Reusel Sport 2 gaat op voor promotie naar de Hoofdklasse!

Op zondag 16 juni 2024 gaat het 2e op het sportpark van FC Tilburg proberen hoofdklasser JEKA 2 te verslaan. Als dat lukt promoveren ze naar de hoofdklasse. In ons vorige artikel werd nog vermeld dat die prestatie nooit eerder behaald werd. Dat blijkt niet waar te zijn. Het tweede heeft in elk geval al 2 keer eerder hoofdklasse gespeeld. Beide keren hielden ze dat 1 seizoen vol. Dat neemt niet weg dat het behalen van dit niveau nu niet alsnog een meer dan uitstekende prestatie zou zijn. Het tweede mag deze finale spelen na een mooie overwinning afgelopen zondag op RKVVO 3. Zij werden, evenals Gilze 2 vorige week, met 4-1 verslagen.

In een tamelijk gelijk opgaande eerste helft kregen beide teams aardig wat kansen om de score te openen. Reusel Sport 2 had wel veel meer balbezit, maar RKVVO loerde op de counter. Een hoekschop in de 29e minuut voor de bezoekers belandde pardoes via een Reusels hoofd in het doel: 0-1. Nog voor rust echter werd orde op zaken gesteld. In de 37e en 39e minuut werden twee goede aanvallen beiden afgerond door Job Dickens, waardoor de ploeg van Stefan Bogaars met 2-1 de rust in ging.


Na rust zette RKVVO 3 de druk er even flink op. Maar goed verdedigingswerk van onder andere Teun van Korven en Jens van den Borne zorgden ervoor dat doelpunten uitbleven. Het middenveld werd gecontroleerd door Hein Biemans en Job Dickens. Na een klein kwartiertje werd de druk wat minder en konden de geelzwarten weer wat meer aanvallend gaan opereren. Dat leverde in de 64e minuut een geweldige 3-1 op door Yimo Bogaars. Vanaf links kapte hij zijn tegenstander uit en deponeerde hij van grote afstand de bal met een geweldige poeier in de kruising bij de tweede paal. Daarmee was het verzet van de Oerlenaren wel gebroken. In de 71e minuut deed spits Kevin Wouters er nog een schepje bovenop door de zoveelste goede voorzet van Frenk Hendrikx eenvoudig af te ronden. De laatste 20 minuten werden beheerst uitgespeeld. In zo ongeveer de laatste minuut liet goalie Jeroen Gerats ook nog eens een fantastische redding zien toen een RKVVO’er alleen op hem af kwam en de bal in de verre hoek schoot.


Al met al een meer dan terechte overwinning en daarmee plaats in de finale. Die wordt komende zondag 16 juni gespeeld, op neutraal terrein. In overleg met JEKA is gekozen om de wedstrijd te spelen op het terrein van FC Tilburg aan de Spoordijk nummer 30 in Tilburg. In verband met het EK is de wedstrijd vervroegd naar 11:00 uur. Hierbij doen we een oproep aan alle fans om te komen kijken naar deze spannende tweestrijd met een hopelijk positief resultaat! Tot zondag!!Ander nieuws