Ook uit in Gestel geen punten

Zo mooi als de thuisoverwinning vorige week zondag tegen Braakhuizen was, zo teleurstellend was afgelopen zondag het 3-0 verlies van onze mannen uit tegen Gestel. Uit wil het dan ook nog niet lukken dit seizoen. Tegen Bladella en Acht lieten we voetballend nog enigszins redelijk tot met vlagen goed voetbal zien. Tegen de mannen van coach Abdul Nassoh legden onze jongens de tot nu toe wel zo ongeveer minste wedstrijd van het seizoen op de (kunstgras) mat. Vanaf het begin was er het buikgevoel dat het een moeilijke middag zou worden. Het kunstgras ligt ons niet zo. Het regenachtige weer stemde somber. Vorig seizoen moesten we de punten ook in Eindhoven laten en werd ook thuis van Gestel verloren. Vervolgens bleek ook nog eens dat een aantal sterkhouders hun dag niet hadden. De wedstrijd was dan ook nog maar koud begonnen, na 6 minuten al kon voormalig prof Serhat Koç zijn eerste doelpunt van de middag aan laten tekenen en liepen we achter de feiten aan. En hoe hard we ook renden en probeerden, inhalen lukte de hele middag niet meer.

Koç maakte zijn eerste nadat de bal vanaf links doorschoot en het gevaar geweken leek te zijn. Maar Koç kent het klappen van de zweep, ging achter de bal aan, draaide vliegensvlug om zijn as en werkte genadeloos met een stuitbal in de lange hoek af. In het eerste half uur hadden de geelzwarten maar 1 fatsoenlijk kansje gehad. Dat had zich zelfs nog vóór de 1-0 voorgedaan. Voor de rest was er voornamelijk veel balverlies te “bewonderen” aan Reusel Sport zijde. Gestel daarentegen kon een stuk beter uit de voeten op de plastic grassprieten en was ook in staat om goede kansen te creëren. Met name Umur Agir kwam een aantal keer zeer gevaarlijk door met goede schoten. Die gingen over of werden door Brent gestopt. Pas in de 30e minuut zagen we een redelijke aanval van Reusel. Mathijs Bel kon helaas net niet tot het uiteindelijke schot komen wat wellicht de 1-1 had kunnen betekenen.

Het laatste kwartier werd het voetballend niet veel beter, maar kregen we toch wel enkele kansjes. In de 34e minuut bijvoorbeeld schoot de jarige Jorg Dickens net voorlangs vanaf rechts. Een minuut later was er nog een goede kans, maar kon een Gestelnaar de bal nog net wegwerken. Het spel van Reusel bleef veel slordigheden vertonen en op één of andere manier zat “de zjoem” er gewoonweg niet in. Weer Umur Agir leverde in de 37e minuut een strakke schuiver af na een slimme steekpass van Koç. Die kon hij geven na jammerlijk balverlies van Tuur de Laat. Gelukkig was daar weer Brent die kon redden. Uit de corner die hier op volgde kopte Enes Krkic maar net over. In de 40e minuut kwam daar dan hét moment dat de wedstrijd om had kunnen keren. Eindelijk zagen we een goede aanval van Reusel over de linkerkant. Mathijs Bel werd goed vrijgespeeld en kon inschieten. Die bal werd nog door keeper Efekan Aydin gered en van richting veranderd. Met de keeper op de grond en een volledig leeg doel viel de bal op 10 meter voor de voeten van Dirk de Koning. Die kon vrij inschieten maar schoot keihard naast. Een symptomatisch voorbeeld voor de off-day die het gezamenlijke team deze middag had. Reusel bleef die laatste minuten zelfs wat drukken. Gestel moest daarom zelfs een keer aan de noodrem trekken met Burak Ozdemir die geel pakte. Scheidsrechter Jelle van den Corput liet ruim 3 minuten doorvoetballen en daarin kregen we met een vrije trap van Mathijs nog een aardig kansje. Gestel-keeper Aydin kon echter weer wegstompen waarna de rust aanbrak.

