Reusel Sport/CoTrans

Ook 1e klasser SC ’t Zand aan de zegekar gebonden

Terwijl de oefencampagne met 2 nederlagen en 1 winstpartij qua uitslagen niet superovertuigend aandeed kunnen we – na de poulewedstrijden in het bekertoernooi te hebben doorlopen – een eerste balans opmaken met maar één mogelijke conclusie: Reusel Sport/CoTrans is “on fire” !! Na de 2-7 in en tegen die van hierneffe en de ruime 6-2 tegen VV Gilze een week later, werd afgelopen zondag ook gewonnen tegen 1e klasser SC ’t Zand uit Tilburg. Dat SC ’t Zand van een niveautje hoger komt (ze bivakkeren al 8 seizoenen onafgebroken in de 1e klasse) was in de wedstrijd goed zichtbaar. Maar onze jongens bleken daar heel goed tegen te zijn opgewassen. Ze toonden zich een tegenstander van minimaal gelijkwaardig en flinke delen van de wedstrijd zelfs hoger niveau. Resulterend in een mooie 2-0 overwinning. Met als gevolg daarvan weer de eerste plaats in de poule en dus een plekje in de volgende bekerronde. Maar waarschijnlijk ook een stukje afgedwongen respect bij de aanstaande tegenstanders in de competitie.

Mascotte Koedy was zondag voor het eerst dit seizoen ook weer van de partij. Hij heeft het menu voor dit jaar al goed bestudeerd en hoopt van harte dat hij na afloop van het seizoen met veel plezier kan gaan herkauwen op alle tegenstanders. Onder een fijn zonnetje floot scheidsrechter Dyon Noppe voor de start van de wedstrijd tegen het sterk geachte SC ’t Zand. En al snel werd zichtbaar dat deze middag toch een stukje extra nodig was ten opzichte van de wedstrijden tegen Gilze en Bladella. ’t Zand had in elke linie flink wat kwaliteit rondlopen. De verdediging oogde robuust. Op het middenveld toonde aanvoerder Steven van Riel zich met goede acties de echte leider van het team. En de aanvalslinie vormde met Alhaji Bangura op links, Kal Verheijden op rechts en spits Tim Dominicus een gevaarlijk trio. Bij onszelf stond ten opzichte van vorige week Melle Huijbregts terug in de basis, waardoor Steef Vosters naar het middenveld kon opschuiven. Dat ging ten koste van Hein Biemans die daardoor op bank begon. Het team liet opnieuw zien dat ze zo vroeg in het seizoen al goed in vorm zijn en deed in zijn geheel niet onder voor de kruikenzeikers.


Een wat voorzichtig begin van beide teams leverde enkele kleine mogelijkheden op maar nog geen heus gevaar. In de 20e minuut zorgde Mathijs Bel voor de 1-0 voorsprong. Na een mooie assist van Wout Vosters kon Mathijs aan de linkerkant van de 16 opkomen en met zijn linkse onhoudbaar in de lange hoek afwerken. Drie minuten later al had Kal Verheijden de 1-1 op z’n schoen. Diep gestuurd op links door Alhaji Bangura kon hij op weg richting Brent. Melle kon hem niet meer achterhalen, maar tot geluk van alle Reuselnaren ging zijn inzet net rechts naast. Bij die goal voor onszelf en die goede kans voor ’t Zand bleef het de eerste helft. Beide ploegen voetbalden goed en lieten mooie combinaties zien. De verdedigingslinies wisten over en weer echter de aanvallende impulsen goed in de kiem te smoren. Door het kleine verschil bleef het spannend.


In de eerste minuten na de rust, er was niet gewisseld, waren het de Tilburgers die de eerste kans kregen. Uit een corner kopte Greg van Gestel goed in, maar Brent kon makkelijk redding brengen. Daartegenover kregen de geelzwarten in de 50e minuut een vrije trap. Wout Vosters plaatste de bal gevaarlijk midden voor het doel waar Tuur de Laat een teenlengte tekort kwam om de bal succesvol achter keeper Vincent Vroomans te kunnen werken. Reusel werd daarna sterker. En dat betaalde zich uit. Wie anders dan Mathijs Bel luidde vanuit het middenveld een flitsende aanval in. Hij passte perfect op de rechts mee opgekomen Davy Verbaant. Die trok naar het midden, met de bedoeling om met links te gaan afwerken. Maar daar zaten nog teveel benen voor dus Davy passte slim terug op Mathijs. Waar bijna iedereen vanaf die positie zich dan aan een schot zou wagen, tikte Mathijs de bal slim door op de op links vrijstaande Frenk Hendrikx die daarmee een veel betere kans kreeg. Frenk twijfelde niet en drukte af richting de korte hoek. Keeper Vroomans zou vrij eenvoudig redding hebben kunnen brengen. Ware het niet dat het been van een verdediger er tussen zat wat de bal van richting deed veranderen en het schiettuig zo in de rechterhoek van het doel deed belanden. Een beetje geluk, maar dat dwing je ook af zeggen we dan. De 2-0 voorsprong was een feit!


