Reusel Sport/CoTrans

Onnodige nederlaag voor hard werkend Reusel Sport/CoTrans

Door de coronamaatregelen moest – net als alle sportwedstrijden – ook de wedstrijd van Reusel Sport/CoTrans uit tegen Dommelen zonder publiek gespeeld worden. In plaats van met een volle bus reisden de Reuselnaren daarom met slechts enkele auto’s af naar ’t Heike. Door het ontbreken van die twaalfde man was er nauwelijks sprake van enige voetbalsfeer. Heel jammer natuurlijk, maar we zullen het er nog even zo mee moeten doen. Voor Reusel Sport pakte het deze middag ook nog eens verkeerd uit: de ploeg verloor onnodig met 1-0.

Het eerste kwartier was het Dommelen dat een licht overwicht had en de eerste kans kreeg. Uit een voorzet van Jordy van der Heyden was het Jonathan van Doorn die inkopte. Paul Dijkmans pakte de bal makkelijk. In de 17e minuut kwam het eerste gevaar van de bezoekers. Tom Dickens gaf een voorzet op Wout Vosters. Zijn schot werd echter gekeerd door de Dommelen keeper. In de 27e minuut was het Bas Oomen die de voorzet gaf. Die belandde bij Jorg Dickens die hem door passte naar Lars Pijs. Met een bekeken kopbal werd op de doellijn gekeerd. In de 32e minuut een vergelijkbaar plaatje. Dit keer was het Steef Vosters die zijn inzet op de doellijn gekeerd zag worden. Reusel Sport/CoTrans was in deze fase de bovenliggende partij. In de 34e minuut resulteerde een prima combinatie tussen Jorg en Tom Dickens in een corner. De inzet die daaruit volgde ging maar net over. Vijf minuten voor de pauze werd Dommelen weer gevaarlijk. Paul Dijkmans kon een boogballetje dat bij de tweede paal dreigde binnen te vallen ternauwernood redden. In de 44e minuut kreeg Reusel de kans op een voorsprong op een presenteerblaadje aangeboden. Jorg Dickens ging alleen op de Dommelendoelman af, maar schoot tegen hem aan. In de rebound herhaalde Dirk de Koning dat door ook tegen de keeper aan te schieten. Het bleef 0-0.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Een bovenliggend Reusel Sport/CoTrans dat het doel maar niet weet te vinden. En Dommelen dat daarom ook geloof kon blijven houden in een overwinning. Naar gelang de klok verder tikte werd duidelijk dat het team dat als eerste zou scoren een grote kans maakte op de drie punten. In de 52e minuut had Reusel Sport/CoTrans pech dat Nick Wouters met een liesblessure moest worden gewisseld. Tijn van Dooren kwam hem vervangen. In de 68e minuut kwam dat doelpunt. En het viel voor Reusel aan de verkeerde kant. Dommelen kreeg een vrije trap. Die werd genomen door Jordy van der Heyden en door Roy Vissers binnen getikt. Een fikse tegenvaller voor de geelzwarten die daarna alles op alles moesten zetten om er nog een gelijkspel uit te slepen. Aanval na aanval volgde, maar doelpunten bleven opnieuw uit. Ook de voor Bas Oomen ingevallen Yimo Bogaars kon het tij niet keren. Dommelen daarentegen zag de overwinning steeds dichter bij komen en gebruikte steeds vaker ook ongeoorloofde middelen om die eindstreep te halen. Koen Daris maakte het daarbij echt te bont en kon met een rode kaart na een tackle van achteren vertrekken. Ook tegen 10 wist Reusel niet meer te scoren.

Trainer Niels Gevers bevestigde dat hij met zijn team tegen een onnodige nederlaag was aangelopen. Ondanks dat complimenteerde hij zijn team voor het harde werken deze middag. Maar ja, daar koop je helaas niets voor. En zo bleef de vierde overwinning op rij uit. Heel jammer, zeker ook gezien de uitslagen bij andere wedstrijden. Een overwinning had plaats 8 betekend. Nu is het ineens plek 11. Zondag komt Wilhelmina Boys op bezoek dat nu die 8e plaats bezet. En die tankten juist vertrouwen door met 2-1 van PSV te winnen. Opnieuw zullen alle krachten aangesproken moeten worden om de punten in Reusel te houden.

Reusel Sport/CoTrans 2 behaalde een 0-2 overwinning tegen Beerse Boys 2. Na een zeer goede start met verschillende kansen was het Matt van Gompel die de verdiende voorsprong liet optekenen. De tweede helft was er maar één opdracht: de voorsprong verdedigen en indien mogelijk er nog ééntje bij prikken. Die opdracht werd zeer goed uitgevoerd. Reusel kon de druk die de Beerse Boys zetten goed weerstaan. En kon uit een van de kansen uiteindelijk ook de bevrijdende 0-2 op het bord zetten. Opnieuw was Matt van Gompel de doelpuntenmaker en daarmee man of the match. Zondag speelt het tweede thuis tegen RKVVO 3.

Programma 28-11-2021
14:30 uur Reusel Sport/CoTrans 1 – Wilhelmina Boys 1     
12:00 uur Reusel Sport/CoTrans 2 – RKVVO 3

Uitslagen 21-11-2021
Dommelen 1 – Reusel Sport/CoTrans 1 : 1-0
Beerse Boys 2 – Reusel Sport/CoTrans 2 : 0-2

Ander nieuws