De tweede helft begon in de eerst minuut met een “circusact” van keeper Aydin. Hij verwerkte een terugspeelbal tot twee keer toe niet goed, wat bij velen voor een lach op het gezicht zorgde. Gevaarlijk werd het niet; het was wel even grappig om te zien. Gestel ging daarna echter weer verder waar ze na een half uur een beetje mee gestopt waren: gevaarlijk aanvallen. In de 50e minuut ging Koç er weer als een haas vandoor. Gelukkig voor ons was zijn eerste aanname niet helemaal goed, waardoor hij te ver naar links moest uitwijken en zelf niet meer af kon werken. In plaats daarvan gaf hij een hakbal voor de opkomende spelers. Die kon door onze verdedigers weggewerkt worden. Nick Wouters kopte in de 52e minuut aan de andere kant een corner goed in, maar Wout stond in de baan van de bal. In de 56e minuut kregen we een vrije trap. De ingebrachte bal werd niet goed weggewerkt en gaf Jorg Dickens kans vanaf links in te schieten. Opnieuw was het keeper Aydin die een doelpunt kon voorkomen. Het was een wat benauwde redding, maar als die ook doelpunten voorkomen dan maakt dat verder niets uit natuurlijk.

In de 58e minuut was het weer Koç met een schot vanaf iets rechts van het midden. Hij kon er vandoor na balverlies van Tuur. Brent redde fraai. Na een uur spelen moest Ibrahim Danisik geblesseerd het veld verlaten. Voor hem kwam Erdi Atakan. Twee minuten later was Koç weer heel dicht bij de 2-0. Hij “borstte” een voorzet van dichtbij net naast. In de 63e minuut zagen we een goede aanval van Reusel. Nu werd – in plaats van de trekker over te halen – het doortikken naar de volgende echter weer té lang doorgevoerd en leidde het alsnog tot niets. Aan effectiviteit bij Gestel ontbrak het vandaag een stuk minder. Slim als ze met hun gemiddeld 6 jaar oudere team zijn wachtten ze telkens rustig hun kansjes af. En met Koç in de spits hebben ze dit jaar een machtig wapen. Dat bleek in de 67e minuut waarin een snelle aanval over links te zien was en Serhat de voorzet simpel in de korte hoek kon binnentikken en de 2-0 dit keer wél op het bord zette.

Om te proberen nog wat te forceren deze middag verlieten kort na die goal Dirk en Hein het veld om vervangen te worden door Job Dickens en stormram Matt van Gompel. Het was hen deze middag echter ook niet gegeven, zo bleek in het restant van de wedstrijd. Reusel probeerde het nog wel en het lukte zelfs ook om af en toe wat gevaar te stichten. Zo zag het publiek een vrije trap in de 71e minuut, een corner van rechts in de 74e minuut en nog een corner in de 81e minuut. Maar telkens was daar de Gestelse doelman die het voor elkaar kreeg de bal weg te stompen. Hij had wel een lekkere middag. Een corner van links in de 77e minuut ging over iedereen heen en leverde een goede kopkans op voor Wout. Maar ook zijn vizier stond niet op scherp en hij kopte naast. Nog een goede kans kreeg Wout in de 82e minuut, maar nu vond zijn schot een Gestelnaar op weg naar het doel.

Zo hard als wij probeerden tot een goal te komen, zo rustig bleven de geelblauwe Eindhovenaren wachten op hun volgende kans. Die kwam in de 84e minuut. En wie anders dan Serhat Koç stond aan de basis. Dit keer gaf hij de bal af aan Umur Agir die huizenhoog overschoot. Daarna mochten wij het nog twee keer proberen. Tuur de Laat kon een corner inkoppen, maar zijn inzet was te slap. In de 91e minuut kreeg Matt van Gompel het zelfs niet voor elkaar om op een meter voor de doellijn een vrije bal daar niet overheen te schieten. Het zat gewoon ook nog eens allemaal tegen vandaag. En tot overmaat van ramp ging in de 93e en laatste minuut ook Brent nog in de fout. In een poging een op hem afkomende bal onder controle te krijgen schoof hij wat uit. En wie was daar als de kippen bij? Serhat Koç natuurlijk! Die kon de bal simpel voor Brent’s voeten wegtikken en balde zijn vuisten al vóórdat hij het doelpunt werkelijk maakte. Na deze toch wel pijnlijke 3-0 was direct het eindsignaal te horen.

Kortom een slechte beurt van onze jongens die hiermee de aansluiting met de bovenste teams weer enigszins verliezen. De tegenstander van volgende week, Beerse Boys, incasseerde tegen de nummer laatst Dommelen ook een 0-2 verlies thuis. Zij zullen dus ook gebrand zijn op een overwinning. Volgende week maken we samen uit wie er na 7 wedstrijden op plek 4 zal staan.

Ander nieuws