Reusel Sport/CoTrans

Overlijden Gerrit alias Boer van Gompel

Afgelopen donderdag bereikte ons het droevige bericht dat ons oud-lid Gerrit van Gompel op 89-jarige leeftijd is overleden. Gerrit is in Reusel beter bekend als Boer van Girte Marte, of gewoon Boer. Een duizendpoot is van ons heen gegaan.

In de jaren tachtig heeft Reusel Sport mogen genieten van Boer. Van 1982 tot 1987 is hij bestuurslid geweest. Daarmee heeft hij bijgedragen aan het organisatorische wel en wee van de vereniging. Ook is Boer midden jaren tachtig een aantal jaren leider geweest van Reusel Sport 3, waar toen Frans Lavrijsen (Mina Koek) als trainer de scepter zwaaide.

Deze twee activiteiten zijn echter maar een heel klein topje van de enorme ijsberg aan activiteiten die Boer in zijn zeer actieve leven heeft ondernomen. Zelf boeren met broer Jos en later met de zonen Martien en Johan waaraan ze het boerenbedrijf in 1998 overdroegen. Vanaf 1975 meer dan 25 jaar bestuurder van de Vereniging van Telersbelangen Nestlé, waarvan 13 jaar voorzitter. Vanaf 1988 jaren namens de NCB bestuurslid en voorzitter van een flink aantal aan de agrarische sector verbonden organisaties en commissies, op regionaal en later zelfs ook landelijk niveau. Ook heeft hij nog de studiegroep Akkerbouw kring de Kempen mee opgericht en is hij voorzitter geweest van de jagersvereniging St. Hubertus. Alsof dat nog niet genoeg was ging hij ook nog eens de politiek in. Van 1986 tot 1997 was hij raadslid namens Roep 70, het latere CDA.

In 1998 stopte Boer met al die activiteiten en kon hij samen met vrouw An, waar hij uiteindelijk ruim 60 jaar mee is getrouwd, gaan genieten van zijn vele hobby’s en meer tijd besteden aan zijn kinderen en kleinkinderen. Dat hebben ze samen nog ruim 20 jaar kunnen doen. De ouderdom liet de laatste jaren echter steeds duidelijker zijn sporen na. Nadat vrouw An eind juli overleed overkwam 10 dagen later Gerrit hetzelfde. Samen kijken ze nu vanuit de hemel naar het fantastische leven dat ze hebben gehad.

Voor deze tekst is voornamelijk geput uit het prachtige levensverhaal van Gerrit en An. Het volledige verhaal kunt u lezen op de site van de Heemkundewerkgroep Reusel.

Het afscheid van Boer vindt plaats op 10 augustus 2020. In verband met het Corona-virus is dat alleen voor genodigden en is de informatie hierover van onderstaande rouwkaartafbeelding verwijderd.

Namens Reusel Sport wensen wij familie, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Ander nieuws