Reusel Sport/CoTrans

Regio Cup gaat alsnog door! Sportpark blijft (beperkt) open!

Laatst bijgewerkt op 1-6 om 22:30 uur

Op 24 mei meldden we nog dat het sportpark per 1 juni zou sluiten. Op de toen gemaakte afspraken waren twee uitzonderingen mogelijk. Er vinden nog een aantal afsluitende activiteiten plaats waar een deel van het sportpark sowieso al voor open zou blijven. De andere uitzondering zou zijn het alsnog doorgaan van de KNVB Regio Cup. De kans daarop leek toen nog erg klein. Maar niets blijkt minder waar. Nadat Mark Rutte vrijdagavond zijn persconferentie gaf, zat de KNVB mail over het doorgaan van de Cup diezelfde avond nog in onze mailbox. De KNVB publiceerde hiervoor dit artikel.

Via de diverse Whatsapp-groepjes is het nieuws afgelopen zaterdag direct gedeeld met de leiders en de teams
De komende 4 zaterdagen wordt er dus toch nog gevoetbald. Helaas gaat de Regio Cup niet door voor de O19-teams. Onze regering besloot jammer genoeg dat het tot en met de O17 mocht. De O19 mag nog wel onderling een wedstrijdje spelen. Omdat het besluit over het wel of niet doorgaan zo lang uit is gebleven waren er intussen wel al een aantal andere activiteiten gepland zoals bootcamps voor alle jeugdteams bij De Spartelvijver, een dagactiviteit in plaats van de gebruikelijke kampen voor de O8 t/m O13 en een “frietje-to-go” voor alle jeugdleden. Die gaan ook allemaal nog gewoon door. Daar waar die nu gaan knellen met de geplande Regio Cup wedstrijden gaat de werkgroep jeugd die activiteiten nog herplannen/verplaatsen. En zo wordt het toch nog een mooie junimaand voor onze jeugd.

Weer voetballen? Dan ook weer trainen!
Omdat er weer / toch nog gevoetbald mag worden, mag er in de maand juni ook nog getraind worden. De teams moeten uiteraard hun laatste tactische en technische kunsten nog wel kunnen oefenen voordat ze die op de zaterdag ten toon gaan spreiden in die wedstrijden. Voor de trainingen en wedstrijden zijn alleen de velden 4 en 5 en de F-veldjes beschikbaar. De rest van de velden gaat alvast in onderhoud.

Ook de senioren mogen nog trainen
Het koste wel even wat moeite in de afstemming met Stibex. Maar uiteindelijk hebben we ook een akkoord dat de senioren op de donderdagen in juni nog mogen trainen. Ook voor hen geldt dat dat alleen nog kan op veld 4, 5 en de F-veldjes.

Voor meer informatie over de Regio Cup kun je ook terecht op www.knvb.nl/regiocup
De kleedkamers gaan hierbij ook weer open en er kan ook gedoucht worden. En ook (het terras voor) de kantine gaat weer open. Dit alles wel nog met de nog steeds geldende regels rondom Corona. We verzoeken iedereen zich hier goed aan te houden; voor je eigen gezondheid en die van anderen. Helaas is publiek bij deze wedstrijden daarom ook nog niet welkom. Kijk in bovenstaande link voor meer veelgestelde vragen rondom deze wedstrijden.

Het wedstrijdprogramma is maandagavond laat bekend gemaakt
Bij het lezen van dit bericht kun je het dan ook terugvinden op onze website en natuurlijk in de voetbal.nl app. Maar let op: maandagavond is er nog deze aanvullende mail van de KNVB verschenen:

Afgelopen dagen hebben wij er hard aan gewerkt om het wedstrijdprogramma zo optimaal mogelijk te maken voor de verenigingen. Helaas hebben wij de afgelopen dagen ook terugtrekkingen ontvangen. We hebben nog niet alle terugtrekkingen kunnen verwerken. Dat betekent dat er vanavond een programma wordt gepubliceerd, waar mogelijk nog teruggetrokken teams van jouw vereniging in staan. We willen je vragen om dit niet gelijk morgenochtend te melden, omdat deze terugtrekkingen de komende 24 uur nog verwerkt worden en er anders mogelijk zaken langs elkaar heen gaan. We informeren alle verenigingen als het definitieve wedstrijdprogramma klaar staat, we verwachten dat dat uiterlijk woensdag as. het geval is.

Het programma is dus nog enigszins onder voorbehoud. We weten op dit moment niet of bij een wedstrijd waarbij een teruggetrokken vereniging(steam) betrokken is ook altijd nog een vervangend team wordt ingedeeld. Houd het programma dus goed in de gaten de komende dagen.

We wensen iedereen nog een mooie junimaand toe!

Ander nieuws