Het resterende half uur nam de strijd wat af. Het vertoonde spel bleef wel van een goed niveau. Voor ons was de stand goed zo. De jongens van trainer Johan Gabriëls probeerden het nog wel, maar konden geen echte vuist meer maken. Behalve dan in de 67e minuut. Na een goede aanval kon Kal Verheijden van dichtbij inkoppen. Brent liet echter andermaal zien dat hij heel goed kan keepen en redde voortreffelijk. De bal kaatste daarbij wel terug het veld in, recht voor de voeten van Tim Dominicus. Met Brent nog liggend op de grond kon hij vrij inschieten. Helaas voor ’t Zand raakte hij de bal niet goed waardoor Brent vanuit zijn geslagen positie de bal toch nog kon vangen. Beide teams pasten nog de nodige wissels toe. Maar verdere kansen bleven uit.


Met dit geweldige begin in de bekercompetitie legt Reusel Sport/CoTrans de lat voor zichzelf direct aardig hoog. En zijn ook de verwachtingen van de fans gestegen. De competitie gaat nu beginnen. Als het niveau van de laatste weken daarin voortgezet en volgehouden kan worden dan is een langer verblijf in de 2e klasse welhaast gegarandeerd. Maar laten we het enthousiasme wat temperen en niet naast onze schoenen gaan lopen. Dus nu eerst weer de voetjes terug op de vloer. Pak weer die focus en concentratie want zondag aanstaande gaat de eerste test in de competitie plaatsvinden als onze jongens om half drie op drakenjacht gaan in Weert: tegen Wilhelmina ’08 barst op sportpark Drakesteyn de strijd in 2D los. We zien u hopelijk in grote getale zondag als we tegen de Wieërtenaren aan mogen treden. Marc’s mannen zullen zeker weer hun stinkende best doen voor een goed resultaat. Want: “gae mótj ieërst koêlekop zeen, um kwakkert te waere” zoals ze in Weert zeggen.

Er is nog een nieuwtje dit seizoen: Amateurvoetbal Eindhoven Livescore
Op de website www.amateurvoetbaleindhoven.nl worden vanaf dit seizoen elke zondag van alle wedstrijden de tussenstanden live bijgehouden. Zo’n 180 contactpersonen van alle clubs in de regio geven elk doelpunt live/direct door, waarna de site direct bijgewerkt wordt. Wedstrijden die bezig zijn, zijn schuingedrukt en groen. Als een wedstrijd afgelopen is, wordt hij zwart. Een geweldige actie van liefhebber Peter Bussers en een mooie toevoeging aan de voetbalbeleving op de zondagmiddag. Voor de thuisblijvers, maar ook voor de aanwezigen die de tussenstanden bij de andere wedstrijden kunnen zien. Misschien gaan er in het begin nog wat dingen niet goed; dat gaan we meemaken.

Opstellingen:

Reusel Sport/CoTrans: Brent van der Heijden, Bas Oomen (72′ Mees van Veldhoven), Tuur de Laat, Melle Huijbregts (72′ Hein Biemans), Nick Wouters, Steef Vosters, Mathijs Bel, Jorg Dickens, Davy Verbaant (79′ Job Dickens), Wout Vosters, Frenk Hendrikx.

SC ’t Zand: Vincent Vroomans, Amin Hamadache, Tim Zuijderwijk (72′ Sem vd Berg), Thijs Jongbloets, Sjoert Ketelaars (66′ Koen van Bokhoven), Steven van Riel, Dorus van Trier, Greg van Gestel (66′ Bob Melis), Alhaji Bangura, Tim Dominicus (72′ Souleiman Bah), Kal Verheijden.

Ander nieuws