Opnieuw verlies in de slotfase: 1-2 voor Unitas’59

Na het gelijkspel tegen SBC op paasmaandag, kregen we nu Unitas’59 uit Eindhoven op bezoek. Ook voor het tweede was Unitas’59 de tegenstander. Zij gaven tijdens het voorgerecht om 12:00 uur net als tegen SBC weer het goede voorbeeld door met 5-0 te winnen via doelpunten van Dirk de Koning (3x) en Yimo Bogaars (2x). Helaas kon het eerste tijdens de hoofdmaaltijd ’s middags dat goede voorbeeld niet volgen.

Vol goede moed begonnen beiden teams aan hun wedstrijd. Het eerste kansje was in de tiende minuut aan onszelf besteed: een afstandsschot van Steef Vosters werd door de Unitas doelman Job de Groot tot corner gewerkt. In minuut twintig begon Wout Vosters een solo langs 7 personen maar strandde toch weer op de keeper Job de Groot. In minuut 27 kwam Tuur de Laat vrij voor de Unitas doelman. Die gooide zich met veel risico voor de bal én voor Tuur. Daarmee voorkwam hij wel een doelpunt, maar moest hij zich ook met een blessure laten vervangen. Ozan Gurleg kwam hem vervangen. Tuur kreeg voor zijn actie een gele kaart. In de 35e minuut kreeg Unitas een corner van links. En corners zijn niet het favoriete recept van onze achterhoede. Ook dit keer bleek dat weer. De scherp genomen hoekschop, feitelijk pas de eerste kans voor Unitas, werd door Dominic Drijver knap binnengekopt. Met die 0-1 achterstand leken we de rust in te gaan. Ware het niet dat de steeds beter in vorm komende Wout Vosters in de blessuretijd van de eerste helft op fraaie wijze gelijk maakte. Vanuit een moeilijke positie enkele meters voor de achterlijn en net iets binnen de 16 verraste hij iedereen met een hard maar zeer bekeken schot. Een fijne opsteker!

In de tweede helft was de eerste kans voor Unitas toen de bal in de 49e minuut juist naast ging. Unitas deed er een schepje bovenop en bepaalde het spel in deze fase. Beide teams brachten wat wissels maar het spel werd er daarmee niet echt beter op. Unitas probeerde het met diverse uitvallen. Onze verdedigingslinie hield echter goed stand en ook Er Hao van Dommelen liet zich enkele malen gelden met een paar puike reddingen. Achterin hield Unitas een extra mannetje als steun voor de jeugdige keeper die nauwelijks een bal te verwerken kreeg. Daar hadden we wel wat beter van kunnen en moeten profiteren. Corners kregen we bij de vleet, maar echt gevaarlijk werden we jammer genoeg niet meer. Wout kreeg in de 75e minuut nog een goede kans toen hij van dichtbij over schoot. De bezoekers verdedigden sterk en probeerden met uitvallen de winnende treffer te maken. Tot overmaat van ramp lukte dat uiteindelijk ook nog. Drie minuten voor tijd was het Nick Meeuwissen die fraai de 1-2 binnen kopte. Weer een beslissend doelpunt dus in de laatste minuten. Het scorend vermogen is helaas al niet heel groot. Overall zou iedereen vrede hebben gehad met een gelijkspel. Maar de drie minuten die nog resteerden waren te kort om de gelijkmaker nog op het bord te krijgen. Met alleen Nijnsel nog onder ons bezetten we nu weer de voorlaatste plaats.

Zondag wacht weer een moeilijke uitwedstrijd tegen Gestel. Op de ranglijst zijn ook zij de laatste weken flink afgezakt. Bij winst gaan onze jongens over hen heen. Het tweede speelt uit tegen de nummer laatst BMC 2. Supporters wij rekenen weer op jullie geweldige steun.

Uitslagen 24 april
Reusel Sport/CoTrans 1 – Unitas’59 1 : 1-2
Reusel Sport/CoTrans 2 – Unitas’59 2 : 5-0

Programma 1 mei
14:30 uur Gestel 1 – Reusel Sport/CoTrans 1
12:00 uur BMC 2 – Reusel Sport/CoTrans 2  

Ander nieuws