Opnieuw verlies tegen feller NWC

Onze hoofdmacht is er afgelopen zondag opnieuw niet in geslaagd punten te pakken tegen NWC uit Asten. Al vrij snel na de aftrap werd duidelijk dat het een moeilijke middag zou worden. Weer. NWC lijkt een soort van “angstgegner” te zijn voor Reusel Sport. We krijgen maar geen vat op de stugge, goed georganiseerde verdediging van de Astenaren die ook nog eens een paar levensgevaarlijke spitsen rond hebben lopen. De goede reeks die ingezet was kon daardoor na een weekje vrijaf helaas niet doorgezet worden.


Binnen een kwartier na de aftrap stond het al 0-1 zondag. Dat was enerzijds wel een beetje een geluksgoal. Maar anderzijds ook de verdienste van de felheid waarmee NWC aan de wedstrijd begon. In alle linies zat men er kort op en werden nagenoeg alle duels door een oranjehemd gewonnen. Dat resulteerde in een aanvallend gevaarlijk NWC dat al snel enkele corners afdwong. In de 13e minuut werd een eerste gevaarlijk bij de eerste paal ingebrachte corner van Jip de Jong nog tot nieuwe corner verwerkt. Die werd op exact dezelfde manier genomen. Dit keer probeerde Davy Verbaant de bal bij de eerste paal weg te koppen. Maar dat ging mis. De bal schampte slechts zijn kruin en caramboleerde daarna via de rechterhand van keeper Brent van der Heijden zo het doel in.


NWC had opnieuw een vroege voorsprong te pakken. Leunend op hun felheid en goede verdediging gunden ze ons daarna vaak en veel de bal. Maar hoe hard onze jongens ook werkten, gevaarlijk werden ze in de eerste helft nauwelijks. Zodra er enig gevaar van de geelzwarten dreigde werd goed ingegrepen om dat snel de kop in te drukken. Wat overbleef in de eerste helft waren 4 corners die geen gevaar opleverden, een schietkans voor Wout Vosters na een voorzet van Frenk Hendrikx vanaf links waarbij keeper Gijs Brüsewitz goed optrad en vlak voor rust een schietkans voor Jorg Dickens die heel hoog over ging. NWC zette daar een paar gevaarlijke counters tegenover die echter ook geen gevaar meer voor het Reuselse doel opleverden.


In de rust werd Davy Verbaant vervangen door Matt van Gompel. Davy had zijn dag niet. Maar hij was zeer zeker niet de enige die zo’n verwijt gemaakt kon worden. Het publiek had een zeer matige eerste 45 minuten gezien. Maar het was nog maar 0-1, dus alle tijd om dat recht te zetten zou je denken. Niets was minder waar. De eerste 10 minuten probeerden we er wel doorheen te komen. Een vrije trap van Wout Vosters ging ver voorlangs en een uitgelezen mogelijkheid voor Dirk de Koning in de 55e minuut werd door Brüsewitz – die zich daarvoor wel volledig moest strekken – goed gestopt. NWC ging tevreden verder met wat het in de eerste helft ook deed: fel op de bal zitten en gevaar direct de kop indrukken. Stevige duels werden daarbij niet geschuwd wat Daan van Gansewinkel in de 65e minuut een gele kaart opleverde in een verder overwegend sportieve wedstrijd.


Kort na die gele kaart kreeg Nick Wouters een moeilijke kans. Een voorzet uit een vrije trap van Wout Vosters kon hij slechts met “zijkant hak” richting het doel dirigeren, maar die inzet kon makkelijk gepareerd worden. Nog een gele kaart later voor Mees Janssen wisten we opnieuw een goede aanval uit de hoed te toveren, nu vanaf rechts. De bal glipte door de spelerskluwe voor het doel en kwam op links terecht voor de volledig vrijstaande Steef Vosters. De aanvoerder, bekend om zijn anders zo strakke schoten, raakte het schiettuig dit keer finaal verkeerd waardoor het huizenhoog over ging. Toch best wel wat kansjes dus, maar zonder succes. NWC daarentegen loerde constant op de counter en was daarmee in de 77e minuut in één van hun spaarzame aanvallen succesvol. Jip de Jong ging op links door en had een piekfijne voorzet op de schoen waar goalgetter Mees Janssen wel raad mee wist. Hij kopte dan ook onberispelijk de 0-2 binnen.


Een stuk eerder was de hoop op 3 punten al enigszins veranderd in alleen nog hoop op een gelijkspelletje. Met die tweede treffer verdween ook die als sneeuw voor de zon. In de 85e minuut weerhield verdediger Ruud Leenen Mathijs Bel nog van scoren door een inzet van heel dichtbij met zijn linkervoet vlak voor de doellijn te redden. Die aansluitingstreffer had mogelijk nog voor wat hachelijke laatste minuten voor het Astense doel kunnen zorgen. Het bleef bij 0-2 en daarmee was NWC de terechte winnaar deze middag. Volgende week mogen we uit naar ZSV in Deurne. Op sportpark De Kranenmortel zullen onze jongens weer alles in het werk stellen om 3 punten mee naar huis te nemen, opdat de strijd om de 2e periode en een mooie eindklassering levend blijft. In Reusel kon het voor ons totaal onbekende ZSV ons nog op 1-1 houden, dus dat weer het onderste uit de kast nodig zal zijn staat vast! Graag tot dan.


Opstellingen

Reusel Sport/CoTrans:
Brent van der Heijden, Steef Vosters, Melle Huijbregts, Tuur de Laat, Nick Wouters, Jorg Dickens, Mathijs Bel, Wout Vosters, Frenk Hendrikx (85′ Lars Pijs), Dirk de Koning, Davy Verbaant. (46′ Matt van Gompel).

NWC:
Gijs Brüsewitz, Sander van den Eijnde, Martijn Henst, Ruud Leenen, Menno Janssen, Tim van Dijk (73′ Martijn Ghielen), Douwe Hurkmans (78′ Robin Rijnders), Mark Bosch, Jip de Jong (78′ Leon van den Bosch), Mees Janssen, Daan van Gansewinkel (83′ Damon Claessens).

Ander nieuws