Reusel Sport/CoTrans

Praotshow met voetbalverhalen over het voetbal in Reusel

In de VURSTELLING van de Heemkunde Werkgroep Reusel (HWR) staat momenteel Reusel Sport tentoongesteld ter bezichtiging. Een prachtige tentoonstelling. Meestal zeggen plaatjes meer dan praatjes, maar dat is nu toch even anders. Voetbal moet je beleven. De verhalen moet je horen. Het liefst van degenen die er zelf bij waren. En dat gaan we doen. Samen met de Heemkunde gaan we de eerste “Praotshow” houden. U leest er meer over in dit artikel.

De praotshow belooft een hele leuke avond te gaan worden. Met verhalen en anekdotes over het voetbal van nu, maar vooral ook over toen. Want voetballen is toch wel een stuk van ons cultureel erfgoed. Zeker in Reusel waar het in 1938 allemaal begon. En waar al vele jaren lang een kleine 10% van onze bevolking lid is van de voetbalclub. Sinds dat begin lang geleden is er ontzettend veel gebeurd en daar valt heel veel over te vertellen. Het idee voor de praotshow kwam van de HWR als uitbreiding op de nu lopende tentoonstelling. Als je weet dat heemkunde het onderzoeken van de eigen leefomgeving betekent, dan is voetbal met recht een onderwerp dat door hen belicht mag worden. Want: zonder-heem-kun-de-nie!

De exacte inhoud van de avond is nog niet bekend. Maar de bedoeling is dat het een luchtige show met verhalen wordt, waar veel bij gelachen kan worden. En waar misschien toch ook wel even een serieus onderwerp langs zal komen. Een aantal echte Reuselnaren zal hun voetbalbelevenissen in woord en gebaar delen met het publiek. Dat daarbij zelf ook uitgedaagd wordt om hun kant van het verhaal of net dat andere verhaal over dat onderwerp te vertellen. De onderwerpen hoeven niet binnen de lijnen te blijven.

Uw presentator deze avond is Jürgen van Veldhoven. Hij zal de avond aan elkaar praten en proberen bij de gasten en het overige publiek het beste naar boven te halen. Ook is er ruimte voor amusement ingepland: Arie Schoofs zal als lid van de OBEH, “Ongeluk Bij Eerste Hulp” komen vertellen over zijn belevenissen als eerste hulpverlener.

Wanneer? Wat? Hoe laat? Hoe aanmelden
De praotshow vind plaats op dinsdagavond 14 maart 2023. De warming up start om 19:15 uur en om 19:30 uur trappen we af voor de eerste helft. We spelen een volledige wedstrijd van 2 keer 3 (praot)kwartier met daar tussenin de rust. Afhankelijk van de verhalen spelen we misschien ook nog wel een verlenging! Plaats van handeling is de ruimte waar De Vurstelling nu gehouden wordt: in het gemeentehuis in de ruimte van de HWR, waar u via de ingang van de bibliotheek komt. Wilt u hier bij zijn? Wees dan snel, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan door een mail te sturen naar secretaris@heemkundereusel.nl. Per e-mailadres kunnen maximaal 2 personen zich opgeven. Vermeld duidelijk de naam of namen van de personen die aanwezig zullen zijn. U krijgt een reserveringsnummer teruggemaild. Neem dat op de avond zelf mee. De entree is gratis inclusief een kopje koffie of thee. Een vrijwillige bijdrage is super!

Ander nieuws