Reusel Sport/CoTrans

Overlijden Will Basemans

Met grote verslagenheid namen wij op vrijdag 5 februari 2021 kennis van het overlijden van Will Basemans, voormalig eigenaar van Basemans schoenen in de Bakkerstraat waar dochter Carolien al flink wat jaren de scepter zwaait. Helaas mocht Will de 81 net niet meer aan tikken en stierf hij na een kort ziekbed op 3 februari 2021. Basemans Schoenen is één van onze stersponsoren. Inmiddels ook door Carolien, maar jarenlang vertegenwoordigd door Will. We hebben dan ook een speciale band met hen als bedrijf. En hebben die zeker met Will in het bijzonder. Will was op een positieve manier enorm betrokken bij het wel en wee van onze vereniging. Hij had het altijd goed met ons voor. En dat begon al heel lang geleden.


In 1970 kwam de eerste Doelbewust uit, ons vroegere clubblad. Behalve het nieuws over het voetbalgebeuren was dat natuurlijk een uitstekende manier voor (lokale) bedrijven om reclame te maken. Wat voor de club weer guldens in de kas bracht. Sinds 1967 had Will de zaak van zijn vader overgenomen. En hij had er wel oren naar om via een advertentie wat meer naamsbekendheid te krijgen. En zo werd Basemans Schoenen zo ongeveer de eerste die hiervoor met ons in zee ging. Toen is onze relatie begonnen. Om vervolgens nooit meer te eindigen. En inmiddels genieten we er dus al ruim 50 jaar van! Dat is prachtig. En Will heeft daar al die tijd een grote rol in gespeeld. Met het hart op de juiste plaats snapte hij als géén ander dat sponsoring ook een kwestie van gunnen is. En dat zij er waarschijnlijk geen 100 paar extra schoenen door zouden verkopen.

Na die jarenlange sponsoring in het clubblad en later prijkend op de shirts van menig jeugdteam werd Basemans in de aanloop naar het seizoen 2017/2018 één van onze stersponsoren in het nieuwe sponsormodel waarmee we toen startten. Samen met CoTrans, Only for Men en The Bakery gingen we een nieuwe weg in. Sindsdien hangt het bord van Basemans trots aan de hoofdtribune. En prijkt(e) de naam Basemans prominent op de website, op een bord op het pannaveldje, op de coachjassen, op de tassen van het eerste en op de mouw van de shirts van het eerste. Bovendien ging en gaat het sponsoren van een jeugdteam ook nog altijd door. Delen van deze uitingen zijn alweer verdwenen en/of anders ingevuld. Maar de betrokkenheid bleef. Will vond het allemaal prachtig en was zeer vereerd als hij weer eens bij een derby-lunch werd genodigd.

Ondertussen trad dochter Carolien steeds vaker ook mee op de voorgrond. De gezondheid van Will ging beetje bij beetje achteruit en het wilde dan ook soms niet meer zo gemakkelijk. Carolien heeft met vader Will echter een uitstekende leermeester gehad. Will’s laatste kunstje voor Reusel Sport waren de sjaals. Zijn sjaals. Sinds september 2020 zijn ze in de omloop gekomen. En nog altijd verkrijgbaar. Op initiatief van Will zelf werden de gesprekken hierover gestart en was het in een mum van tijd geregeld.

En toen sijpelde daar kort geleden dat eerste signaaltje naar ons toe door: het zou niet goed gaan met hem. En wat we vreesden werd ook bewaarheid: het ging echt niet goed. Daarna is het met de snelheid van een achtbaan gegaan en heeft Will ons op 3 februari helaas verlaten. Namens het bestuur en alle leden wensen we Miek, Elisabeth en Sjak en hun kinderen en Carolien en Ronald enorm veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. We hopen, maar zijn er ook van overtuigd, dat zij de kracht kunnen vinden om samen door deze moeilijke periode te komen. De herinneringen aan Will zullen bij hen én bij ons een heel mooi plekje in onze harten krijgen.

Bestuur Reusel Sport/CoTrans

De afscheidsdienst voor Will vind plaats op dinsdag 9 februari om 11:00 uur in de kerk in Reusel. Door Corona moet het helaas een afscheid in besloten kring zijn. De afscheidsdienst kan worden gevolgd via www.sintclemens.eu/kerk-tv.

Ander nieuws