Reusel Sport 2 naar halve finale nacompetitie na goede overwinning op Gilze 2

Het eerste is uitgeschakeld in de nacompetitie. Maar Reusel Sport/CoTrans heeft nóg een troef in handen. Het tweede speelt namelijk ook nacompetitie. Zij gaan na een goed seizoen in de 1e klasse B, waarin ze als 2e eindigden, zelfs op voor een plekje in de Hoofdklasse. Dat zou een unieke prestatie zijn die nog niet eerder in de geschiedenisboeken van Reusel Sport kon worden bijgeschreven.

De eerste krachtmeting vond afgelopen zondag 2 juni plaats. Omdat het tweede de hoogste periodekampioen in de eindstand werd mochten ze thuisspelen. Tegenstander was het tweede van Gilze. Die eindigden als 4e in de 1e klasse A. Het werd een degelijke, goede overwinning voor het team van Stefan Bogaars. In de 16e minuut scoorde Teun van Korven. Drie minuten later mocht Bas Oomen vanaf de penaltystip de 2-0 inschieten. En in de 28e minuut werd een weergaloze aanval met succes afgerond door wederom Teun van Korven. Twee minuten later deed Gilze nog wel iets terug door een doelpunt van Sjoerd Diepstraten. Na rust liep het niet meer zo goed als daarvoor. Gilze had daarin ook wel een aantal periodes de overhand, maar kon dat niet omzetten in doelpunten. Het mooiste doelpunt viel in minuut 70. Tijn van Dooren knalde met een weergaloze poeier van zo’n 25 meter de bal in de linker kruising.


Een mooie overwinning dus. En die smaakt ook naar meer. Komende zondag gaan de jongens proberen om de finale te bereiken die op 16 juni op neutraal terrein zal worden gespeeld. Om daar te komen zal er gewonnen moeten worden van RKVVO 3. Die “3” doet vermoeden dat dat op voorhand een makkie zou kunnen worden. Maar niets is minder waar. RKVVO 3 eindigde boven Gilze 2 in de competitie en rekende afgelopen zondag met maar liefst 0-3 af tegen EFC 2, die afgelopen seizoen in de hoofdklasse speelden. Van enige onderschatting mag dan ook geen sprake zijn! Mochten ze het er goed vanaf brengen, dan mogen ze het een week later opnemen tegen de winnaar van hoofdklasser JEKA 2 (zij schakelden klassegenoot RKDVC 2 uit met 3-0) tegen klassegenoot Oirschot Vooruit 2 (die wonnen met 0-1 bij Hilvaria 2). Maar eerst dus maar eens komende zondag tegen de mannen uit Oers. We nodigen iedereen uit om het tweede mee aan te komen moedigen!!

Ander nieuws