar Matt’s hoofd miste niet de doelpaal. Gelukkig was die kennismaking met het ijzer niet al te hard en liep Matt geen schade op.

Kort daarna volgde dus die 0-3. In de laatste 10 minuten liet Reusel de teugels verder vieren. Hierdoor zag HMVV kans om nog twee keer tot een aanval te komen en in de laatste minuut nog twee corners te krijgen. Dit begon in de 80e minuut met een kopbal die niet ver naast ging. In de 85e minuut ging Devlin Hurley goed door. Hij bereikte Rick van den Borne die al zo ongeveer in onze 5 meter te vinden was. Scheidsrechter Collin van Knegsel zag echer een lichte overtreding gemaakt worden wat het einde van die aanval betekende. Tussen deze aanvallen en de corners door was het nog 1 keer Reusel Sport dat naar voren ging. Met succes. Na de drie eerder gemiste kansen lukte het Matt van Gompel in de 86e minuut wel om te scoren. Een lage schuiver richting de linkerhoek kon nog wel door de keeper aangeraakt worden, maar niet tegengehouden. Daarmee kwam de 0-4 eindstand op het bord. De corners van HMVV leverden behalve een blessure voor Thijs van Gisbergen niets meer op. Na 91 minuten volgde het eindsignaal.

Komende zondag staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Thuis tegen PSV. Reusel Sport gaat de competitie met vertrouwen tegemoet. Tijdens de oefencampagne werden goede resultaten behaald. En het spel van onze jongens ziet er goed uit. Met alle respect voor Gloria UC, Hulsel en HMVV die toch duidelijk enkele maatjes te klein waren, werd in de aanloop naar deze eerste wedstrijd op dinsdag 20 september nog een laatste oefenwedstrijd gepland: tweede klasser Valkenswaard kwam in Reusel op bezoek. Met de 1-0 in de eerste helft door Mathijs Bel en 2-1 door Wout Vosters in de tweede helft werd ook hier de winst gepakt. Voorwaar een mooie prestatie en goed voor dat vertrouwen. Zondag gaan we zien of het vertrouwen ook omgezet kan worden in punten. Graag tot dan!

Ander nieuws